30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][9]
KilpailuaSuomalaista

Törkeää käytöstä Vihdin Caddimasterilta

Etusivu Foorumit Yleistä Törkeää käytöstä Vihdin Caddimasterilta

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 48)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Olimme eilen pelaamassa Vihdin kentällä kerhomme scramble turnausta. Meitä oli viidessä ryhmässä yhdeksän paria ja kilpailusta oli so******* etukäteen caddiemasterin kanssa. Pelimuotonahan scramble on hitaampi kuin pistebogey mutta sen varmasti jokainen golfia harrastava tietää. Kenttä oli täynnä ja pelaaminen suhteellisen hidasta alusta alkaen. Caddimaster ajelikin kärryllään ensimmäisen kerran muistuttamaan meitä nopeasta pelaamisesta kuudennen reiän kohdalla. Yritimme nopeuttaa peliä mutta edessä pelaavat ryhmät olivat aivan yhtä hitaita joten ei se peli paljoa nopeutunut. Ajattelimme kuitenkin yhdeksännen reiän jälkeen että emme pidä taukoa nopeuttaaksemme kierrosta. Peli sujuikin aivan mukavasti kolmannentoista reiän griinille asti, jokainen ryhmä pelasi samaa tahtia. Siinä vaiheessa caddimaster saapui paikalle. Tervehdin häntä mutta vastaukseksi sain huudon: ’Miten helvetissä te voitte palata näin hitaasti? Koko kenttä seisoo teidän takianne. Siellä on kolme väylää tyhjänä teidän edessänne..'(ei pitänyt paikkaansa, edellinen ryhmä oli juuri hävinnyt näkyvistä doglegin taakse). Mies karjui naama punaisena meille minuutin verran ja yrittäessämme jatkaa peliä (olihan hirveä kiire) hän keskeytti ja häiritsi lyömistä karjumalla uudelleen. Yritimme selittää tilanteen mutta mies ei kuunnellut hetkeäkään vaan uhkasi liputtaa meidät ulos. Tämän jälkeen hän kävi haukkumassa muut kerhomme ryhmät yhtä tylysti. Törkeää käytöstä, en aio koskaan enään pelata Vihdissä tämän tapauksen johdosta. Pelasimme toki hitaasti mutta emme voineet asialle juuri mitään. On moukkamaista ja etiketin vastaista huutaa ja häiritä pelaajia (maksavia asiakkaita) tuolla tavoin. TÖRKEÄTÄ!

    Kenttäarvostelussa voisi oikeastaan olla yksi arvosteltava kohta tätä varten. Jos palvelu tökkii, olisi kiva tietää se, jotta voisin äänestää tarvittaessa lompakollani.

    Golfin parissa törmää yllättävän usein kusipäihin, vaikka golf onkin ns. herrasmiesten peli. Täytyy toki samaan hengenvetoon sanoa, että suurin osa harrastajista on mukavaa porukkaa. Äänekäs vähemmistö vain erottuu paremmin.

    Ei ole ensimäinen kerta kun vihti on negatiivisen palautteen kohteena.HYVÄ NIIN!!!!!!

    Kummallisen ihmeellistä – ja samalla pöyristyttävän töykeää sekä ikävää.

    Onneksi aina eikä kaikkialla ole tuollaista. Itse kävin wapun jälkeisenä viikonloppuna Vihdissä ja vierailu oli kaiken kaikkiaan mukavimpia vieraskenttäkokemuksia mitä kotosuomessa olen kokenut. Caddiemaster oli vallan ystävällisellä tuulella kuten myös baarinpitäjä – kaikessa lähtöhässäkässä ostetut suklaapatukat jäivät baarin tiskille ja myyjätyttönen juoksutti ne hymyillen parkkipaikalle, jossa purimme mailoja autosta.

    Ainoa miinusmerkki tulee siitä, että pelikaverini lyötyä 10-väylän avauksen kanavaan ja hetken (puolisen minuuttia, arvelen) tutkittuaan droppauspaikkaa myllerretyllä maalla takaa tuleva ryhmä avasi kintuille. Forea ei todellakaan kuulunut… Mutta tämähän ei tietenkään ole kentän vika.

    No on äärimmäisen törkeetä käytöstä cadimasterilta eikä ihme jos peli hiukan takkuilee tuon jälkeen.

    Olen tässä hiukan ollut aikeissa käydä Vihdissä jonkun kilpailun pelaamassa mutta eipä tarvii nyt sinne lähtee jos vaikka sattuu sama cadimaster kohdalle kierrosta pilaamaan.

    BZ

    Kuulostaa taas klassiselta kaksi kertojaa, kaksi tarinaa tapaukselta. Ensimmäiseksi kiinnostaisi tietää mitä se sopiminen on tarkoittanut. Jos varaa viisi peräkkäistä lähtöaikaa, ja sanoo caddiemasterille ’me pelataan sitten kerhomme scramble turnausta’, ei ole oikeutettu tukkimaan kenttää ja kuvittelemaan, että takana tulevia ryhmiä kiinnostaisi pelata kuuden tunnin rundia. Kyllä perusoletuksena on aina, että pelataan järkevää vauhtia ja pysytään sen edellä menevän ryhmän perässä.

    Vähintää yhtä ’törkeää’ käytöstä ja suurta itsekkyyttä osoittaa ajatusmalli – kun mua ei kiinnosta pelata alle kuuden tunnin niin ei sitten muutkaan pelaa. Mikä ihme tässä aiheessa aina tökkii? En ole ikinä pelannut kentällä missä olisi neljän hengen ryhmällä mitään syytä viipyä yli 4 tuntia ja varttia. Kysymys on puhtaasti yksinkertaisten pelirutiinien hallitsemisesta ja järjen käytössä, eikä sen hemmetin lorvimisen ei pitäisi olla kenenkään intresseissä.

    En ole ikänä ollut Vihdissä eikä ole tarkoitus ikinä mennäkkään mutten halua olla ikinä sun ’kerhon’ scramble-ryhmän perässäkään.

    Ja noi ’On moukkamaista ja etiketin vastaista huutaa ja häiritä pelaajia (maksavia asiakkaita) tuolla tavoin’ on aika väsyneitä.

    Taisitpa, Ralf, lipsahtaa klassisesti kommentoimaan asian vierestä eikä siitä, mistä alkuperäisessä viestissä puhutaan. Pelinopeudesta ja -hitaudesta on kirjoitettu tässäkin forumissa jo niin paljon ,että onneksi tässä ketjussa ei ollut siitä kysymys.

    Jos ko. caddiemaster on käyttäytynyt Moqqasen kuvaamalla tavalla, ja aivan kuten huomautat, tästä voisi toisella osapuolella olla erilainen käsitys, olen aivan samaa mieltä kuin Moqqanen ja muutkin asiaa kommentoineet, että käytös on ollut törkeää.

    BZ

    Käsittääkseni keskustelu ei lipsahtanut mihinkään muuhun kuin korkeintaan käsittelemään syy ja seuraus suhteita. Kun pelaa järkevää vauhtia ei, tarvitse edes keskustella kenttävalvojien kanssa.

    Yx tyhmä kysymys. Oletko varma, että kyseessä oli caddiemaster? En muista nähneeni Vihdissä kertaakaan varsinaista caddiemasteria kentällä vahtimassa pelinopeutta. Kyseessä on yleensä ollut joku muu kenttähenkilökuntaan kuuluva.

    Aivan, sekaannusten välttämiseksi ei kai caddiemaster ollut kyseessä vaan valvoja.

    Ralfille voisin sanoa että lue uudelleen tuo alkuperäinen viesti. Peliä ei voi nopeuttaa jos edellä on hidas ryhmä – vai mitä Ralf? Jos henkilökunta on käyttäytynyt kuten Mogganen kertoo niin se on törkeätä kuten ollaan todettu.

    PS: Minulla on Vihdistä hyviä kokemuksia ja menen vastakin mutta jos tuollainen käytös osuu kohdalleni niin tekisin asiasta kirjallisen palautteen taholle joka henkilökunnasta vastaa.

    Tapanani ei ole kommentoida nimettömän keskustelupalstan viestejä, mutta nyt sen teen, koska me kaikki olemme varmasti ystävällisen palvelun ja ripeän pelin kannalla.

    Eli tämä ’golf-kerho’ oli Helsingin Handelshögskolan (Hanken). He olivat varanneet hyvissä ajoin lähdöt Torstai-illaksi (22.5 kello 15.00-16.40), yhteyshenkilönä Joel Roth puhelinnumeroineen. Arkisin ajankohta (15.00-18.00) on tunnetusti erittäin ’täyttä’, mutta opiskelijaryhmähän oli kyseessä, eli he saivat tehdä varauksen. Tiistaina rupesin ihmettelemään, kun he eivät olleet ottaneet mitään yhteyttä osallistujista (tarkasta määrästä) tai muutakaan, mitä ryhmillä yleensä aina on tapana tehdä (varmistaa, että kaikki OK ja tarkentaa todellinen määrä). Yritin soittaa yhteyshenkilölle, mutten tavoittanut häntä, eikä hän koskaan soittanut takaisinkaan. Keskiviikkona minulle soittaa joku ’golfseuraan’ kuuluva, ja ilmoittaa, että he tarvitsevat vain ajat 16.00-16.40, eli 15.00-15.50 jää tyhjiksi. Tämä on OK, mielestäni olin todella ystävällinen puhelimessa ja kerroin jo huoleni kun en saanut kerhon yhteyshenkilöä kiinni. Pyysin samalla tältä henkilöltä startti-ryhmiä, hän sanoi, että tekevät ne itse ja kysyi kentän mahdollisesta tasoitusrajasta, sanoin että ryhmäkohtainen, alle 110 (mieluusti) hän sanoi, että no problem, meillä on kaikilla hcp ’kahdenkympin pintaan’, pyysin silti vielä lähtöryhmiä ja tarjosin ilmaista tulospalvelua, olin vielä palkannut ekstra-caddiemasterin kello 21.00 asti olemaan paikalla tulospalvelua hoitamaan. Mutta kyseinen henkilö (harmi etten muista nimeä) kieltäytyi kohteliaasti ja sanoi, että hoitavat itse tulospalvelun.

    ELI – REHELLISESTI – EN AINAKAAN ITSE TIENNYT SIINÄ VAIHEESSA, ETTÄ TULETTE PELAAMAAN SCRAMBLEA, Jälkikäteen voi tietysti ajatella, että yritettiinkö sitä peitellä, kun meille ei suostuttu ’näyttämään’ etukäteen startti-ryhmiä, normaalin käytännön mukaan.

    Paikalle tullessanne kaikki oli aika sekavaa, saavuitte tipottain, yksi kaveri ilmoitti, että hänen kaveri maksaa Green Feen myöhemmin kun saapuu (vaikea ehkä arvata, että tämä unohti tietysti sen maksaa, siitä kylläkin soitettiin minulle kännykkään myöhemmin ja asia on so******* ja enemmän kun OK – sattuuhan sitä)

    Mutta – summa summarum – Kaikki oli sekavaa (emme tienneet ryhmistä mitään) ajat 15.00-15.50, mitkä oli edellispäivänä peruttu (täten ilmoitettu jäsenillemme ne täysiksi aiemmin, eli viety jäsentemme lähtöaikoja ja vielä viikkokilpailu-iltana..) Silti meille kaikki oli OK, emme naputtaneet myöhäisestä perumisesta, unohtuneesta Green Fee maksusta tai ’kaaosmaisesta’ lähtöjaosta. Olin itse vielä Caddie-tiskillä ja palvelu oli varmasti loistavaa (tämä tietysti minun henkilökohtainen, subjektiivinen näkemykseni.)

    Kun olitte lähteneet kentälle lähdin itse vetämään alppijuniorien kuntotestejä Otaniemeen, eli tähän asti kaikki kirjoittamani asiat on täyttä faktaa, tästä eteenpäin kuulemiani asioita, eli niiden takana en sen vuoksi voi seistä 100%:sen varmasti.

    Olitte pelanneet scramblea, etenitte hitaasti (kolmen tunnin pelin jälkeen olitte väylällä 11.)Teidän takananne oli kymmenen, neljän hengen lähtöä – jäseniämme viikkokilpailukierroksella. Olitte saaneet huomautuksen etu-ysillä, kun jäsenet olivat soitelleet toimistoon, ja toisella kerralla olitte saaneet huudot juuri niin kuin kerrottiin.

    Mutta väite, ettei edessänne ollut tyhjiä väyliä on naurettava ja voidaan tarkistaa Vihdin varauskoneelta (itsehän olitte peruneet aiemmat ajat 15.00-15.50). Ja kuulin, että jopa teidän oma porukka oli sitä mieltä, että ykkös-ryhmänne pelaa liian hitaasti (muut odottivat sitä).

    Haluan myös painottaa, että caddiemaster (kukaan meistä) ei ole teille huomauttanut, vaan se on valvoja, ei caddiemaster.

    Itse vältän valvojan hommia – ihmiset soittaa raivona kentältä hitaasta ryhmästä, itse menet vaikka miten ystävällisesti huomauttamaan tästä, niin aina tahdotaan ’ottaa itseensä’

    Olen pahoillani teidän puolestanne ja ymmärrän, ettette halua enää tulla Vihtiin. Itse taas en halua että mikään yritys/yhteisö hoitaisi ’kerhonsa golf-kisaa’ (kaikkea siihen liittyvää) vastaavalla tavalla, vaan reilusti ja rehtien periaatteiden mukaisesti. Jos olisin itse ollut paikalla, niin olisitte välttyneet huudoilta, ja saaneet temmeltää oman tahtonne mukaan, jäseniemme riesana (mitä yli viiden tunnin kierros arki-iltana eittämättä on)

    Minun puolestani asia jää tähän, ja olen aidosti pahoillani, jos/kun olette pahoittaneet mielenne. Ja henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, ettei valvoja saisi sanoa rumasti pelaajille, vaikka huomaittaisi viisi kertaa samaa ryhmää, mutta muistakaa valvojaakin, he saavat aina ne vihaiset ’kiroilu-puhelut’ perästä tulevilta.

    Terveisin,

    Janne Uotila

    Vihdin kentällä kokemukseni ovat jääneet kahteen tänä keväänä kiertämääni kierrokseen. Ensimmäinen tapahtui huhtikuun 28. päivä, kolmen hengen ryhmässä, jolloin muita pelaajia, ilmeisesti sateesta johtuen ei juuri näkynyt.

    Toinen kierros oli 5.5, jolloin pelasimme 4 hengen ryhmässä (yhteistasoitus 122.5), jolloin oli sanomattakin selvää, että pelasimme aika hitaasti (mukana myös yksi 75 vuotias tasoituksella 34.5).

    Kun muut (edelleen puolityhjällä) kentällä pelanneet ryhmät näyttivät olevan kahden hengen ryhmiä, niin päästimme heitä ohi heti kun joku ryhmä tuli tarpeeksi lähelle. Tämähän on normaalia…

    Väylällä 6 golfautolla liikkuva kentänvalvoja välitti perässä tulevan ryhmän pyynnön päästää heidät ohi, jonka tietenkin teimmekin.

    Omituista asiassa oli vain pari juttua:

    Olimme tarkkailleet jo aikaisemmin kyseistä kahden hengen ryhmää ohi_päästämis_mielessä, mutta koskaan he eivät tulleet niin lähelle, että ohitus olisi ollut mahdollista tehdä sujuvasti (viittominen ei auttanut, kun katselivat aina muualle). Kuitenkin jollain henkilöautolla liikkuva tyyppi kävi kyseisellä väylällä vielä kyselemässä tyyliin, ’onkohan teidän tasoitukset varmasti kunnossa, kun pelaatte niin hitaasti’. Kerroimme hänelle, että pelaamme 4 hengen ryhmässä, jolloin pelimme on varmasti hitaampaa kuin perässämme tulevalla 2 hengen ryhmällä, tämä tuntui olevan kyseiselle yksilölle ihan uusi tieto.

    Oma ryhmämme pelasi 3*keltainen + 1*punainen ja takana tullut ryhmä pelasi 2*punainen.

    Tämän ohi päästetyn kahden hengen ryhmän peliä jouduimme sitten odottelemaan joka kerta seuraavat 3 väylää, kunnes tuli tämä 9:n reiän jälkeinen ’pakollinen’ tauko, jonka pidimme jo mielellään (muut eivät), syy taukoon oli se että pääsemme EDELLISESTÄ ryhmästä eroon.

    Meidän nimemmehän varmasti löytyy vieraskirjasta, mutta ei pelkoa, enpä usko että tulemme enää kyseiselle kentälle edes alkukaudesta häiritsemään autolla ajavia yksilöitä tai muita vastaavia.

    niin, ettei palaute vaan menisi väärään osoitteeseen, niin vihdin kentän klubitalolla oleva henkilökunta on todella loistavaa ja ystävällistä, jonka takia kentälle voisi jopa mennä uudelleen.

    Lob

    Tervehdys

    Olen tänä ja viime kautena pelannut noin 8 kierrosta Vihdin kentällä. Pääkaupunkiseudulla olen pelannut kahden viime kauden aikana noin 10-15 eri kentällä. Se kokemus mikä minulle on tullut Vihdin kierroksista on se että kenttä on hyvin sujuva ja kolmen hengen porukka hcp yht 80- 110 läpäisee kentän hyvin 4 tuntiin vaikka pitäen sen tauon clubilla. Tämä on toiminut myös vilkkaampina aikoina. Tapaamani henkilökunta on aina ollut hyvin ystävällistä eikä mitään ongelmia ole ollut.

    Kentän normaalipelaajat ovat olleet varmaan aivan syystäkin ihmeissään kun kierros kestääkin yhtä-äkkiä 1h kauemmin. Kaikilla oli osakas tai green fee pelaaja on tietysti oikeus saada vastike panostukselleen ja miellyttävä golf kierros.

    Vieraalle kentälle kisan järjestävän olisi kuitenkin käsitettävä että ei kentän normaalia rytmiä voi mahdottomasti hidastaa 20 kaverin keskinäisen leikkimielisen? kisan takia. Jos caddiemasterin kanssa ei aikataulu tai muista syistä voi katsoa läpi starttiryhmiä niin kyllä itse pitäisi katsoa että ne pystyvät etenemään normaalia tahtia oli pelitapa sitten mikä tahansa. Scramblen kyseessä ollen olisi ollut fiksua pelata kolmimiehisin joukkuein tai scramble 2:ta. Toinen vaihtoehto olisi tietysti se että tietäen kisan ottavan hieman normaalikierrosta kauemman olisi varannut ja maksanut aikoja myös varsinaisten lähtöaikojen jälkeen.

    Muuten asiallinen käytös sekä kenttähenkilökunnan ja pelaajien taholta on tietysti aina toivottavaa.

    Omat kokemukseni pääkaupungiseudun opiskelijaelämässä (kieltämättä jo muutamien vuosien takaa) tuovat mieleen joidenkin opiskelijoiden asennevamman ns. Euroopan omistaja-tauti. Tauti on omiaan aihettamaan ärtymystä henkilöissä, jotka joutuvat tekemisiin taudinkantajien kanssa. Taudinkantajilla olisi aihetta ns. rakentavaan itsekritiikkiin. Ongelma on se että harva taudinkantaja pystyy sitä itsestään diagnosoimaan.

    hc

    Scramblessä kiertäminen kestää _vähintää_ neljä ja puoli tuntia – käsittämätöntä että tällaista varataan ja annetaan varata. Toisaalta cm:n pitäisi ottaa tällaisista varauksista kirjallinen varaus ja tuplahinta _etukäteen_. Se että hankkenissa on pelkästään kusipäitä, ei varmasti ole yllätys kenellekään. Jos toiset haluavat omistaa maailman niin yhteislähtö ja aikaa 6 tuntia ja hintaa vähintään 10k€ niin aletaan jo olla oikeilla jäljillä. Olen vierestä nähnyt niin monta kertaa kun cm:n ruotsinkielen taidottomuudella on koitettu välttää omaa tasoituskortin puutetta ja händärirajonen ylitystä yms että oikein ihmetyttää minne bätre folk rahansa tuhlaa, kun edes omia perusasioita ei saada kuntoon.

    Toisaalta jos jonkun ego noin pahasti kärsii jos toinen käy huomauttamassa niin ehkä parempi että jo tässä vaiheessa elämää joku vetää hieman elämän realiteettejä selväksi. Niin, ja en ole itse vihdissä koskaan edes käynyt.

    Golfpisteen tutkimusten mukaan jokainen paikkaa griineillä enemmän jälkiä kuin tekee, pelaa keskimääräistä nopeammin ja osaisi päättää asioista paremmin kuin keskimääräinen henkilökunta niin on suoranainen ihme, että kentät ovat tukossa kuin esterin *******et ja griinit kuin kranaattikeskityksen jäljiltä.

    Nimetön

    Menemättä tämän tapauksen yksityiskohtiin, jossa lukemani perusteella osanottoni kohdistan siellä jossain takana istuskelleille ja syyttä haukutulle caddiemasterille haluaisin kuitenkin puuttua erääseen asiaan tässä hitaan pelin ongelmassa. (ruma käytös jääköön kommentitta)

    Usein kuten tässäkin (oli totta tai ei) vedotaan siihen että edessä menee hidas ryhmä tai että kenttä on täynnä, joten ei voi pelata nopeammin.

    On totta, että siellä jonon hännillä, josta saattaa joillakin kentillä nähdä useammankin ryhmän edellä seisovan ei voikaan ohittaa, mutta avain onkin niissä kahdessa ensimmäisessä: 1. ryhmä, joka alkaa jäädä jälkeen, pitäisi heti reagoida ja joko nopeuttaa peliä tai hakea heti sopivaa (sujuvaa ohituspaikkaa takana tuleville) ja se 2. ryhmä, joka on usein pääsyyllinen vastatessaan: mikäs tässä, nautitaan ilmoista jne. Niinpä sitten näiden leppoisa ja hyväntuulinen ja sujuva kierros voikin merkitä kuvatunlaista katastrofia myöhemmin illalla siellä jossakin.

    OLKAA NIIN HYVÄT ja opetelkaa seuraamaan kentän tapahtumia edessä ja takana ja jos nautitte rauhallisesta pelirytmistä, opetelkaa sujuvan ohitusluvan antaminen, mutta ENNENKAIKKEA: Ohittakaa myös itse, jos edessä on vielä hitaampia, koska siinä tulee se megaruuhkan siemen!

    ’Se että hankkenissa on pelkästään kusipäitä’ olipa sinulta varsin lapsellinen lausahdus ’hc’. Taitaa olla stringit kireällä kun noin tarvitsee kimittää. Ja sikseen löytyy niitä kuule ihan meidän tavallistenkin SUOMALAISTEN urpojen joukosta, esim sinä???

    Sympatiat kääntyivät minulla Vihdin henkilökunnan puoleen luettuani vastauksen. Hidas peli keljuttaa. Valvojan aktiivisuus on hyvä asia ja sellaista pitäisi löytyä jokaiselta kentältä. Toivottavasti Mogganen ottaa ensi kerralla huomioon muutkin pelaajat ennen kuin suunnittelee ko. turnajaisia.

    En ole kyllä yllättynyt tästä palautteesta. Itse kävin kuukausi sitten vihdissä pelaamassa ja seuran toimitusjohtajalla oli varsin huono asenne pelikaveriani kohtaan, joka on golfliitossa töissä

    Hän alkoi syyllistämään pelikaveriani siitä, että hän oli saanut tälläisen kortin. No greenfee maksettiin puoleen hintaan ja pelattiin. Kenttä oli hyvässä kunnossa ja hauska pelata mutta vähän jäi huono maku suuhun.

    Jäikö tuosta viestistä jotain pois? Alkoi syyllistämään, miksi? Minkä kortin oli saanut?

    Caddiemaster oli aivan oikeassa.Etanamainen pelaaminen pilaa urheilullisuuden golfissa.Viiden

    tunnin(ja ylikin) menevät kierrokset ovat aivan

    liian yleisiä!Toki kiroileminen ja muu huono käytös

    on aina tuomittavaa,asiallisuus pitää säilyttää.Ehkä

    olisi kuitenkin syytä katsoa peiliin!Miksi edessä on

    tyhjiä väyliä?Onko ohituspyyntöihin aina vastattu:

    ’kenttä on täynnä,mitä se kannttaa’-tyyliin.Miksi

    lyöntiin valmistautuminen vie niin kauan?Miksi ei

    voi mennä omalle pallolleen ja valmistautua omaan

    suoritukseen jotta on valmis lyöntivuoroonsa?Jne.

    Jne.Ts.katsokaa peiliin ja opetelkaa säännöt.Juuri

    niin,etikettisäännöt ovat yhtä tärkeitä kuin peli-

    säännöt!!!

    hc

    Varmaanki FGU:n kortin. Nykyään alkaa jo nämä tärkeätkin ihmiset (FGU, PGA) osata jo käytöstapoja, ja soittavat etukäteen vierailevan klubin vastaavalle henkilölle, joka sitten informoi caddiemastereita jos vierailu on OK. Toki näistä on ihan viralliset säännötkin olemassa kuten esim että PGA-kortilla saa vierailla yhdellä kentällä 5 kertaa jne, mutta soittamalla ainakin varmistaa ettei tule epäselviä ja noloja tilanteita mitä ilmeisesti freddiellä sitten oli tullut.

    Se että lämäsee ’VIP’-kortin pöydälle ja tokasee ’mä saan pelata tällä ilmaseksi’ ei varmasti anna kenestäkään hyvää kuvaa. Kyseisestä tapauksesta vaikea sanoa kumpi on käyttäytynyt huonosti, mutta varmasti tälläkin kolikolla on kaksi puolta..

    Opettele säännöt ja harjoittele lisää.Nopeuta peliäsi.Muiden ei pidä kärsiä Sinun pelitahdistasi!

    Tämäkin tapaus ja erityisesti siitä käytävä jälkipyykki osoittaa, että järkevintä olisi rajoittaa voimakkaasti green-feellä pelaamista. Ja erityisesti kuvattuja porukoiden omia kisoja, joissa on enemän kuin 2 peräkkäistä flightia. Jokaisella klubilla on jo nyt muutenkin täyttä.

    Mm Talin, Espoon, Sarfvikin käyttämä keino, tiukka lähtöaikojen rajaus keskelle arkipäivää ja alhainen hcp-vaatimus, estävät tässä ketjussa kuvatun tilanteen kaltaiset tapahtumat. Caddie-master päättää peliryhmät, ja jos haluaa omia ryhmiä, voi toki neuvotella kilpailulle oikean ajankohdan ja maksaa tiin sulkemismaksun, jonka tulee olla riittävä, jotta kilpailusta aiheutuva haitta korvautuu klubille.

    Helpotusta näihin kisojen järjestelyihinkin on tulossa. Nythän mm Pauli Pesonen on rakentamassa kenttää, jossa tulee joka arkipäivä olemaan mahdollisuus järjestää yhteislähtökilpailut, jotka päättyvät viimeistään klo 15.

    Mutta että mennään pelaamaan scrambleä 5 peräkkäisellä flightilla 4 hengen joukkueilla muiden, normaalipelaajien keskelle: hirveää! Eihän tuolla normaalin liikenteenkään seassa oli 20 auton rallikilpailua. Kyllä pikikset ajataan suljetuilla teillä.

    Onko Vihdissä todella niin, että viikkokilpailu-iltoina otetaan green-fee pelaajia?

    Tähän kannattaa kyllä tehdä muutos. Jos viikkokilpaulu-iltana on joku hidasteleva ryhmä, lähtöaika klo 16.40, kierros kestää 5 tuntia, niin ne viikko-kisoihin osallistujat, jotka töiden tai muun takia pääseväl lähtemään vasta klo 18: näillä jää kierros pimeän takia kesken. Miten silloin toimitaan?

    Vikkokisojen aikana klo 15-18 lähdöissä mielestäni jokaisessa flightissa on oltava vähintään 1 viikokilpailuihin osallistuja, ja green-fee pelaaminen kokonaan pois tältä ajalta.

    Yleensä viikkokilpailut eri klubeilla ovat keskiviikkoisin tai tiistaisin, jolloin kaikki golfarit tietävät muutenkin, että ne illat pelataan omalla klubilla.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 48)
Vastaa aiheeseen: Törkeää käytöstä Vihdin Caddimasterilta

Etusivu Foorumit Yleistä Törkeää käytöstä Vihdin Caddimasterilta