-
JulkaisijaArtikkelit
-
Jompikumpi on ensi kesänä bägissä. Kumpi? Miksi?
ehdottomasti R580! Paljon tunnokkaampi, kuin XR-03. Kummallakin lyöneenä voin todeta, kuten toteat itsekkin… Pituudessa tuskin on yhtään eroa, mutta se tuntuma…
Itse tykkään molemmista, vaikka niissä on eroja. Kuitenkin esimerkiksi uusimmassa Golf Monthly lehdessä XR-03 peittosi R580:n ja oli toimituksen valinta.
Suosittelen että nappaat molemmat kaupasta mukaan ja lähdet rangelle kokeilemaan ensi keväänä. Lisäksi kannattaa varmistua sitten todella että molemmissa on samantyyppiset varret, etc. Vinkkinä vaan että XR-03 polkasee pallon aika korkealle joten lofti voi joutua olemaan normaalia pienempi.
Hyviä mailoja molemmat, et kyllä mene pieleen kumman tahansa sitten ostat. BTW, kannattaa ehkä hankkia uusi varsi noihin, koska esimerkiksi Grafalloyn Prolite tai vastaava maksaa vain 40€ lisää kun ostat kaupasta ja on paljon parempi kuin normaali graffiti. Varsihan se loppujen lopuksi on tärkein…
Vaikea päätös. Lisää vettä myllyyn…TM tulossa seuraava versio XR-03. Olisko XR-02?
Molemmat ovat erinomaisia mailoja!!! Itselläni on XR-03 ja se pysyy bägissä vähintäänkin ensi kauden. Pisin ja anteeksiantavin maila, millä olen koskaan lyönyt.
Eroja kuitenkin löytyy. 580:lla on hiukan helpompi työstää lentorataa, mutta sen johdosta ei ole aivan niin anteeksiantava. Tosi pieni ero kuitenkin. 580 on lentoradaltaan hiukan matalampi, kun on kysymys pelkästä lavasta. Sitten kun XR-03:sta lyö sen vakiovarrella, niin ero on jo suurempi. XR-03:n varsi ei ole kovin hyvä, niin kun ei muutkaan vakiovarret. 580:n MAS 60 varsi on vähän parempi, mutta edulliset jälkiasennusvarret peittoavat senkin kevyesti, kuten ne peittoaa lähes kaikki muutkin ensiasennusvarret. Vaikkakin MAS 60 onkin Fujikuran tekemä, niin se on kuitenkin laadultaan vain ensiasennusvarsi. Jos tasoituksesi ei ole jossain esimerkiksi 10:n lähellä tai alapuolella, niin tällä seikalla ei yleensä ole kauheasti merkitystä. 580:een saa aika hyvin ensiasennettuja custom-varsia, mutta ongelma on siinä, ettei niitä pääse ainakaan Suomessa demoamaan, joten pitää kohtuullisen tarkkaan tietää mitä haluaa. Jos otat 580:n ja vaihdat/vaihdatat siihen varren, niin tee se sellaisella, joka on aikaisemmin vaihtanut 500-sarjaan varsia, sillä hosel on aika lailla erilainen kuin normaalisti. Hosel on 1,75′ syvä ja ensinmäinen tuuma on 0,350′ ja loppu 0,75′ 0,405′. Asennus vaatii erikoistarvikkeita, jos ei halua pelleillä teipin ja epoxyn kanssa.
Ei kannata pitää oston kanssa mitään kiirettä, jos et nyt saa mailaa jotenkin erikoisen edullisesti tai sinun on muuten pakko ostaa nyt. Talvi ja Orlandon messut saattavat tuoda mukavia uutuuksia ensi kaudeksi. Sääli vaan on, että talven uutuuksista ei kovin moni välttämättä ehdi Suomeen ainakaan kauden alkuun. Titulta tulee ainakin korkealapainen 983E, mutta Titun tapaan se ei ole niitä anteeksiantavimpia mailoja.
Kummankin mailan COR taitaa ylittää sallitun rajan joten ovat ensivuonna kiellettyjä ammattilais toureilla, mutta koskeeko tämä myös Finnish Golf Touria??? Onks tietoo?
Ohessa vielä kuva uudesta Titusta.
Englannin postimyyntiluetteloissa on jo mainos Taylor Maden Burner 860 – Driveristä. On se kehitys vaan huimaa…
Okei. Jos sinun pitäisi valita varsi minulle TaylorMaden custom-varsista (tai muista kohtuullisen hintaisista), minkä ottaisit näillä spekseillä:
-tasoitus 7 luokkaa
-mailanpään nopeus 108 (+-2) mph
-ajoittainen hukkiongelma
-normaali lyönti korkeahko draw
-lyöntipituus rulleineen 260-290 normaalilyönnillä
-aika rivakka tempo
Kiitoksia etukäteen…
Kerrotko vielä, millä lapa/varsiyhdistelmällä lyöt mainitsemiasi lyöntejä, niin saan tietää lähtökohdat. Onko nykyisen varren paino sopiva, vai haluatko muuttaa?
Nykyään minulla on Makserin vanhempi titaanidraiveri (oisko TW-7 tai jotain semmoista, n. 3-5 v vanha). Varsi on muistaakseni Grafalloy (100 mph+) mutta joka tapauksessa se musta eikä uusi keltainen. Aika pätevät tiedot mulla onkin, kun bägi ei ole paikalla..
Aika painavalta se varsi tuntuu verrattuna nykymalleihin, eli kai sitä voisi hiukan keventää.
Auttaako?
Tuon R360Ti:n saisi Englannista 195 puntaa. Kannattaako ostaa ? Onko helppo maila lyödä ?
(Kokeilin kerran TM:n 200 driveria ja ainakin se tuntui hyvältä).
Mulla on sellainen bagissa enkä vaihtaisi mistään hinnasta. Anteeksiantava ja piiiiiiitkä.
TM:n sivuilta löytyy Matching System 500-sarjan draivereille. Tiedä sitten kuinka hyvä, mutta voithan tuotakin kokeilla talviajanvietteeksi, jos et muuten.
TM:n valikoimasta Fujikuran Speeder 757 stiffinä on näillä tiedoilla mielestäni ehdoton ykkönen sinun svingillesi. Muut tulee perässä. 757:n huonona puolena on hinta. En tiedä, minkälaisen diilin TM on Fujikuran kanssa varsista tehnyt, mutta saat varren asennettuna varmuudella paljon edullisemmin, kun ostaisit sen myöhemmin erikseen. Varren hintaa en Suomessa muista (Henrik Sarajas Oy tuo maahan), mutta Jenkeissä se maksaa 250-300 USD. TM:n kautta ensiasennuksena ehdottomasti huomattavasti halvempi. Kysy hintaa liikkeestä. TM:llä on muistaakseni 2 tai 3 hintakategoriaa custom ensiasennusvarsiin. Varsi on tarpeeksi tiukka kestääkseen nopean temmon ja Fujikuran käyttämät Triax -kuidut ovat tällä hetkellä aika ylivoimaisia nopealle temmolle ja suurelle nopeudelle. Varsi vaatii yleensä vähintään 105 mph mailanpäännopeutta toimiakseen, mutta se ei ole sinulle ongelma. Varsi tuo jonkun verran lentokaartasi alas, mutta tämä riippuu tietysti valittavasta loftista. Tästä varresta en ole kuullut kuin positiivisia sanoja, paitsi niiltä, jotka jäävät alle 105 mph:n. Kallis, mutta todella hyvä. Ei ole niitä kevyempiä, mutta kovin kevyttä ei nopeatempoisen kannata yleensä ottaa.
Toinen harkinnan arvoinen on Graphite Designin YS-7 x-stiffinä. Varsi on erinomainen ja hintaakaan ei erikseen ostettuna ole Jenkeissä kuin n. 40 USD. Noilla nopeuksilla tulee olla x-stiff, koska YS-sarjan varret ovat tosiasiassa hiukan löysempiä kuin miltä paperilla näyttää.
TM:n valikoimassa olevista kevyistä (n.65g) valitsisin ehkä Mitsubishin. Varsi on asiantuntijoiden mukaan hyvä, vaikkakin Suomessa hyvin tuntematon. Ko. varsi ei ole mikään halpa. Erikseen ostettuna Jenkeissä n. 200 USD. Aldilan 65g näyttää paperilla hyvältä, mutta siitä ei minulla ole kokemuksia.
Sitten on tietenkin UST:n 75. Itse en ole kovin tyytyväinen UST:n varsiin, mutta esim M.Ilonen taisi draiverissaan käyttää jossain vaiheessa tätä ennen siirtymistä teräkseen. Varsi on hyvin edullinen. Alle 30 USD. Enemmänkin hitterin varsi ja mielestäni vähän tunnoton. Tuo lentokaarta alaspäin.
Listan ulkopuolisista varsista saattaisi sopia Apachen varret 65P tai 65N(http://www.mccshafts.com/Products/). Varret ovat aika kovaa huutoa Jenkkitourilla. MFS 65P on hyvin jäykkä ja tuo lentokaarta kohtuullisen paljon alas. Jäykkyydessä ei kannata tällä kohtaa ahnehtia. S2 saattaa riittää hyvin. Varret on tosiasiassa jäykempiä kuin miltä näyttävät paperilla. 65N on hiukan lempeämpi ja kevyt, mutta samat pätee jäykkyyden valintaan; s2 tai s3. Huom MCC:n taulukot on tehty 205g lavalla ja TM:n painaa 195g. 65N ei tuo lentokaarta alas niin paljon kuin 65P. Varren hinta Jenkeissä n. 60 USD.
Summa summarum. Jos ei hinnalla väliä, niin TM:n taulukosta oma valinta olisi 757. Jos hinta hirvittää, niin YS-7.
Itse tulen hankkimaan ensi kaudeksi näillä näkymin GD:n Purple Icen xr-03:seen, mutta svingini tempo ja lentokaari eroaa sinun temposta ja kaaresta.
Kiitoksia!
Eiköhän näillä eväillä pärjää..
Missä ja miten olet mitannut mailanpään nopeuden ? Onko se mitattu ko. draiverilla ?
Itse olen mitannut kerran mailanpään nopeuden Nevada’s Bobissa. Myyjä ehdotti, että mittaukseen kannattaa käyttää oliko-se-nyt rauta 6 vai 7. Sain jokatapauksessa tulokseksi 92 mph. En tiedä mitä se olisi ollut draiverilla.
Yleensä mailanpäännopeudet mitataan puiden osalta draiverilla ja rautojen osalta r5:lla. Yleensä taulukot perustuvat näiden mailojen arvoihin. Voihan sitä mittailla tietysti muillakin mailoilla.
Nevadassa on muistaakseni sellainen mittari, joka asetetaan n. metrin päähän lyöntilinjan taakse ja se usein antaa ihan riittävän kuvan nopeudesta. Ongelmana ko. tyyppisten mittareiden osalta on joskus se, että se saa vähän ’häiriötä’ lähtevästä pallosta ja antaa siten hiukan liian suuren nopeuden.
Hörhöltä tuntuu tulevan aikamoista asiantuntemusta mailoista. Mielenkiinnosta ja Tomppaan verrattuna kysyisin sinulta, jos vielä voisit ystävällisesti vastata, että mikä olisi oikea varsi seuraavilla arvoilla.
– Tasoitus n. 4
– Draiveri ERC II, perus stiffi varsi
– Peruslyönnin olen kovalla työllä saanut lievästä fadesta draw:ksi
– Lyöntikaari korkeahko
– Lyöntipituus +- 250 m
– Lyöntitempo ainakin omasta mielestä melko rauhallinen
Kiitän myös jo etukäteen…
On mitattu ko. draiverilla ja mittaaja oli euroopan paras Huotelin. Olen myös kokeillut jenkeissä joitakin koneita eri draivereilla ja tuntuvat antavan aika saman tuloksen: 108 mph ilman vihlaisua ristiselässä ja 110 mph vihlaisulla..
Et kertonut mailanpäännopeutta, mutta oletan sen olevan jossain 103-105 hujakoilla?
Jos samasta ’painoluokasta’ pitäisi löytyä ’pelimiehen’ varsi Erkkiin ja kaari ei saisi madaltua, niin vaihtoehdot on aika vähissä. Jos kaarta vähän pudotetaan, niin ei huolta 🙂
Kaveri, jolla on suunnilleen sama lyönti kuin sinulla vaihtoi Erkkiinsä UST 65 stiffin ja on siihen tyytyväinen. Pituutta ja varmuutta tuli lisää.
MCC:n 65N on kyllä erinomainen tässä painoluokassa, jos pallon ilmaansaaminen ei ole ongelma. Alhainen kiertojäykkyys saattaa kuitenkin tuottaa ongelmia, jos olet taistellut faden kanssa. Ei tiedä, ennen kun on kokeillut 🙁
Graffalloyn Prolite 35 on myös ihan hyvä perusvarsi ko. painoluokassa ja kiertojäykkyys riittää kyllä Erkin lapaan, etenkin kuin olet ilmeisesti swingeri, etkä hitteri. Kaari alenee aika paljon. Varsi vaatii aika paljon tasaisuutta lyönneissä. Aika vanhalla tekniikalla ja materiaaleista tehty varsi, joka oli kova sana vuosia sitten. Ihan hyvä varsi kyllä edelleen. Löytyy vielä myös joidenkin tour-pelaajien bägistä.
Svingerille Graphite Designin YS-6 on todella suosittu maila ko. painoluokassa. YS-6 on aika notkean oloinen (selkeästi jäykempi kuitenkin kuin vakiovarsi), eikä sovi hitterille. Jos paino pitäisi olla samaa luokkaa, niin valintani olisi ehkä tämä. Kaari madaltuu vain jonkin verran. Paljon on vartta kehuttu.
Svingerille oma suosikkini on GD:n Purple Ice, jos paino (83g) ei tuota ongelmaa.
Kaikkia näitä varsia saa helposti Suomesta tai netin kautta tilaamalla ja hintakin on kohtuullinen.
Tietystihän Fujikuran n. 40:n varren valikoimasta löytyisi varmasti sopiva (esim. Speeder 661 tai vähän tiukempi 660TR Tour Spec), mutta pysytään nyt näissä yleisimmissä.
mistä meinaat ostaa ja paljon maksat? Uuden xr-03 saa alle 600 euron… Jos tietää mistä..
Tuskin ainakaan täältä Norjasta. Ei taida olla edullisin vaihtoehto..
Mutta ehkäpä Karlstadista, jossa XR-03:sta myydään uutena alle 550 e. (esim. dormy.se, kurssi n. 9,2)
Mistä liikkeestä Suomessa saa ko. mailoja parhaaseen hintaan?
Kiitos perusteellisista tiedoista, vaikka lähtötiedot olivat aika puutteelliset. Korjaus muutamiin lähtötietoihin. Draiveri on siis ERC II, lofti 10, varsi vakio firm (ei stiff). Mitä eroa on muuten firmillä ja stiffillä ?
Lyöntini lentorata on korkeahko, mutta se voisi olla matalampi. Näin sen (korkean lentoradan) ongelmana, kun testailin uusia draivereita n. vuosi sitten. Kokeilin TM 360 ja 320, 8 ja 9 lofteilla. Molemmilla mailoilla pallo nousi älyttömän korkealle. Erkissä oli sama juttu, mutta otin Erkin, koska sain sen hyvään hintaan ja se tuntui muuten hyvältä. Olen senjälkeen muuttanut hieman lyöntitekniikkani niin, että pallo pysyy hieman matalampana, mutta on se edelleen aika korkea. Johtuuko se varresta ?
Kiitos taas etukäteen…
Cally käyttää varren jäykkyyksissä termejä Firm ja Strong, kun monet muut käyttävät S ja X. Vertailukelpoisia nämä eivät ole, mutta noin suurinpiirtein.
Erkin varsi tuottaa jo sinänsä hyvin korkean lentokaaren. Erkkiin on valittu kevyt ja korkeakaarinen varsi (tarkkuuden ja tasaisuuden kustannuksella), jotta maila myisi enemmän. Valtaosa pelaajistahan eivät ole lähelläkään tasoasi. Nämä varret harvoin sopivat alle 10 tasoitukselle ja alle 15 tasoitukselle paremmat varret antavat paljon hyötyä.
Lentokaaren korkeuteen vaikuttaa moni asia: lapa, varsi, lyöntitekniikka ja pallo, sekä näissä todella monta yksittäistä tekijää yhdessä. Varren vaihdolla saat kaarta varmasti alas. Nykyään tendenssinä on, että valitaan hiukan suurempiloftinen lapa ja tuodaan sitten varren ominaisuuksilla lentokaari oikean korkuiseksi. Näin saadaan hiukan mm anteeksiantavuutta lisää suuremman loftin myötä. Liian suuri lofti taas aiheuttaa liikaa alakierrettä, jolloin karresta saattaa tulla ns. balloon ja pituutta uupuu.
On huomattava, että pitkät lyönnit ovat aina korkeita. Joku saattaa tästä tälle foorumille tyypillisellä tavalla näsäviisastella, että ’ei ainakaan kovaan vastatuuleen ’. Jostain kumman syystä toisilla on se käsitys, että pitkän lyönnin tulee olla melko matala ja siihen pitkät rullit. Pitkälle lyövien ammattilaisten lyönnit ovat kuitenkin todella korkeita ja rullia ei ole paljoa. Sama koskee pituuslyöntikisoja. Pitkät rullit myös vierivät helpommin bunkkereihin, veteen jne.
No niin palataanpa asiaan. Jos haluat pudottaa lentokaarta joksenkin runsaasti, niin YS-6 ei välttämättä ole oikea. Se kyllä tuo palloa alas, mutta jos koet korkean kaaren erityisen ongelmallisena, niin esim. 65N voisi olla parempi ratkaisu. Se tuo palloasi aika paljon alas ja lisäksi saat varren komeana kirkkaan oranssina 🙂 Svinginopeuttasi en tiedä, mutta taulukkoa notkeampi täytyisi olla. Erkin hoseli jäykistää vartta standardi hoseliin verrattuna. YS-7 voisi myös käydä. S tai SX riippuen svinginopeudestasi. Sitten on tietysti ne tutummat Graffan Prolite 35 ja UST 65. YS-7 on näistä painavin (77-78g).
Varsimerkkejähän on todella paljon. Aldilan Onet ovat myös hyviä. Harrisonilta saattaisi käydä FL 60 sarjasta Pro 2.5 (aika alhainen torque) tai Pro 3.5 tai vaikkapa Pro 2.5 titanium.
Jos mahdollista, niin kokeile erilaisia varsia. Ei ole niin väliä, ovatko ne samanlaisessa nupissa kuin omasi. Liikkeistä löytyy mailoja ainakin UST:n, Grafalloyn, Harrisonin ja True Temperin vgraffavarsilla. Ota vielä draiveri teräsvarrella, niin tiedät miltä oikein painava varsi tuntuu. Tärkeää olisi saada itselle tiedoksi, pitääkö jäykän tuntuisista vai löysemmistä varsista. Kevyemmistä vai raskaimmista. Valinta on sen jälkeen helpompaa. Pidä kiirettä, sillä ainakin Nevada myy parhaillaan demomailojaan pois uusien tieltä.
-
JulkaisijaArtikkelit