-
JulkaisijaArtikkelit
-
Valitettavan harvoin kentillä törmää tasokkaisiin naispelaajiin. Syitä en lähde arvuuttelemaan, mutta se minkä teiltä, arvon naiset haluaisin kuulla, että mitä tiipaikkaa avauksissanne käytätte ? Usein tietysti punaisia, mutta minkä tasoituksen omaavat haluavat siirtyä keltaisille, vai haluaako kukaan ? Miehet saa toki vastata myös. Kyllä joku varmaan on nähnyt naisen pelaavan keltaisilta. Millähän tasoituksella kyseinen tapaus on suoritettu ?
Oletko huomannut, että monilla kentillä jossain keltaisten ja punaisten tii-merkkien välissä on kaksi sinistä merkkiä? Oletko koskaan ihmetellyt, mitä ne oikein ovat?
Oletko koskaan vertaillut kenttien miesten slope- ja CR-arvoja keltaisilta (tai jopa valkoisilta) naisten vastaaviin arvoihin punaisilta? Miten ne suhtautuvat toisiinsa? Jos naisten arvot ovat suuremmet, voisiko se tarkoittaa sitä, että kenttä on naisille suhteessa vaikeampi punaisilta kuin miehille valkoisilta?
Suomessa on kenttä, joka naisten klubitiiltä on vain parisataa metriä lyhyempi kuin parin vuoden takainen British Open kenttä naisammattilaisten tiiltä.
Hyvä ystäväni(nainen) käyttää keltaisia tasurilla 12. Pituus lyönneissä kyllä riittää.
Itseänikin hävettää, kun useimmat naisgolffarit ovat niin sunnuntaigolffareita 🙁 Ja kun naisgolffareita on vain murto-osa miesgolffareista, niin lahjakkaisiin/lajia trenanneisiin törmää harmillisen harvoin.
Itse en ole erityisen lahjakas naisgolffari, mutta treenausfriikki. Händäri toistaiseksi 19, mutta laskusuunnassa. Pelailen keltaisilta noin 20% kierroksista ja valkoisilta 5 %. Vaikka lyöntini eivät ole kovin pitkiä, niin 95 %:sesti keskellä väylää. Näin ollen en hidasta kierroksia, vaan yleensä aika menee pöheiköissä perusgolffareiden (40 v setien) pitkien lyöntien tuloksia etsiessä 🙂
NimetönOnhan se outoa jos lyönnit osuvat 95 %:sesti väylän KESKELLE, ei siis väylälle yleensä ja händäri on silti noinkin korkea. Kyllähän luulisi muunkin pelin olevan linjassa lyötitarkkuuden kanssa ja händärin pitäisi näin ollen olla vähintäänkin singelitasoa, ellei peräti plussan puolella! Taitaa tuo muistin pätkiminen vaivata aivan kuten miespuolisiakin golfareita esim. lyöntien pituuksista puhuttaessa
Viitsisitkö tarkentaa mikä kenttä on kyseessä ?
toinen kenttä on woburn, suomalaista kenttää on näköjään hieman lyhennetty siitä, mitä se oli 6 vuotta sitten
Tiedoksenne:
Virallisesti vain naiset, joilla hcp alle 12, saavat pelata keltaisilta. Valkoiset ovat kokonaan kiellettyjä naisilta. Tämä siis virallisesti – toki tuskin kukaan valvoja estää pelaamasta, kunhan ei ole tukkeena.
Itse pelaan enimmäkseen sinisiltä siitä yksinkertaisesta syystä, että pelikaverini pelaavat valkoisilta ja jotta huolivat skineihin – pelaan vastaavalta tiiltä. Toki silloin kun on esim. vain silverit panoksena, pelaan vaihtelevasti punaisilta/keltaisilta. Valkoisiltakin olen kokeillut, mutta onhan se pitkälyöntiselle naisellekin masentavaa, kun joutuu oikein kunnolla jo bogistakin taistelemaan…
Onneksi on neljä tiitä ja slope – näin mahdollistuu saman kentän pelaaminen todella erilaisena.
Olettehan Te kaikki miehet kokeilleet kotikenttäänne eri tiiltä (myös punaisilta) ? Suosittelen.
missä on mahdettu ’virallisesti’ kieltää naisia pelaamasta mieleiseltään tiiltä? Tietääkseni ainoa rajoitus, joka sekin on suositus, koskee klubitasoituksella (=yli 36) pelaavia, jotka on ohjattu pelaamaan punaisilta, ja naisten kohdallahan tällä ei ole käytännössä merkitystä.
Älä pidä meitä nyt pidenpää jännityksessä vaan paljasta se Suomen pisin kenttä(naisille) ja ettei tarvitse aina lypsää kerro vielä mikä on miesten pisin(vai onko se sama) Uteliaisuus herätti turhan tiedon mestarin ! Ettei tarvitse selata kaikkien Suomen kenttien dataa läpi, pistä vielä kolmen kärki !
Olen kyllä hyvin tietoinen eri tiipaikkojen värien merkityksestä, sekä niiden vaikutuksista pelitasoitukseen miesten ja naisten välillä.
En aivan ymmärtänyt kysymystäsi, koska kysehän ei ollut siitä mikä on kenellekin helpompi tai vaikeampi. Jos tarkoitit sitä että joku kenttä antaa saman pelitasoituksen naisille punaisilta kuin miehille valkoisilta, niin toki näin on. Esimerkkinä vidaan vaikka sanoa Espoon Ringside Golf, joka tasoituksella 15, antaa miehille valkoisilta 17 pelitasoituksen ja naisille punaisilta 16. Jos tätä tarkoitit niin olet aivan oikeassa.
Minä taas tarkoitin, että slopejärjestelmähän antaa mahdollisuuden ainakin teoriassa valita itse oma tiipaikkansa. Olinkin kiinnostunut kuulemaan siitä, kuinka moni nainen haluaa pelata keltaisilta, tai sinisiltä ja millä tasoituksella tämä tulee ajankohtaiseksi. Luonnollisesti näiden naisten pelitasoitus on korkeampi kuin niiden jotka pelaavat punaisilta. Tai niiden miesten jotka pelaavat keltaisilta.
Kyllä valkoiset tiipaikat ovat naisilta ’kielletty’ jos esim. vaikka käytte katsomassa minkä kentän tahansa Cr/SLOPE lukuja niin niitä ei naisille valkoisilta ilmoiteta.
Muilta paikoilta naiset saavat mielestäni vapaasti pelata. Mutta pelitasoituksen erotus keltaisilla ja punaisilla ei vällämättä ole kuitenkaan niin suuri että siitä saisi merkittävää etua jos nainen siirtyy punaisilta keltaisille. Esim Pickalan Park antaa naiselle hcp20 slopea pun. 21 kelt. 30 eli 9 lyöntiä lisää mutta vastaavasti matka pitenee lähes 1km.
Pitää paikkansa. Mutta samalla kentällä, suhteessa miesten etu siirryttäessä keltaisilta valkoisille, on paljon pienempi (+500m. +kolme lyöntiä) ja silti useat haluavat pelata valkoisilta. En usko että kysymys on niinkään edusta, vaan ennemminkin kunniasta.
Juu näinhän se taitaa ainakin miesten kohdalla olla. Onhan se kommeta kun voi pelata back tiiltä.
Toisaalta vois olla myös hyvä kokeilla punaisia pitkästä aikaa, siitä voisi ehkä saada enemmän etua kun esim. par5:lla vois päästä aika helpolla kahdella päälle kun matka saattaa lyhentyä jopa 100m ja sama pitkillä par4:lla ei tarvii tarttuu draiveriin vaan vois avata varmemmin pitkällä raudalla ja silti lyödä lähestymisen lyhyellä raudalla.
NimetönEn nyt oikein usko, että useimmille miehille pelaaminen valkoisilta olisi ’elvistelykysymys’.
Ei myöskään naisille pelaaminen keltaisilta tai sinisiltä.
Keltaisilta seurueen yksinäinen naispuolinen usein pelaa vain siksikin, että ei tarvitse aina yksin tallustella punaiselle tiille muiden avattua. golfhan on sosiaalinen peli vai? Jos vaikka on 18 tasoitus,
matkan puolesta tuskin tulee ongelmaa, kun päälle par 4:llä riittää, että pääsee 3:lla jne. Slopessa sitten saa loput tarvittavat avut.
Itse olen pelannut valkoisilta tasan kerran, mikä on vahinko, koska monet kentistämme ovat varsin lyhyitä ja kotikenttäkin saa vähän uutta ilmettä kun väylät avautuvat eri tavalla ja mailanvalinnoissa tulee vaihtelua tavalliseen verrattuna.
Sitäpaitsi seurojen mestaruuskisathan pelataan aina tietääkseni valkoisilta.
Jostain syystä monilla kentillä vain ei ole laitettu valkoisia mollukoita ollenkaan paikoilleen.
ja vastauksena kysymykseen. Omassa peliseurueessa eräs naispuolinen pelaa usein keltaisilta, tasoitus 16.
NimetönOlen nähnyt vaikka kuinka monta naisihmistä pelaavan valkoisiltakin ja niiden tasurit on ollut siinä kympin kieppeillä. Olen usein pelannut naisten kanssa valkoisilta, enkä näe siinä mitään väärää.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)