21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Andres Romero ylivoimainen Players Championshipissa

Lisää mittaa avauksiin. Mikko Ilonen on testaillut pidempivartista draiveria © Getty Images

Tuleva supertähti? Andres Romero oli ylivomainen Saksassa &copy Getty ImagesAndres Romero toipui nopeasti British Openin pettymyksestä, kolmannesta sijasta, ja voitti varsin suvereeniin tyyliin Players Championshipin Hampurin Gut Kaden-kentällä. Kahden lyönnin johtoasemasta kierrrokselle lähtenyt argentiinalainen kasvatti sunnuntaina eron jo viiteen lyöntiin, sadekuuron aikana hän teki tuplan, mutta piti homman kuitenkin selkeästi hallusas. Voittotulokseksi tuli 19 alle, Sören Hansen ja Oliver Wilson jäivät kolmen lyönnin päähän. Kuusi perättäistä kisaa pelannut Romero saa ykköstilansa johdosta kutsun alkavan viikon torstaina käynnistyvään World Tourin kisaan ja sitä seuraavaan PGA:n mestaruuskisaan. -Sain varsin paljon itseluottamusta Angel Cabreran voitosta. Se avasi argentiinalaisten silmät huomaamaan että mekin voimme voittaa suurkisoja, Romero kertoi tulkin välityksellä Hampurissa. Ykköstila tuotti 600.000 euroa sekä voittajakategorian ET:lle kauden 2012 loppuun asti. 178 senttinen ja 66 kiloinen Romero lyö kokoisekseen palloa erittäin pitkälle. Huomiotaherättävää on nimenomaan hänen kykynsä tehdä tulosta, lähipeli ja putti ovat parhaimmillaan maagisia. Argentiinan muut suurpelaajat, Eduardo Romero ja Angel Cabrera kypsyivät huipuiksi vasta 30 vuotta täytettyään. 26-vuotias Andres Romero nousee voiton myötä World Rankingilla 30:n joukkoon ja on yksi mielenkiintoisimmista nuorista pelaajista maailmassa. Euroopan Tourilla on kaudella 2007 saatu jo 15 ensikertalaisvoittajaa, joten uudet tuulet puhaltavat vahvasti. Romero nousi rahalistalla viidenneksi ja hänen mahdollinen voittonsa order of Meritilla ei olisi suuri yllätys.

Mikko Ilosella vahva p&#228,&#228,t&#246,skierros Hampurissa

<a href=Mikko Ilonen on ansainnut lyhyen loman upeiden esitystensä johdosta..">Mikko Ilonen pelasi parhaan kierroksensa sunnuntaina Players Championshipissa Gut Kadenin kentällä. Tulokseksi kertyi 68, kierroksen huippuhetki oli 17:n eagle. Birdejä Mikko tehtaili viisi , bogeja kolme joista viimeisen päätösreiällä. Sijaluku oli kolmen päivän jälkeen 62:s, sunnuntain onnistuminen nostaaa hänet 50:n ensimmäisen joukkoon. Sijaluku tullee olemaan noin 40:s, joka tuottaa reilut 19.000 euroa. -Oli mukava lopettaa viikko hyvällä rundilla. En saanut kaikkia heppoja itsestäni irti tällä viikolla, mutta kolme kierrosta alle parin on puolivaloilla hyvä suoritus. Nyt otan muutaman päivän vapaata ja sen jälkeen on aika jälleen harjoitella. Pelaan seuraavan viiden viikon aikana vain Tukholmassa, Ilonen suunnitteli suorituksensa jälkeen. Mikko Ilonen on kuluvalla kaudella onnistunut varsin hyvin päätöskierroksilla sunnuntaina. Kierroksia on takana kahdeksan, näissä keskiarvo loistava 68,25. Hampurin kisan tulokset ( 72-71-71-68) parantavat myös niukasti Mikon kierroskeskiarvoa (70,72) jolla hän oli ennen viikonloppua 11:s. Ilosen seuraava kilpailu on vasta elokuun toisella puoliskolla Tukholman pohjoispuolella Arlandastadin kentällä josa pelataan Skandinavian Masters. Challenge Tourin kisan Walesissa voitti Irlannin Colm Moriarty (-13). Toni Karjalainen ja Mikko Korhonen jäivät yhdeksän lyöntiä ja jakoivat sijalukua 22:s. Molemmille tilitetään 1196 euroa. Antti Ahokas jäi parivaljakosta lyönnin ja oli 29:s. Roope Kakko karsiutui.

Andres Romerolla l&#228,pimurron paikka Hampurissa

Mikko Ilonen pelasi kolmannen kierroksen tulokseen 71 Deutcshe Bank Players Championshipin jatkuessa Hampurissa.Odotettu kiri ja nousu jäi täten viimeiseen päivään.Ilonen ei ole tällä kaudella jäänyt kertaakaan jatkoon päästyään sijalukua 23:s heikommaksi. Hän on karsiutunut yhdeksän kertaa 16:sta, voitto mukaanlukien top-15 sijoituksia on kuusi, heikoin siis 23:s. Viimeisten joukossa tuloksin 72-71 jatkoon päässyt Ilonen aloitti lauantaina vaisusti, hän teki kaksi bogeyta jo reiíllä kaksi ja neljä. Saatuaan pelistä kiinni birdejä kertyi kierroksen aikana yhteensä neljä. Viimeisen bogey jättää Mikon yhteistulokseen -2 jolla tasaisessa kisassa oli kierroksen loppuessa 58:s. Jatkoonpääsy Saksasa kannatti, sillä viimeinenkin saa yli 7.500 euroa. Kilpailun voitosta tultaneen pelaamaan erittäin kovasti viimeiseen reikään asti. Andres Romeron synkkä hetki Openissa, droppi ulosmenneen lyönnin jälkeen 17:lla. Sunnuntaina on uusi mahdollisuus &copy Getty ImagesArgentiinan Andres Romero saa mahdollisuuden paikata viikontakaista erhettään jonka hän teki Openissa tehtyään 14 reiän jaksoon 10 birdietä. Tuolloin hän johti 70 reiän jälkeen, mutta teki 17:lla tuplan ja viimeisellä bogeyn jääden Harringtonille ja Garcialle lyönnin. Lauantaina Romero loisti pelaten 63. Eroa toisena olevaan Zane Scotlandiin on kaksi lyöntiä, Lee Slatteryyn kolme ja Alexander Noreniin neljä. Kukaan nelikosta ei ole voittanut päätourilla, joten 600.000 euron ykkösrahat mennevät ensikertalaiselle. Romero oli viimekaudella rahalistalla korkeimmalla tulokkaista. Rookie of the Year tittelin sai kuitenkin Skotlannin Marc Warren. Argentiinalainen jäi makutuomiolla kakkoseksi. Sunnuntaina hänellä on valtit omissa käsissä ja mahdollisuus hienoon läpimurtoon ET:lla voiton myötä. Paul Casey sekä viimevuotinen ykkönen Robert Karlsson lähtevät takaa-ajoon seitsemän lyönnin takaa.

Ilonen cut-rajalla Saksassa

Niclas Fasthilla oli askelmerkit kohdillaan ensimmäisellä kierroksella Gut Kadenissa &copy Getty ImagesMikko Iloselta tarvittiin perjantaina onnistunut kierros jatkopaikan varmistamiseksi. Kierros sujuikin mainosti aina 17. reiälle saakka, tuolle par-5:lle Ilonen teki tuplabogin oltuaan kierrostaan jo kolme alle parin. Avausreiän bogin jälkeen Ilonen onnistui birdien teossa neljästi ennen 17. reiän tuplabogia. Viimeisen reiän parilla syntynyt tulos 71 jättää kokonaistilanteeeksi -1, joka saattaa riittää jatkoon. Puolet pelaajista vasta aloittelevat kierrostaan perjantaina iltapäivällä, tässä vaiheessa Ilonen jakaa sijaa 56.

Ilonen kamppailee jatkopaikasta Saksassa

Niclas Fasthilla oli askelmerkit kohdillaan ensimmäisellä kierroksella Gut Kadenissa &copy Getty ImagesMikko Ilonen aloitti liiankin tasaisella kierroksella European Players Championshipissa. Tulos 72 syntyi 15 griiniosuman avulla. Birdieputit eivät vain uponneet. Kierroksella syntyi parien lisäksi vain yksi birdie ja yksi bogi. Mikko on lähtenyt kierrokselleen perjantaina aamulla – muutama birdie tarvitaan, jotta pelit jatkuvat viikonloppuna. Kilpailun kärkikymmenikössä on paljon pelaajia rahalistan sadan parhaan pelaajan ulkopuolelta, joten liikettä varmasti nähdään viikonlopun aikana. Kilpailua johtavat englantilaiset Lee Slattery ja Oliver Wilson tuloksella -6. Englantilaiset lähtevät perjantain kierrokselleen iltapäivällä. Ennakkosuosikeista hyvissä asetelmissa ovat mm. Miguel Angel Jimenez -4, Paul Casey -4, viime vuoden voittaja Robert Karlsson -3 sekä toissa vuoden voittaja Niclas Fasth -2.

Ilosella v&#228,rik&#228,st&#228, peliseuraa Saksassa

European Tour jatkuu Saksassa isolla kilpailulla. Euroopan kiertueen kärkinimistä valtaosa on mukana taistelemassa 600 000 euron Toivottovasti Mikon putti kulkee Saksassa &copy Getty Imagespääpalkinnosta. Kilpailussa on viime vuosina nähty ruotslaismenestystä. Viime vuonna voiton vei Robert Karlsson ja vuonna 2005 Niclas Fasth. Jatkuisikohan skandinaavinen voittokulku Gut Kadenin kentällä suomalaisvoimin? Mikon pelissä pitäisi ainakin kaikki olla oikein hyvässä kunnossa. Ilonen aloittaa kilpailu-urakkansa Torstaina iltapäiväkierroksella. Pelikavereina Ilosella on kahtena ensimmäisenä päivänä varsin mielenkiintoiset pelaajat. Suomalaistähden kanssa samassa ryhmässä pelaavat Portugalin kiivasluonteinen Jose-Felipe Lima sekä Singaporen Mardan Mamat. Molemmilla pelikavereilla on lukuisten karsiutumisten lisäksi kakkostila kesäkuulta, Mamatilla Wales Openista ja Limalla BMW International Openista Saksan Munchenista.

Mikko Ilosella testik&#228,yt&#246,ss&#228, pitk&#228, draiveri

Mikko Ilosella on viimeaikoina ollut bägissään 47 tuumainen ajuri jolla hän on myös harjoitellut ahkerasti. Maila saattaa saada debyyttinsä jo Saksan kilpailussa. Padraig Harrington on tällä hetkellä kuuluisin pitkän draiverin käyttäjä. Mikko Ilonen draivaili edellisviikolla harjoituksissa ja kierroksilla kahdella eri draiverillä, normaalimittaisella sekä 47 tuumaisella. Ennen Saksan matkaansa hän innostui asiasta tosisaan ja löi valmentaja Timo Rauhalan kertoman mukaan mailalla satoja palloja. -Tämä oli oikeastaan caddieni idea, hän pyysi minua koettamaan pidempivartista mailaa. Hänen aloitteestaan vaihdon jokin aika sitten myös rautojeni varret ja sain menevämmän kaaren lyöntiin, varsinkin pitkillä raudoilla ne lähtivät leijumaan turhan korkeina, Ilonen kertoi Vierumäella harjoitellessaan. -Pidempivartisella saa lyöntiin luonnollisesti pituutta, mutta se vaatii myös rauhallista svingaamista, turha hosuminen vie pallon kauas väylältä. Jarmo Sandelin oli uransa alkuvaiheilla kuuluisa pitkistä varsistaan, hän on palannut normaaliin. Ennen British Openia Ilonen muistutti Padraig Harringtonin käyttävän normaalia pidempää draiveria. -Hän sai 20 metriä lisää mittaa lyönteihinsä, oletan että mies on käyttänyt pidempää vajaan vuoden, Ilonen kertoo Open voittajajasta. Ilosella on bägissään tällähetkellä draiverin lisäksi puukolmonen sekä hybridi, pisin rauta on nelonen. Wedgejä on PW:n lisäksi kaksi, 54 ja 58 asteiset. Mutta mitkä kaksi mailaa hän ottaisi mukaan kierrokselle jos keppien maksimimäärä olisikin 16? -Luultavasti 50 asteisen wedgen sekä rautakolmosen, Ilonen vastaa varsin nopeasti. Draiverin valinta Saksan kilpailuun on mielenkiintoinen. Viimevuotisessa kisassa hän oli upeasti 15:s, enempäänkin oli mahdollisuuksia. Lyöntikunto on hyvä, ja allekirjoittanut vakuuttui kierroksen aikana kokonaisuudesta, ontuvaa kohtaa ei pelissä ollut. -Kaikkia osia pystyy vielä parantamaan. Suurin haaste on mielestäni drive, joskus tulee huonoja avauksia ja niiden jälkeen on vaikeaa tehdä tulosta, Ilonen myöntää. Edellisessä kisassaan Loch Lomondissa Ilonen löi kahdesti veteen päätösreiällä, toisella ja neljännellä kierroksella. Ehkä 47 tuumainen draiveri saa Saksassa tulikasteensa? -En ole vielä päättänyt, on se mahdollista, Ilonen mietti viikkoa ennen Saksan kisan käynnistymistä. Deutsche Bank Players Championshipin jälkeen Ilonen huilaa parin viikon ajan, seuraava kisa on elokuun puolivälin jälkeen Arlandastadissa pelattava Skandinavian Masters jossa kirittäjiksi tulevat valtameren takaa mm. John Daly sekä Corey Pavin.

Mikon Kortti

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje