-
JulkaisijaArtikkelit
-
Talvi on swingin harjoittelun parasta aikaa. Kysyisinkin pelaajien mieleipiteitä videon käytöstä talviharjoittelussa. Millaisia eri tapoja tapoja kullakin on? Kertokaa kokemuksia ja mielipiteitä! Omasta mielestäni videon käyttö on ainoa tapa, jolla pelaaja todella ymmärtää, mihin seikkoihin omassa lyönnissä tulisi paneutua.
Pro, jonka tunneilla käyn, käyttää aina videota. Videokuva on ollut hyvin havainnollinen ja olen alkanut käyttää myös yksin harjoittelussa videota. Otan nauhalle muutaman svingin ja kotona siirrän pätkän tietokoneelle jossa voin analysoida svingin kuva kuvalta. Seuraavalla harjoituskerralla keskityn johonkin havaitsemaani virheeseen.
Hyvä kysymys. Lisäisisin vielä, että millaisia välineitä käytätte? Olen ostamassa videokameraa ja vinkit kiinnostavat. Onko myös olemassa jotain erityisen hyviä ohjelmia, jos haluaa tallentaa videota tietokoneeseen ja yrittää ananlysoida svingiä sitä kautta?
Kuinka ihmeessä talvi on parasta svingin harjoitteluaikaa? Minusta se on huonointa, sillä varauksella, että oletetaan pelaajan olevan Suomessa.
Kyllä asia on juuri päin vastoin, kesällä vaihtelevissa olosuhteissa, kuten itse golfin peluukin tapahtuu.
Itse en juuri tasaisella lattialla tapahtuvaa matonpiiskausta arvosta, se on lähinnä lihasharjoittelua.
Mielenkiintoinen kommentti. Tavoitteenasi ei liene kehittyä pelaajana? Älä siis treenää!
Juuri näinhän se on. Harjoitetaan niitä lihaksia joita golf-lyönnissä kaytettään. Kuukauden välein pron luona ja kerran, kaksi viikossa hallissa ja keskitytään niihin osa-alueisiin svingissä, joista pron kanssa sovitaan. Itselleni talviharjoittelusta on ollut erittäin paljon hyötyä. Tietenkin Links 2003 pelillä muutama kierros taktiikka harjoituksia.
Opettavat ammattilaiset saattavat huomata virheen korjattavan virheen ilman videootakin. Mutta joskus voi olla vaikea uskoa/tajuta sitä virhettä mistä sinulle huomautetaan niin silloin onkin parasta nähdä lyönti viedolta ja todeta itsekkin virheensä.
Varaudun hieman varauksella tietokone ohjelmien avulla analysointiin, koska se vaikuttaa liian täydellisen swingin tavoittelulta. Mutta jos ei ole tapana käyttää ammattilaisten apua on se varmasti hyödyllisin tapa.
Oman swingin analysoimiseen pidän parhaana menetelmänä videokuvan siirtämistä PC:lle mpeg formaattiin ja niiden katselluun Quick Time Payer:ä. Referenssiksi siirretään tai imuroidaan verkosta jokin ’absoluuttisesti’ oikea swingi. Kummatkin swingit avataan vierekkäin näytölle ja nuolilinäppäimillä ajetaan swingejä kuva kuvalta eteen ja taaksepäin. Varsinkin edestakaisin selailu muutaman kuvan välillä paljastaa helposti vääränlaiset liikeradat ja voimankäytön.
Olen myös kopioinnut useita hyvien pelaajein swingejä verkosta gif-muodossa. Näitä voi katsella Paint Sho Pro6 – Animation Shop 2:lla. Mpeg:stä voi kopioida omasta swingistä vastaavat kuvat ja näitä voi sitten ajella kuva kuvalta ja vertailla missä mennään metsään.
Joku voi nyt heittää tähän, että pron käyttö on ainoa oikea tapa korjailla swingiä, mutta jo pelkästään pron ohjeiden toteuttamisen tarkistamiseen videon ja PC:n käyttö on ehdottoman hyvä menetelmä.
Tällä palstalla huono lukutaito tai ymmärrys häiritsee usein keskustelua.
En todennut minkään asian olevan, kuten vastasuksessasi minulle sanot.
Totesin vain sen tosiasian, että talvi on huonointa aikaa svingin harjoitteluun, en, etteikö se olisi harjoitteluaikaa. Se mille osaalueelle talvella kannattaa panostaa, onkin sitten eri juttu. Että eikun harjoittelemaan.
et varmaan ole tosissasi tuon quick time pLayerin suhteen. sehän on ihan perus softa. mutta toimii varmasti silläkin, mutta adobella ja muilla on ihan golfia ja muita urheilulajeja varten kehitettyjä ohjelmia. ne ovat tietysti kalliita, mutta ajavat asiansa parhaiten.
Katsokaapas linkki ja imuttakaapas:
Lue lisää: ’ilmaisia swingejä’
Totta, Adoben sivut näyttivät hyviltä ja täytynee imuroida ja kokeilla heidän softaa.
Quick Time Playerin käyttöä voi kai kutsua quick and dirty menetelmäksi. Sen etu muihin perus softiin on kuitenkin se, että frameja voi ajelle nuolinäppäimillä edestakaisin, jolloin swingin dynamiikka tulee näkyviin. Varsinkin suunnan muutos backswingistä downswingiin on kriittinen hetki, jossa suurin osa pelaajista tuhoaa swinginsä. Tällaiset virheet saa jo yllämainitulla perus softalla näkyviin vertailemalla omaa suoritusta huippu pelaajien suorituksiin.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)