27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Aulanko palaa SM-näyttämöksi

Aulangon Everstillä taistellaan Suomen mestaruuksista kaudella 2012.

Aulangon Golfklubi järjestää miesten ja naisten lyöntipelin Suomen mestaruuskilpailut kaudella 2012. Kisakenttänä toimii Aulangon Luhtialan kylään viisi vuotta sitten valmistunut Eversti.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Aulangolla tullaan kilpailemaan lyöntipelin SM-mitaleista. AGK järjesti SM-kisat 60-70-luvulla kolme kertaa. Miesten Suomen mestaruuden voitti vuonna 1966 maan ylivoimainen ykköspelaaja Jalo Grönlund. Muut mitalistit olivat JusaHämäläinen ja Mauri Wikström.

Vuosina 1967 ja 1970 Aulangolla olivat vuorossa naiset. Mestaruudet menivät tuolloin Pirkko Longalle ja HelenaGrönlundille.

Jatkossa Aulangon vuonna 1959 avattua vanhaa kenttää ei enää kelpuutettu henkilökohtaisten SM-kilpailujen pitopaikaksi kentän vähäisen reikämäärän (9) vuoksi.

Hämeenlinnassa kilpailtiin Suomen mestaruuksista viimeksi vuonna 2000. Tawast Golfin järjestämien SM-kisojen lyöntipelimestarit olivat Hanna-Leena Salonen (nyk. Ronkainen) ja Toni Karjalainen.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Kari Enckell says:

    Hieno juttu AGK- ja Tiilaaksolaisille! Ja meille jotka arvostaa perinteikkäitä peliympäristöjä. Itsekkin tuolla kauniilla vanhalla kentällä vierailleena toivoisin, että näitä suomen golf historian kannalta merkittäviä kenttiä voitaisiin kuitenkin jotenkin hyödyntää myös kilpailuissa. Esimerkiksi jonain kilpailupäivänä etu- tai takaysi voitaisiin pelata tuon vanhan kentän kautta!? Käsittääkseni uusi ja vanha kenttä ovat myös hyvin lähellä toisiaan.