18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Augusta Nationaliin kaksi naisjäsentä

Augusta Nationalin puheenjohtaja Billy Payne ja Mastersin 2012 paras amatööri Patrick Cantlay © Getty Images

Augusta National on ollut golfin viimeisiä tunnettuja linnakkeita joissa valkoinen mies on ollut arvossaan.

Caddiet olivat mustia 1980-luvulle asti, ensimmäiset värilliset jäsenet huolitttin mukaan kaudella 1990. Maanantaina arvovaltainen golfkerho ilmoitti ottaneensa jäsenikseen kaksi naista.

Kauden ensimmäisen majorin, Masters Tournamentin isäntäkenttä Augusta on ollut vuosikymmeniä kritiikin kohteena jäsenpolitiikkansa johdosta. Jäseniä on noin 300. Vuoteen 1990 asti kaikki jäsenet olivat valkoihoisia, caddiet värillisiä yli 50 vuotta kentän avaamisesta joka tapahtui tammikuussa 1933.

”Niin kauan kuin minä elän, kaikki pelaajat Augusta Nationalilla ovat valkoisia ja caddiet mustia”, linjasi perustaja Clifford Jones valtakautensa aikana.

Keskustelu siitä, että majorin isäntäkenttä ei salli naisia jäsenikseen käynnistyi todenteolla vuonna 2002, jolloin tunnettu naisasianainen Martha Burk tarttui aiheeseen luettuaan USA Today lehden kolumnin. Painetta on tullut monelta suunnalta. Maanantaina seuran puheenjohtaja Billy Payne lopulta ilmoitti, että jäseniksi on kutsuttu USA:n entinen ulkoministeri Condoleezza Rice sekä sekä liike-elämässä monilla merkittävillä palleilla istuva Darla Moore, jonka aviomies RichardRainwater on erittäin varakas sijoittaja ja golffriikki vaimonsa tavoin.

Augusta Nationalin liittymismaksun arvioidaan olevan 10.000 ja 30.000 dollarin välillä, vuosimaksu upporikkaalla klubilla jää alle 10.000 dollarin.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje