[10][12]
Ajankohtaista

Antti Saleva kukisti maailmantähdet Hollannissa

Antti Salevalla kulkee kovaa, ennätys on jo 413, 4 metriä, perjantaina maailmantähdet nöyrtyivät suomalaisen edessä

Pituuslyöjä Antti Salevan kova syysvire jatkuu. 206-senttinen jyväskyläläishujoppi saavutti uransa ehdottomsti kovimman saavutuksen voitettuaan Euro Longdrivers Tourin Hollannin kisan Kennemerin kentän alueella. Mukana oli 39 lyöjää, Euroopan parhaimmiston lisäksi yhdeksän jenkkitähteä. Finaaliin selvisi kahdeksan lyöjää, näiden joukossa Saleva sekä Mikko Pirinen. -Koko kisa lyötiin kovaan vastatuuleen, joten tulostaso jäi edellisviikkoon verrattuna vaisuksi. Finaalissa minulle riitti 318 metrinen niitti voittoon. Tämä on uskomattoman kova juttu, saavutuksena ylivertainen urallani, Saleva iloitsi Kisan nimi oli Euro Longdrivers Open Championship 2009, historiallista oli sekin, että se järjestettiin ensimmäistä kertaa Euroopan Tourin kisan yhteydessä ( KLM OPen). Kennemerin kentän alueella oli jo perjantaina väkeä arviolta 15-20.000, joten pituuslyöjillekin riitti kannustajia vip-alueen takana pidetyssä kisassa. Kisassa jaettin palkintorahaa 30.000 euroa, voittajan osuus oli 15.000. Bonuksena Saleva sai siis paikan syksyn MM-kisoihin Las Vegasiin, hän on myös lauantaina mukana haasteottelussa USA-Eurooppa, molempia edustaa kahdeksan pelaajaa. -Finaalin ratkettua kisan johtaja tuli luokseni ja tarjosi minulle mahdollisuutta voittaa uudenkarhea urheiluauto ( BMW), mikäli onnistuisin ylimääräisellä lyönnillä petraamaan päivän parasta tulostani. Suomipoika meni siinä yllättävässä tilanteessa aivan sekaisin, lataus oli mennyt eivätkä autonavaimet vaihtaneet omistajaa, Saleva kertoo. Juniorivuosinaan Saleva oli varsin lupaava golfari. Kehitystä ei kuitenkaan tullut toivotun mukaisesti. Pituuslyönnin hän löysi lajikseen vasta muutama vuosi sitten, tulokset ovat olleet jopa häikäiseviä ja uran parhaat vuodet varmasti vasta edesssäpäin.

Antti Salevalle uusi pituusly&#246,nnin enn&#228,tys

<b>Ursula Wikström on ennakkoon suurin suomalaistoivo Talissa</b>”>Audi Long Drive Team Finland oli komeasti edustettuna Golfin pituuslyönnin Euroopan Tourin osakilpailussa Ruotsin Orrestassa.  Kilpailu käytiin lähes optimaalisissa olosuhteissa, joten tulostaso oli sen mukainen. Paikalle oli saapunut suuri osa Euroopan pitkälyöntisimmistä golfareista. <b>Antti Saleva, Mikko Pirinen</b> ja <b>Ville Kemilä</b> löivät jokainen oman ennätyksensä. Salevan tulos oli 413,40 metriä,Pirisen 393,7 metriä ja Kemilän 376,5 metriä.  Antti Salevan viidennen kierroksen 413, 40m lyöntii on lajin uusi virallinen Suomen ennätys. Myös Vuosaari Golfia edustavan Mikko Pirisen kolmannen kierroksen kaari ylitti entisen Suomen ennätyksen. Aiempi ennätys 384 metriä oli <b>Janos Uotilan</b> nimissä. Tulostaso kilpailussa oli hurja, joten Master Golf Clubia edustavan Ville Kemilän 376,5m jäi vain hieman vajaaksi paikasta kolmannelle kierrokselle.  Antti Saleva sijoittui kilpailussa toiseksi 400,0 metrin lyönnillä kahdeksan pelaajan finaalissa. Kokonaisuudessaan kisa oli hyvä suoritus jo pelkästään lyöntimittojen puolesta, joten tästä on hyvä jatkaa ensi viikonlopun Amsterdamin kisaan. Mahdollisuuksia olisi ollut voittoonkin, sillä voittaja <b>Rasmus Jöheden</b> löi finaalissa 404,00 metriä.  Tällä kertaa Audi Long Drive Team Finlandista oli edustettuna kolme pelaajaa, kun ensi viikolla pelattavassa Eurolongdrivers Open Championshipissa mukaan saadaan joukkueen neljäs jäsen <b>Esko Nurminen</b>. Kilpailu pidetään Amsterdamissa pelattavan PGA Euroopan Tourin KLM- Openin yhteydessä.  Tuleva kilpailu on suurin koskaan järjestetty pituuslyöntikilpailu Euroopassa. Mukaan tulee myös Yhdysvaltojen kahdeksan parasta pituuslyöjää.<span class=