-
JulkaisijaArtikkelit
-
Hei te HCP 0 – 15, millä pelaatte S vai R? Luin artikkelin missä n. 60% miespelaajista käyttää liian jäykkiä varsia (USA), mitenköhän meillä?
Itse pelaan R:llä. Olen kokeillut S:ää, mutta pelinautinto ei ole yhtä hyvä.
Kysyin pari kesää sitten kotimaiselta mailaedustajalta, joka oli tullut juuri Espanjasta European Tourilta, että kuinka moni ammattilainen pelaa R:llä.
Hän sanoi kysyneensä samaa edustamansa merkin testimailaryhmältä ko. tourilla. Vastaus oli ollut: ei kukaan, ei tämä ole mikään senior tour.
Tiedän, että senior tourilta löytyy erittäin pitkiä draivaajia, mutta löytyy varmasti lyhyempilyöntisiä ikäihmisiä, joille R on jo paremmin paikallaan.
Tuntuu, että tällä hetkellä on jonkinlainen varsibuumi. Kävin itsekin testaamassa oikein analyysissä onko mailoissani oikeat varret vai pitääkö vaihtaa. Ennen testiä olisin voinut vaihdattaa puumailoihini uudet varret, mutta testin jälkeen totesin sen olevan turhaa.
Mailoissani on vakiovarret; draiverissa firm, väylädraiverissa regular, puu4:ssa stiff.
Vemputuskokeessa testattiin kiertojäykkyyttä, jossa oli pientä toivomisen varaa, mutta ei liikaa.
Mailanpään nopeus mitattiin draiverilla; se oli 105-110 mailia, joten firm riittää.
Kokeilin erilaisia varsia simulaattorissa. Toisella varrella tarkkuus parani aavistuksen, mutta menetin pituutta reilusti. Kolmannella varrella saattoi tulla hieman lisää pituutta, mutta tarkkuus kärsi. Neljäs varsi tuntui kömpelöltä ja painavalta. (Oli kuulemman Piltzin entinen maila, mailanpään nopeus oli ollut hänellä 116 mailia)
Yllätys oli se, että draiverini (ercII), jossa luki pohjassa 10 astetta, olikin 11,5 astetta, kun se mitattiin ruuvipenkissä. Ei ihme, että lyöntikaareni ovat olleet hieman korkeita. Se ei kuitenkaan ole varren vika.
Aiheeseen liittyen; missähän pääkaupunkiseudulla voisi mittauttaa tuon mailanpään nopeuden ja kenties samalla analyysiä omien mailojen sopivuudesta-onko kallista?
Digigolfissa ainakin hinnaston perusteella swingin mittaus on mahdollista.
Käsittääkseni pitäisi valita löysin mahdollinen varsi, jolla pallo pysyy vielä hanskassa. Muistan kuulleeni väitettävän liian löysän varren näkyvän ’vahvan’ drawn puolelle vääntyvinä lyöänteinä…
Itse kävin Digigolfissa. Testin hinta oli 80 €. Ei kovin halpa, mutta uudet varret olisivat maksaneet paljon enemmän.
Samalla tuli kuitenkin myös svingianalyysi, jossa näki tekniikkavirheensä ja sen mitä pitää kehittää.
Varren jäykkyysluku (S, R jne.) verrattaessa eri mailojen vakiovarsia on melko suurpiirteinen ja vaihtelee melko rajusti. Jonkun merkin S on yhtä löysä, kun toisen merkin R ja päin vastoin. Jälkiasennusvarsissa ei ole näin suuria heittoja, kuin muutamien valmistajien osalta ja tämän pystyy kokenut clubfitteri huomioimaan vartta valittaessa.
Itselläni tällä hetkellä raudoissa 6.0 (Rifle) ja puissa S (UST ja Fujikura). UST menee vaihtoon ja tilalle tulee ’karvan vajaa’ X-stiffi Graphite Design. UST:llä lentelee nykyään vähän sinne-tänne 🙂 Rautoihin tekisi mieli saada vähän jäykkyyttä lisää.
Tällä hetkellä kaikissa mailoissa on regut.Tosin on mulla ollut UST:en varsia firminä ja ne tuntu aika hyville.Mutta olenkin melko hiljaa lyövä pelaaja…Onko muuten järkevää ottaa draiveriin stiffi varsi jos muut on reguja?Kun taylor made ei ilmeisesti firmiä valmista, vai kannattaako pistää varsi vaihtoon?
Raudoissa DG S300, Puumailoissa Graffalloy prolite fairway S, ja Mizunon Bluefiressä exsar platinum stiff joka menee vaihtoon ensi tilassa, varmasti huonoin varsi millä olen ikinä pelannut… Tarkoitus olisi vaihtaa UST A.T.R tilalle.
Raudoissa Dynamic gold s300:set, Draiveri firm ja spooni ust 65 stiff.
Hörhö puhuu asiaa. Toisen valmistajan stiff saattaa olla löysempi kuin toisen regu.
Linkistä löytyy Dynacraftin listaus ko. aiheesta.
(sivun alareunasta Chapter 6: DSFI Listing)
Lue lisää: Dynacraft Shaft Info
Draiveri: 45.5′ Grafalloy ProLite Elite S tipattuna 1′ eli todellinen jäykkyys S+/X-
Spooni: TT Dynamic Gold S300
Raudat: Precision Rifle 6.0 (S+)
Wedget: TT Dynamic Gold Wedge (S200)
Mailanpään nopeus draiverilla about 105-110mph suht rauhallisella tempolla.
Tässä CC:n mainitseman listan lisäksi toinen Dynacraftin lista, mistä asia käy aika selkeästi ilmi. http://www.dynacraftgolf.com/pdf/SFA02Chptr4.pdf
Huomioikaa, että nämä Dynacraftin listaukset on tehty pääosin jälkiasennusvarsista!!!! Vakiovarsissa heitot ovat paljon suurempia!!!!
On se vähän huvittavaa, kun CPM on joissakin A tai L varsissa suunnilleen samanlainen kuin S varsissa :))
Driver: Rifle 4.5 eli regu
Spoon: Rifle 4.5
Raudat: DG S300
Wedget: DG S200
Jotenkin regu vaan toimi paremmin puissa. Driverissä kokeilin Rifle 5.5 ja sillä ei saanut kuin matalaa slaissia 🙂
Driver: TT Dynamic gold steel S300 43.5′
Spoon: TT Dynamic gold steel S300
Raudat: TT Dynamic gold steel X100
Mailanpään nopeus 115-120 mph
Minulla oli viime kesänä kaksi Wilsonin RM rautasettiä käytössä, toinen regu- ja toinen stiffivarsilla (Firestick ei Fatshaft). Kierrokset pelasin stiffeillä ja rangella harjoittelin reguilla. Oma mielipiteeni on, että ero on erittäin pieni ja jos mailoissa olisi ollut samanlaiset gripit niin en olisi erottanut niitä toisistaan.
Callawayn väyläpuut ovat firm-varsilla ja BBB draiveri Craffaloy Prolite 35+ regu-varrella.
No stiffi tietenki… Tai ainaki mä käytän ja sopivat on… Mulla on raudoilla sellanen lähemmäs 100mph ja draiverilla joku sellane 110-115mph mailanpään nopeus…
Draiverissa Prolite S ja puut 3 ja 5 UST R.
Stiffi tietenkin. Draiverissa Graphite Design YS-6 tipattu stiffi ja raudoissa s-300.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)