27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Caddee rantautui Suomeen

Kytäjällä vierailevat saavat tällä kaudella kierrokselle mukaansa Caddee-väyläoppaan.

Olemme tottuneet maksamaan golfkenttien väyläoppaista muutamia euroja, ja hyvä niin. Kustannus on pieni rasite siitä ilosta, jonka oppaan tuoma informaatio ainakin ensimmäisiä kertoja kenttää kiertävälle tarjoaa. Ruotsalaistaustainen Caddee murtaa kuitenkin totuttuja raja-aitoja. Sen on pelaajille täysin ilmainen väyläopas.

Caddee on mahdollista saada ulottuville neljällä eri tavalla: netissä, mobiilipalveluna, gps-ohjelmalla tai noutamalla opas kentältä. Näistä vain lataus gps-laitteeseen on maksullinen.

”Oppaan ”goodwill-konsepti” rakentuu idealle luoda markkinointityökalu, joka toimii samalla ammattimaisena väyläoppaana. Siitä löytyy reikäkuvausten ohella strategisia ohjeita, tuloskortti, slopetaulukot sekä seuran esittely. Väyläopas annetaan greenfee-lipukkeen yhteydessä veloituksetta vieraalle tai kenelle tahansa oman klubin jäsenelle, sanoo tuotteen markkinoinnista Suomessa vastaava Jarno Lahtinen.

Maksuttomuuden lisäksi väyläoppaan tärkeimpiä valtteja ovat GPS-datalla ja lasermittauksella täydennettyjen kuvien tarkkuus sekä visuaalinen näyttävyys.

”Caddeen grafiikka perustuu mittakaavassa oleviin korkealuokkaisiin ilmakuviin. Tämä tekee reikägrafiikasta selkeän ja helppolukuisen. En aliarvio kilpailevia tuotteita, mutta olen havainnut niiden kuvien olevan usein hieman epätarkkoja.”

Kuvien

Kuvien tarkkuus ja visuaalinen näyttävyys ovat Caddeelle ominaisia. Kuva: Hamilton Design Ab

Lahtinen sanoo Caddeesta löytyvän myös selvän filosofian nopeaan pelaamiseen:

”Tiipaikalta annetaan normaalisti 2-3 etäisyyttä esteen eteen tai yli. Etäisyydet griinille valitaan luonnollisista ja näkyvistä kohdista. Kun pelaaja ohittaa mittauskohdan, hänen on helppo askeltaa omalle pallolle. Kun kaikki etäisyydet esitetään kaarina, jotka lähtevät griinin etureunasta, on helppo arvioida oma etäisyys riippumatta siitä missä kohtaa kaarta itse sijaitsee. Näin kuluu vähemmän aikaa etäisyyksien miettimiseen. ”

Oppaan lisätiedoiksi on seuran tarpeen mukaan mahdollista liittää myös muun muassa korkeusero- ja reiänsijantigrafiikkaa.

Ilman myyntiin perustuvia ponnisteluja ei ilmaista väyläopasta ole silti mahdollista jakaa. Kaikki väyläoppaan kanssa sopimuksen tehneet kentät ja seurat sitoutuvat myymään oppaan reikäsponsoreiden ilmoitukset, Caddeen suomalaisen yhteistyökumppanin Enetcon Oy:n huolehtiessa valtakunnallisesta ilmoitusmyynnistä.

”Seura maksaa kertaluontoisen tuotantohinnan ja vuosittaisen julkaisukustannuksen, jotka voidaan kattaa sponsoreiden ilmoitustilamaksuilla. Ensimmäisenä vuotena tulee myös kustannuksia mittauksista, ilmakuvasta ja graafisesta työstä. Seuroilla on myös mahdollisuus myydä Caddeessa omia ilmoituksia, jolla saa lisätuloja.”

Seitsemän ihmistä työllistävän Caddeen tuotantoyhtiön Hamilton Design Ab:n taustalla vaikuttaa ruotsalainen David Hamilton, joka on hankkinut toimintansa kannukset Britanniasta. Suomeen Caddeen toi kuitenkin 70-80-luvuilla golfia kilpatasolla pelannut Bernt Heikel, joka toimii kotimaassa tuotteen linkkinä seurojen ja tuotannon välillä.

Caddeen palvelukonsepti on laajentumassa lähiaikoina kenttätekniikan mittaukseen ja mallintamiseen, jonka avulla ainakin Master Golf aikoo tehostaa kenttänsä ylläpitoa. Masterin lisäksi sopimuksen oppaan jakelusta on tehnyt neljä suomalaista kenttää, joukossaan Kytäjä Golf sekä jo aiemmin Caddeen kanssa yhteistyön käynnistänyt Ålands Golfklubb. Ruotsin 18-reikäisistä kentistä jo neljäsosa jakaa asiakkailleen ja jäsenilleen tänä vuonna Caddee-väyläopasta.

Marko Kuivasaari

Caddee-väyläopas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje