-
JulkaisijaArtikkelit
-
Onko kokemuksia siitä parantaako gap wedgen hankkiminen GIR prosenttia? Kätevä muissa lähipeli lyönneissä? Itselläni on TM 200 raudat (pw 45 ast.), järkevä gäppi olis varmaan 50 ast. Pw kantomatka n. 110 m. Kun tarvitaan 85-100 m lyöntiä voihan aina lyhentää back swingiä. Swingi pituuden muuntelu vois pitemmällä tähtäimellä olla pelitaitoja paremmin kehittävää. Onko tietoo gap wedgen suosiosta tour pelaajien keskuudessa?
Kyllä kannattaa. Itseltäni tuo vielä puuttuu mutta hankinnassa on. Oma PW on myös 45 ast. ja SW 56 ast. joten aika iso väli tuohon jää. PW kantaa n. 120m ja SW n. 90m. Lähestyminen 100m voi kyllä lyödä vajaana PW:nä mutta se tuntuu menevän niin helposti pitkäksi tai vastaavasti jää ihan liian lyhyeksi joten helpompaa olisi vain tarttua gap wedgeen (50-51 ast.) ja lyödä normaali lyönti 100m:iin.
Kyllä kannattaa, kuten TA5 totesi. Täälläkin on useasti puhuttu lähestymisten ja lähipelin tärkeydestä tulokseen, niin miksi jättää SW ja PW väliin yli kymmenen asteen aukko ja sitten pitää mailoja bägissä neljän..kuuden asteen välein, joilla lyödään noin kaksisataa metriä ja yli ja joilla yleensä lyödään väylälle eikä viheriölle.
Tämä osoite on ollut aikaisemminkin täällä, mutta laitetaan vielä kerran. Kannattaa katsella varsinkin lyhyiden mailojen lofteja. Kyllä siellä joillakin on kymmenenkin astetta SW ja PW välillä, mutta useammin siinä neljä tai kuusi astetta.
Osta ihmeessä, mutta kokeile ensin, millasen kapulan hankit.
Itselläni on 44-asteinen rauta-9, sen jälkeen tulee wedget välein 49, 54, 58 ja 60 astetta.
Kyllä parani lähipelilukemat, kun ei tarvitse svingiä aprikoimalla yrittää toppihuukki-kokeiluilla lähestyä 75 metristä bunkkerin yli viheriölle.
Kyllä gap kannattaa. Ja kuten sanoit se 50 olisi sinun tapauksessasi fiksu ratkaisu. Wedget kannattaa hommata niin että niitten välit ovat samat. Eli vaikkapa 5 asteen välein 45 50 55 60. Itselläni ei tällä hetkellä ole gappia. 48 55 60 ovat wedget, harkinnassa olisi vaihtaa 55 56seen ja 52 gap väliin.
Kyllä minunkin mielestä kannattaa hankkia.
Sitten kysymys: Pelzin lähipeliraamatussa kehoitettiin lyhentämään varsia wedgeistä aina 1/2 tuumaa alkaen pw:stä. Siis sw 1/2′ lyhyempi kuin pw jne… Onko joku kokeillut tätä? Minulla ainakin kaikki wedget (4) ovat saman mittaisia ja pituusvälit ihan sopivat. Olisiko lyhentäminen fiksua vain siinä tapauksessa jos todellakin aikoo käyttää tätä Pelzin ’kellotaulu-finesse’ -svingiä?
Itse kyllä kuvittelin lyhentämisen tarkoittavan, että ote otetaan vaan alempaa, jolloin vartta ’lyhennetään’..
Minulla on wedget 48, 56, 60 & 64. Pienimmillä lofteilla olevat (siis PW & SW) on saman mittaisilla varsilla ja rakennettu myös täydelle swingille (esim. lie-kulmat). Suuremmilla lofteilla (LW & XL)olevat mailat ovat lyhyempiä ja raskaampia varreltaan eli ne on suunniteltu rauhallisemmalle swingille ja matkan tarkkaan kontrollointiin.
GIR ei ole ollut edes laskennassa, koska wedgien hyöty tulee 100 m – greenin reuna -väliltä.
Erityisesti 64-asteinen wedge on nautittava pelata. Lyhimmillään pitchaan 14 m takuuvarmaa carrya ja rollit minimissä (chipit sitten erikseen).
Just just. No täytyy tunnustaa että lukaisin sen kirjan aika hätäisesti lentokoneessa. Ehkä ensi kerralla sitten ajatuksella… ;o)
Toki itsestäsi riippuu, miten haluat peliäsi kehittää. Lyhentämällä backswingiä PWllä et kuitenkaan saa palloa pysähtymään niin nopeasti kuin esim. 52-asteisella. Ja jopa ammattilaisetkin kuulema haluat mieluiten swingata täydellä swingillä kuin kikkailla lyhennetyllä. Tosin sitäkin joutunevat tekemään, mutta miksi ehdoin tahdoin 80-110 metristä?
Minua on aina himottaunut tuo 64 asteinen mutta se olisi nykyisessä bägissä viidestoista maila. Mitä jättää kotiin, i-3 tai w-5, ehkä? Miten sinä olet tämän ratkaissut?
DJ, hyvä pointti. miksi tehdä peli vaikeammaksi.
sitten itse välineeseen. itselläni on kehäpainoiteiset pw ja sw. nyt kun olen katsellut gäppejä, ne on järjestäen eri näkösiä, bleidejä kaiketi? onko näillä oikeasti vaikeempi löydä suoraan? eikös homma periaatteessa mene näin: kehäpainotus -> epäpuhdas osuma -> vähemmän vinoon.
puhutaan, että bleideillä on parempi tuntuma. itselleni tämä tuntuma käsite ei ole täysin auennut. mielummin vähän suorempaan tunnottomasti kuin hyvä tuntuma.?.
ei liene oleellista merkitystä, jos wedget ovat eri merkkisiä keskenään. toivotovasti. on meinaan suhteellisen kalliita mailoja yksittäin ostettuna (TM 200 gap).
Kyllä nuo erillis wedget ovat lähes aina bleidejä. Se että niillä olisi tuon takia vaikea saada lyötyä suoraan ei pidä paikkaansa. Wedgeissä on sen verran suuret loftit että ne hoitavat palloon suuren alakierteen jolloin sivukeirrettä ei juurikaan tule ja slaissien ja hukkien saaminen on lähes mahdotonta.
Kyllä suosittelisin noita erillis wedgejen hankkimista, vaikka niiden hinta hiukan kauhistuttaakin mutta hyvä wegde (Titu, Cleve) on todella pitkä ikäinen toisin kuin kalliit draiverit.
Löytyykö TM200-sarjan oma gap-wedge?
Asteet / Paljon hintaa?
TM 200 AW on 50-asteinen, mutta en mä sitä ostaisi GW:ksi.
Hmmm, jaa että wedge on pitkäikäinen maila.
Santikka kuluu kesässä pelikelvottomaksi, jos vähänkin enemmän harjoittelee.
Lobby voi kestää suven, mutta PW on käytännössä kukkakeppikamaa syyskuussa. Varsinkin, jos pelaa vähänkin hiekkaisemmilla kentillä.
Ja jos ostaa näitä taottuja pehmeämmästä metallista värkättyjä kapuloita, niin aina vaan kuluvat nopeammin.
Pisin rauta on normaalisti bägissäni i5. Tosin mukana on myös puu-seiska tai 18 asteinen rescue wedge (korvaavat i4 / i3). Lyön i5:lla sen verran lähelle 200 m etten ole kokenut missään vaiheessa ’aukkoa’ etäisyyksissä pitkien rautojen puutteen takia.
Hauskimpia ylläreitä 64-asteisen kanssa oli hiekkalyönti, joka kantaa alle 10 m (siis normaalilla swingillä jne).
Täydellä swingillä väylältä lyötynä pallo putoaa sentilleen 60 m päähän ja jää putoamisjälkeensä griinillä…
Nyt heitit asiaa. Itse käytän aina bunkkeri harjoittelussa valettua halpaa SW, joita saa useista kaupoista lähes ilmaiseksi, 5-10€/kpl. Kierrokset pelataan sitten kunnon taotulla SW.
Meinaatko että wedget pitäis vaihtaa kerran kaudessa. Aika kalliiks tulee. (kunnon wedge noin 140-180 eskoo kipale)
Omilla mailoilla on pelannut yhdet kauden ja PW sekä SW ovat aivan loistavassa kunnosta, mitä nyt SW:n pohjan tekstien reunukset hiukan pyöristyneet mutta löyntipinnat täysin kunnossa.
Täysiä kierroksi viimekaudella tuli n. 60 + harjoituskertoja ja puolikkaita kierroksia n. 2-3 kertaa viikossa.
SW on Cleven 588 gunmetal enkä ole aikeissa vaihtaa sitä vielä pitkään aikaan.
Tosin jos treeni käsittää joka kerta 2 tuntii bunkkerissa niin kyllähän mailat eri tahtiin kuluu.
Huh, Enpäs ole moiseen ongelmaan aiemmin törmännyt. Useampi vuosi takana peliä ja vain pari settiä mailoja ollut käytössä.
Aiheutuisiko kuluminen
1) kotikenttänne bunkkerien hiekan (=soran) laadusta
2) suppeasta mailavalikoimasta = pelkkä SW
Itse lyön bunkkerista (greenside) vaihtelevasti etäisyydestä riippuen i7, i8, i9, PW, SW, LW ja XW ja luonnollisesti harjoittelen näillä myös. Rundeja kertyy vuodessa n. 40 + kymmeniä tunteja harjoittelua eikä havaittavissa ’lyhentyneitä’ mailoja.
Tuolla aikaisemmin mainitsemassani linkissä Tiger sanoo kuluttavansa kolmesta neljään wedgeä kaudessa. Kyllä jos kromatulla taotulla SW treenailee tuntikausia bunkkerissa, niin ei sitä kyllä enään bägiin kehtaa laittaa. Sen jälkeen kun kromaus kuluu puhki ja pehmeä metalli tulee esiin niin esim urien kuluminen lisääntyy dramaattisesti.
PS Kaveri soitti juuri kesken kirjoituksen ja sanoi, että Peuriksen par-3 kenttä on avattu.
Onkos kellään tietoo ruosteen vaikutuksesta sändiin. Oon ajatellut ostaa käytetyn, ruosteisen vokey 56:n. Vai pitäisikö raw:t ostaa uusina (jos ollenkaan). Meinaan että kauanko ruosteisella voi pelata.
Kyllä se valitettavasti on niin, että santikka kuluu kesässä piloille, jos paljon treenaa.
Jos muistaa putsata mailan hyvin lyöntien välillä, tulee tikulle hiukan lisää peliaikaa.
PW on se toinen, minkä vaihdan kerran vuodessa.
Ostin viime heinäkuussa Cleven 54-asteisen santikaksi, nyt on pohja siinä mallissa, ettei kirjaimia kannasta erota. Urat ovat vielä kohtuullisen ok, mutta viimeistään kesäkuussa ilmestyy uusi bägiin.
Tehokasta peliaikaa tikulle kertyy näillä merkeillä noin viisi kuukautta.
Eikä kotikenttäni bunkkereissa ole tavallista enempää isoja kiviä. Tykkään vain harjoitella niissä.
Siitäköhän johtuu, että upotin viime kesänä useitakin kertoja kuulan bunkasta kuppiin?
TM 200 on gap wedgeä on aikakin 50 ja 52 ast. saatavuudesta suomesta ei tietoo, en oo viittyny kysellä kun lontoossakin pyysivät siitä 90 puntaa.
viitaten edellisiin viesteihin, ei oo kyllä käyny mielessäkään, että mailat voisivat noin kulua! empä kyllä malta bunkkeria harjoitellakkaan ja kierroksia ehtii pelaan n. 20 vuodessa.
-
JulkaisijaArtikkelit