27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Bettina Hauert vei Talin kisan nimiinsä

Ainesta hyvään uraan Euroopassa! Kaisa Ruuttila sai jo toisen top-ten sijoituksen.

Bettina Hauert jakoi avoimesti riemun voitostaan yleisön kanssa.Talissa nähtiin sunnuntaina varsin hyvää golfia ja vaihtelevia tilanteita Finnair Mastersin päätöspäivänä. Olosuhteet olivat kärjen lähtiessä liikkeelle lähes arktiset, sadetta ja kovaa vastatuulta. Ainakin kisaa johtanut Bettina Hauert heräsi ensimmäisen reiän tapahtumiin. Hän teki kahdeksan, mutta onnistui lopulta voittamaan kisan. Voittajaa voidaan pitää lähes suomalaisena, tässä hieman poimintoja aiheeseen liittyen. -Hauert on viettänyt kesälomiaan maassamme jo ennen kouluikäänsä, omien muistikuviensa mukaan kolme kertaa. -Hän on lyönyt ensimmäiset golflyöntinsä Suomessa noin kaksivuotiaana, muovipalloilla mutta kuitenkin. -Amatööriurallaan Hauert vieraili useasti Finnish Amateurissa -Finnair Mastersissa hän pelasi kolmatta kertaa -Vuonna 2005 Hauert oli mukana trombionnettomuudessa, myrskytuulen puhaltaessa yli Piccadillyn saksalainen oli lentoon lähteneessä teltassa. -Hauertin caddi Bryan oli 2,5 vuoden ajan Riikka Hakkaraisen caddienä Hätkähdyttävästi kahdeksikolla kierroksensa aloittanut Bettina Hauert taisteli itsensä takaisin kärkeen voittaen kilpailun kolmen lyönnin marginaalilla ennen Ruotsin Johanna Westerbergiä. Hauert löi avauksensa ulos vasemmalle, harjoituskentälle, toisella pallollakin tuli puttimisssin myötä tupla. Yhteensä siis kahdeksan. Ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelaava Kaisa Ruuttila oli paras suomalainen sijoittuen kuudenneksi. Hauert lähti kisaan neljän lyönnin etumatkalla menettäen sen kuitenkin heti ensimmäisellä väylällä. Vaikeissa olosuhteissa johtopaikkaa pitivät viimeisen kierroksen aikana hänen lisäkseen hallussaan sekä Kaisa Ruuttila, että Johanna Westerberg. Westerbergin 11:lle tekemän triplabogeyn jälkeen Hauert piti johtopaikkaa hallussansa loppuun asti. Hauert kaunisteli kierrostuloksekseen viimeisen reiän birdiellä tuloksen +1. Voitto irtosi yhteistuloksella -6. Johanna Westerberg oli toinen ja Lotta Wahlin kolmas. Suomalaisten menestys oli lopulta täysin Ruuttilan varassa. Riikka Hakkarainen oli 33:s , Jenni Kuosa 41:s , Minea Blomqvist 52:s ja Rosa Svahn 62:s.

Halu voittaa piti Hauertin pinnalla

Tästä lähti avausreiän katastrofi, hookki päätyi harjoituskentälle.Bettina Hauert sai itsensä kasattua katastrofin jälkeen . Kaisa Ruuttila siirtyi yksinään johtoon kolmannella tekemänsä birdien jälkeen. Hauert söhri vielä bogeyn kuudennella, nousu käynnistyi seitsemännellä ja yhdeksännellä tulleiden birdien myötä. Kun Ruuttila pelasi reiät 5-7 yhteensä neljä yli ja Johanna Westerberg teki triplan 12:lla, karkasi saksalainen johtoon josta hän ei enää luopunut. -Olin varma voitostani vasta 18:n toisen lyönnin jälkeen. En missään vaiheessa hermostunut. Voiton avain oli ehdottomasti haluni voittaa, näin sen kiteyttäisin. En antanut periksi vaikeinakaan hetkinä, Hauert summasi lehdistötilaisuudessa. Hauertin kausi on ollut mahtava, kaksi voittoa, kaksi kakkostilaa. -Solheim Cupissa pelaaminen on minulle suuri unelma josta olen uneksinut pitkään. Tuskin maltan odottaa. Yleisö saa minut aina syttymään. Hauert aloitti golfaamisensa Suomessa. -Minusta on otettu kuvia kun 2-3 vuotiaana heilutin muovisia golfmailoja ollessani lomamatkalla maassanne. Lopulta rikoin ne kotona Saksassa lyömällä oikeita palloja, siihen niitä ei oltu suunniteltu. Hauertilla on myös suomalainen pääsponsori, TietoEnator jonka yritystilaisuuteen hän jäi vielä vuorokauden ajaksi. Maanantaina on vieraiden kanssa peliä Master Golfissa. -Kenttä oli loistava, järjestelyt jälleen kerran virheettömät. Kayn Suomessa aina mielelläni ja tulen ensivuonna uudestaan, Hauert lupasi. Ainoan mutkan suunnitelmaan saattaa tehdä ura LPGA Tourilla. Karsintoihin hän on menossa 80-90 prosentin varmuudella. Niitä ennen on vuorossa Solheim Cup, Tanskan kisan ja Solheimin jälkeisen Skotlannin kilpailun saksalainen jättää väliin. Suomen kielen taitojaan voittaja esitteli jo palkintojenjaossa jossa hän avoimella esiintymisellään otti vielä kerran yleisönsä. Triplabogey 12:lla vei Johanna Westerbergin mahdollisuudet Talissa.-Elämä on laiffii, tuli varsin suomalaisella aksentilla. Ja Hauert jaksoi pitkäksi venyneen lehdistötilaisuuden aikana ja sen jälkeenkin vielä nauraa ja hymyillä varsin aidonoloisesti. -Nyt avaan puhelimeni ja soitan vanhemmilleni, valmentajalleni sekä ystävilleni kertoakseni voitosta, Bettina Hauer lopetti tilaisuuden. Peli olisi voinut päättyä toisinkin. Hauertin ja Ruuttilan torkahdettua kierroksen alkuvaiheilla nousi johtoon Johanna Westerberg joka on pelannut viimeiset viikot mainiosti. Hän oli yhdeksäs Walesissa, kuudes Norjassa. Talisssa sijoitus oli toinen. 12:n ( kentän 17:s) tuotti triplan jonka seurauksena Hauert pääsi karkuun. -En oikein osaa selittää hienoa kauttani, peli on vain auennut entistä paremmin, 29-vuotias ruotsalainen kertoi. Perjantaina hän teki kilpailun ainoan hole-in-onen kahdeksannella ( kentän 13:s). Hauert kuittasi voitostaan 30.000 euroa, Wessbergin osuus oli reilut 20.300.

Ruuttilalta kova n&#228,ytt&#246,

Kaisa Ruuttila ja koko kärkiryhmä sai peräänsä luonnollisesti suurimmat yleisömassat. Tavallaan hullunkurista oli se, että kympiltä liikkeelle lähtenyt MInea Blomqvist ja pelikaverinsa joutuivat yhdeksän viimeistä reikäänsä odottamaan kärkiryhmän takana. -Yllätyin siitä, kuinka vähän hermostunut olin. Kun Bettina teki ykkösella kahdeksikon, tiesin että hän tulee takaisin peliin koska ei ole luovuttajatyyppiä, Kaisa kertoi alkuvaiheista. Suomalaisittain peli näytti loistavalta neljän reiän jälkeen. Ruuttila oli neljä alle, Hauert kolme. Viidennellä ( kentän kymmenes) Ruuttila löi hienon avauksen jälkeen toisen lyhyeltä matkalta viheriön edessä vasemmalla olevan puun oksaan. Epäonnea oli matkassa, pallo osui käytännössä viimeiseen, harvoin peliiin tulevaan esteeseen ja pomppi bunkkeriiin. Ruuttila epäonnistui ensimmäisesssään, toinen lähti edelleen bunkkerista, nyt vaikeammasta paikasta ja lopputulos oli tupla. Kahdella seuraavalla hän otti kolme puttia ja teki bogeyt. Edellisillä kierroksilla hän oli pelannut tämän ns. ”Saharan lenkin” kahdella kierroksellaan yksi alle, nyt tulos oli neljä yli.. Kurjinta tapahtumasarjassa oli se, että käytännössä yksikään kenttälyönneistä ei ollut huono. -Putit kuutosella ja seiskalla olivat luokattomia, käteni olivat tuossa vaiheessa kovin kylmät, Ruuttila antoi selityksen. Loppukierroksella Ruuttila ei missään vaiheessa enää kisannut voitosta, viimeiset reiät hän pelasi yhden alle, oli kuudes ja ansaitsi 6500 euroa. Tämä oli koko ura huomioiden Ruuttilan seitsemäs ET:n kisa ( kaksi amatöörinä), jatkoonpääsy oli viides ja top-ten sijoituksia on jo kaksi. Vaikka nämä menestykset ovatkin Suomesta, on Ruuttilan ”rekoordi” erinomainen. Suomalaisista vain Blomqvist on yltänyt samaan. Odotukset ovat kovia seuraavien kisojen kohdalla ( Tanska, Skotlanti, Itävalta) vaikka Talin sijoitus jätti hänet vielä rahalistalla rajan väärälle puolelle 113:ksi. Kortin ilman karsintoja saadakseen vielä pitäisi löytyä noin 10.000 eura muutamassa kisassa. Kuluvalla kaudella Ruuttila on päässyt viidessä kisassa kolmasti jatkoon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje