28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Andrew Buckle kärkeen San Diegossa

Tiger Woodsilla on mielessään seitsemäs perättäinen lyöntipelivoitto PGA Tourilla © Getty Images

Ainesta Tigerin sarja katkaisijaksi tämän kotikonnuilla? Andrew Buckle johtaa San Diegossa &copy Getty ImagesTiger Woodsilla on tiukka tehtävä edessään sunnuntaina Kaliforniassa. Seitsemännen perättäisen voiton tiellä on vielä monta miestä, näistä innokkaimpina Australian superlupaus Andrew Buckle (-11) sekä tämän kanssa johtopaikkaa pitävä, loistavasti kahta viimeistä reikää lukuunottamatta putannut Brandt Snedeker(-11). Konkari, aikoinaan reikäpelimestaruuden voittanut Kevin Sutherland(-10) vei viimeisen reiän putillaan Tigerilta(-9) paikan kärkikolmikossa. Buckle luokiteltiin juniorina lähes Adam Scottin ja Aaron Baddeleyn tasoiseksi tähdeksi, nyt 24-vuotiaana hän pelaa ensimmäistä kauttaan PGA Tourilla. Buckle häikäisi viimevuonna Nationwide Tourilla voittamalla ensimmäisen kisansa ennätystuloksella. Kauden kaksi ensimmäistä kisaa ovat jo tuottaneet 29:n ja 18:n sijan, Buckle Sunnnuntaina hän on ennakkoasetelmisssa Woodsin kovin vastus. Tiger oli launtaina toinen niistä kahdesta pelaajasta jotka selvisivät ilman bogeja. Woods sai totisesti tehdä töitä tuloksensa eteen, hän osui lisäksi vain kolmasti väylään ja selvitti parín sisääntulossa kolme kertaa bunkkerin kautta. -South Course on erittäin vaikea tuloksentekoon tällähetkellä. Olen tyytyväinen svingiini, mutta toivon pystyväni sunnuntaina parempaan, Woods mietti kolmannen kierroksen jälkeen. Torrey Pinesin kentällä nähdään sunnuntaina varmasti jännittävä kisa, 14 pelaajaa on kolmen lyönnin sisällä. Viimevuonna muutamaa reikää ennen loppua oli tulostaululla samanaikaisesti kahdeksan pelaajaa johdossa, kierroksen aikana yhteensä peräti 12. Tiger Woodsin tietysti oletetaan korjaavan potin, hänen kannaltaan vaan oli vaikeuttavana tekijänä se, että Sutherland nousi kärkikolmikkoon, Woods ei pääse heittämään läsnäolollaan löylyä Bucklen ja Snedekerin selkään.

Brandt Snedekerin kantti koetuksella Buick Invitationalissa

Brandt Snedekerilla on ollut hauskaa Torrey Pinesissa. Veri punnitaan viikonloppuna &copy Getty ImagesEnsimmäistä kauttaan PGA Tourilla pelaava Brandt Snedeker ei häkeltynyt kenttäennätyksen sivuamistaan (61 North Course). Hän kiersi vaikeamman South Coursen Torrey Pinesissa tulokseen 70 ja johtaa puolimatkan krouvissa kolmella. Snedeker on voittanut US Public Links kisan sekä kahdesti Nationwide Tourilla.Olla keulapaikalla viikonloppuun lähdettäessä on kuitenkin jotain aivan muuta. Varsinkin kun Snedekerin uloslyönnit ovat lennelleet oireellisesti ympäriinsä. Avauspäivänä hän osui neljään väylään, perjantaina kolmeen. Tällaisilla prosenteilla tulee yleensä varsin nopeasti noutaja. -Pidän mahdollisuuksiani hyvinä-mikäli saan avaukseni toimimaan. Nautin suunnattomasti toisestakin päivästä, yleisöä oli paljon ja he hurrasivat minulle varsin paljon, Snedeker maisteli päivän antia. Ryhmäänsä hän tulee saamaan Charles Howell III:n joka missasi, jälleen kerran, mahdollisuutensa voittoon Hawaijin toisessa kisassa jääden yhdeksännen kerran urallaan kakkoseksi. Voittoja on vain yksi, joten 27-vuotias Howell pistää varmasti viikonloppuna kaikkensa peliin. Tiger Woods lähtee viikonloppuun sijaluvulta 12:s, seitsemän lyöntiä Snedekerista. Perjantain tulos 72 ei ollut esityksenäkään torstain luokkaa. Viimeisellä Woodsilla kävi melkoisen hyvä tuuri.Hän lähti lyömään väyläbunkkerista 230 metrin matkalta veden yli viheriölle. Lyönti osui bunkkerin reunaan ja päätyi vain 2-3 metrin päähän vedestä sen eteen. Woods sai vaivoin toisen bunkkerin kautta raavittua parín. -South Course ottaa meistä kaikista mittaa varsin kovalla tavalla viikonloppuna, paljon ehtii tapahtua, Woods ennakoi. Hänen edellään on Howellin ja kaksinkertaisen US Openin voittajan Lee Janzenin lisäksi hyvin nimettömiä pelaajia joista vain harvaa voisi tästäkään lähtöasetelmasta kuvitella kisan voittajaksi. Woodsilla on kaikki mahdollisuudet seitsemänteen voittoon. Snedeker tuskin karkaa lauantaina, Charles Howell III voi olla vaikein kaadettava. Phil Mickelson (-4) ja Vijay Singh (-3) pääsivät niukasti jatkoon.

Tiger Woodsin peli vakuuttavassa kunnossa

Tiger Woodsin mahdollinen seitsemäs perättäinen voitto PGA Tourin lyöntipelikisassa on viikonlopun suuri kysymysmerkki San Diegon pohjoispuolella Torrey Pinesin kentillä. Byron Nelson voitti 40-luvulla 11 kisaa putkeen, Ben Hogan kuusi. Tiger ylsi kuuteen 1999-2000 kunnes nyt pelattavassa Buick Invitationalissa Phil Mickelson katkaisi Tigerin sarjan. Avauspäivän jälkeen Woodsin osalta näyttää varsin lupaavalta, peli kulkee. Kauden avauskisassaan Woods erehtyi lyöntinsä voimassa toisella reiällä, teki griinin takaa bogeyn ja otti seuraavalla kolme puttia. Tässä vaiheessa Tiger oli tuloslistan hännillä. Korjaus tuli nopeasti, kolme perättäistä birdietä reiílä 5-7 aloittivat kirin. Woodsin peli oli hyvässä formussa, varsinkin rautalähestymiset vakuuttivat. Puttaamisesssa jäi jossiteltavaa, siitä huolimatta hän pelasi 15 viimeistä kahdeksan alle ja sai tuloksekseen 66. Woods missasi vain kaksi viheriötä, löi päivän kuudenneksi pisimmät avaukset (292 metriä) ja päätti molemmat yhdeksiköt eaglella. Torrey Pinesissa pelataan yksi kierros helpolla North Coursella jossa Woods mm. toissavuonna sai tuloksekseen 63, viimevuonna 68. Nyt hän on tuloslistalla 14:na, mutta tulokset ovat vertailukelpoisia vasta perjantain jälkeen . Kisaa johtaa ”mr nobody”, tulokas Brandt Snedeker joka sivusi kenttäennätystä 61. Hän oli seitsemän reiän jälkeen jo kahdeksan alle, tahti hyytyi loppua kohden eikä Woods varmasti ajatuksissaan kanna huolta Snedekerin etumatkasta. South Course pelattiin avauspäivänä 4,7 lyöntiä heikommalla keskiarvolla. Phil Mickelson (75) ja Vijay Singh (76) jättivät itselleen melkoisesti kirittävää perjantaille jolloin he pääsevät North Courselle. Tiger Woods voitti Torrrey Pinesissa juniorien epävirallisen MM-tittelin jo 1991. PGA Tourin kisan hän on voittanut alueella neljästi, heikoinkin sijoitus yhdeksällä osallistumiskerralla on yhdeksäs. Mahdolliselle ennätyksen rikkoontumiselle tuskin löytyisi Woodsin mielestä sopivampaa paikkaa kuin Torrey Pines.

PGA Tour, Torrey Pinesin kilpailu

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje