[11][17]

Chapchai Nirat ET:n yhdeksäs ensikertalaisvoittaja kaudella 2007

Ari Savolaisella oli viimevuonna hyvä ote Yalong Bayn kentästä kolmen kierroksen ajan.

Chapchai Nirat ansaitsi Hainanin voitostaan 127.000 euroa &copy Getty ImagesEuroopan Tourilla saadaan alkukaudesta ensikertalaisvoittajia useammin kuin kesäkaudella. Kuluvan vuoden aikana tahti on kuitenkin ollut ennätysmäinen, 16:sta kisasta yhdeksässä voittaja on nostellut kannua ensimmäistä kertaa. Tourin kiertäessä pääasiassa Aasiaa, on viimeisessä viidessä neljä kertaa juhlittu ensikertalaista. Thaimaan Chapchai Nirat avasi hurjasti tuloksella 61 Yalong Bayn kentällä. Hän kasvatti johtoaan ollen parhaimmillaan kuusi lyöntiä muita edellä. Viimeisellä kierroksella 23-vuotias thaipelaaja sai lasketella leveällä kentällä käytännössä ilman uhkaajia, Raphael Echenique käväisi kahden lyönnin päässä, lopullisella listalla eroa oli kolme lyöntiä. Lopputulokseksi tuli 22 alle, kisan puolivälissä näytti siltä että 15-vuotiaasta ammattilaisena pelannut Nirat murskaisi sekä Aasian Tourin että ET:n ennätyksiä oltuaan jo 17 alle parín. Nirat on kautta aikojen kolmas thaimaalaisvoittaja ET:lla. Thaworn Wiratchant ja Thongchai Jaidee voidaan kaikella kunnioituksella luokitella jo konkareiksi, toiveet menestyksestä kohdistuvat Niratiin sekä Prom Meesawatiin joka on kolkutellut isommissakin kisoissa kärjen kannoille. Hainanin kisan kärkikymmenikössä oli vain yksi nimimies, kylmään putteriinsa kompastellut Lee Westwood sijoittui yhdeksänneksi. ET:n seuraava kisa pelataan Madeiralla alkavalla viikolla. Mikko Ilonen keskittyy harjoitteluun ja palaa Tourille vasta Kiinan kisoihin huhtikuussa. Toni Karjalainen pääsee mukaan Madeiralle, Antti Ahokas on listalla kolmas varamies, Mikko Korhonen viides, joten mahdollisesti kolme suomalaista on mukana. Madeiralla saatetaan hyvinkin juhlia kymmenettä ensikertalaisvoittajaa, toivottavasti suomalaista. ’

Chapchai Nirat hurjana Hainanin saarella

Kestääkö vire loppuun asti? Chapchai Nirat tavoittelee ensimmäistä voittoaan. &copy Getty ImagesEspanjan Tania Elosequi Mayor voitti Etelä-Afrikan Tourin viimeisen kilpailun Johannesburgissa. Hänen tuloksensa oli 12 alle parín. Sohvi Härkönen ja Hanna-Leena Salonen päätyivät jakamaan 24:tta sijaa 16 lyöntiä heikommalla tuloksella. Tourin lopullisella listalla Salonen oli 12:s, sijoitukset yksittäisissä kisoissa 11:s, kolmas, 36:s ja 24:s. Ansioita hänelle kertyi noin 2500 euroa. Sohvi Härköselle 24:s tila oli Tourin paras. Kaisa Ruuttila voitti kiertueen toisen kisan ja oli ensimmäisessä yhdeksäst ennenkuin hän palasi kotimaahan tenttikirjojen pariin. Thaimaan 23-vuotias Chapchai Nirat ei häkeltynyt torstaina tekemästään kenttäennätyksestä 61 Yalong Bayn kentällä Hainanin lomasaarella. Hän pelasi perjantaina tulokseen 66 ja johtaa ET:n ja Aasian Tourin kisaa puolivälissä seitsemällä lyönnillä yhteistuloksellaan 17 alle parín. Nirat siirtyi ammattilaiseksi jo 15-vuotiaana, pelasi minitoureja ja nousi Aasian Tourille kaudeksi 2005. Viimevuonna hän osoitti tasonsa ollen kuudesti kymmenen joukossa, voitot ovat vielä väistäneet pitkälle lyövää thaiipelaajaa. Viikonloppuna hänellä on hurja testi edessään. Seitsemän lyönnin johtoa pidetään liiankin helposti ”varmana voittona”, ensimmäistä ykköstilaansa tavoittelevalle tilanteessa on varmasti kahden päivän aikana miettimistä. Toisen kierrroksen ollessa vielä kesken ovat lähimmät uhkaajat Espanjan Carl Suneson sekä Carlos Rodiles. Kokeneet spanjoorit hakevat ensimmäistä ykköstilaansa ET:lta, voittoa mielii varmasti myös tuloksesssa yhdeksän alle oleva Nick Dougherty joka hukkasi edellisviikolla mahdollisuutensa Singaporessa kahteen perättäiseen tuplaan. Ari Savolainen aloitti kisansa birdiellä, mutta jo torstain kierroksen ulosmenossa tuli lunta tupaan, kierrostulos 75 jätti hänet viimeisten joukkoon. Perjantaina tulos parani kahdella. Jatkoonpääsy jää kuitenin lohduttomasti 8-9 lyönnin päähän. Viimevuonna Savolainen pelasi samalla kentällä kolme ensimmäistä kierrosta yhteensä 14 alle parín. Johannesburgissa pelattavassa Etelä-Afrikan Tourin päätöskisassa kärki pelaa hurjaa tulosta. Espanjan Tanja Elosequi Mayor on kahden kierroksen jälkeen tuloksessa 12 alle parín. Suomalaisista ensimmäisissä kolmessa kisassa nurkkaruusuksi jäänyt Sohvi Härkönen tavoittelee Tourin parasta sijoitustaan, ennen päätöspäivää hän on 18:s tuloksella 143. Hanna-Leena Salonen oli avauskierroksen jälkeen samassa tuloksessa Härkösen kanssa (72). Toisella varsinkin puttipeli kangerteli, 78 lyöntiä pudottivat hänet sijalle 48:s.

Ari Savolainen hakee menestyst&#228, Hainanista, Hanna-Leena Salonen Johannesburgista

Ari Savolainen pelaa toista kauttaan Aasian Tourilla jossa toistaiseksi paras sijoitus on ollut yksittäisessä kisassa 17:s( 2x). Kauden 2006 päätteeksi hän joutui karsintoihin joista sai saman kategorian kuin edellisellekin vuodelle. Viimeviikolla Savolainen pääsi mukaan Singaporen ET kisaan mutta karsiutui. Uusi mahdollisuus, ja oletettavasti kauden 2007 viimeinen ET:lla, hänelle aukenee viikonlopun Hainanin TCL Classicissa. Viimevuonna Savolainen oli elämänsä vireessä kolmen ensimmäisen kierroksen ajan. Hän oli 14 alle ja sijaluvulla 16:s. Päätöspäivänä pelikaveriksi asettui Paul McGinley. Savolaisen tulos sunnuntaina oli 78, sijoitus laski 50:n heikommalle puolelle. Hainanin lomasaarella suurimmat suosikit Aasian tähtien lisäksi ovat Paul McGinley sekä torstaina aamulla jo hienon tuloksen 66 pelannut Lee Westwood. Westwood ei ole ajoittaisista hienoista otteistaan huolimatta voittanut yhtään kisaa sitten syksyn 2003. Yalong Bayn kentällä tarvitaan menestykseen hyviä lähestymisiä ja lämmintä putteria. Paul Caseyn voittotulos vuonna 2005 oli 22 alle, Johan Edfors pisti viimevuonna tästä kolme lyöntiä paremmaksi (-25).

Hanna-Leena Salosella kohtuullinen alku Johannesburgissa

Peuramaan par-kolmosella on pelattu jo maaliskuun 14:sta päivästä alkaen.Naisten Etelä-Afrikan Tour päättyy neljänteen osakilpailuun sieltä mistä se alkoikin, Johannesburgista. Telecom Womens Classic on palkintosummaltaan hieman muita suurempi ja siinä ratkeaa myös Tourin voittajan nimi. Tanskan Julie Tvede johtaa pisteissä, toisen kisan voittaja Kaisa Ruuttila on kahdeksantena ja Hanna-Leena Salonen 12:na. Ruuttila pelasi vain kaksi kisaa, voiton lisäksi hän oli ammattilaisuransa avauksessa yhdeksäs. Salosen sijaluvut ovat olleet 11:s, kolmas ja 36:s. Päätöskisan avauspäivän keskeytti iltapäivällä ukkonen, Saloselta jäi viimeinen reikä pelaamatta. 17:n jälkeen hän oli paríssa, seitsemän lyöntiä johtavaa emäntämaan Stacy Bregmania jäljessä. -Löin varsin hyvin ja pääsin birdiepaikkoihin, mutta tein vain yhden birkun. Ainoa bogey tuli kolmella putilla, Salonen raportoi Johannesburgista. Kilpailun toisen suomalaisen Sohvi Härkösen tuloksesta ei savumerkkiä ollut saatavilla Tourin kotisivujen kautta. Kolmen kierroksen kisa ja koko Tour päättyy perjantaina.