30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][9]
KilpailuaSuomalaista

Mickelson ja kaksi draiveria

Etusivu Foorumit Yleistä Mickelson ja kaksi draiveria

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 41)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kävin äsken katsastamassa Mastersin sivuilla range-actionia ja Sergion kaunista swingiä. Samalla silmiini osui mielenkiintoinen juttu uudesta välinekohusta. Mickelson oli pelannut voittoisassa Bell southissa bägissään kaksi draiveria; toinen väylille missä tarvitaan fade-avausta ja toinen 46 tuumainen draw-väyliä varten.Tuloshan on tiedossa.. Nyt Phil aikoo käyttää samaa taktiikkaa Mastersissa. Tilaa bägiin tulee heivaamalla joko yksi wedge tai pitkä rauta. Kyllä on pitkälle menty ja vielä tuolla tasolla. Eipä ole enää pallon työstäminen kunniassaan. Nyt sitten itse kokeilemaan samaa. Itse tosin ajattelin tehdä bägiin tilaa neljälle ajurille. Yksi drawlle, toinen fadelle, kolmas topeille ja yksi ihan varmuuden vuoksi heitettäväksi, mikäli vahingossa otan vasurille kääntyvällä doglegillä avaukseen fade-kepin ja sinkautan pallon OB.

    Toihan on jo vanha juttu mitä Phil-poju harrastaa, matkinu mua. Itse käytin viime vuonna 8 eri ajuria ja varsia toinen mokoma lisää, ainakin. Tosin en yhtä aikaa mutta…
    Nyt tänä vuonna Espanjassa pari viikkoo sitten pelasin jopa muutaman harkkarundin kahdella ajurilla. Tosin ei niillä mitään eroa tullut lyönteihin, samanlaisia vänkäröitä ja jopa puskiin sukelluksiakin tuli ja vieläpä videollekin :D.
    Seuraavaksi alan ottamaan rautamailoja seuraavasti, 2 kpl i4, 2 kpl i6, 2kpl i8 jne….heh. Siinä Tourin pelaajat on ihmeissään.

    Jep tuo on kyllä erittäin mielenkiintoinen juttu. Sopii vain miettiä kuinka taitavasta kaverista on kysymys, kun pystyy tuollaisesta touhusta saamaan hyötyä.

    Saa nähdä pitääkö pokka jos jossain klubikisassa näkee jonkun hcp 6 isännän heiluvan kahden draiverin kanssa ja selittävän kuinka toisella tulee feidiä ja toisella (pidempivartisella tietysti) todella pitkiä droo lyöntejä. 😉

    Voisitko selittää, mikä tuossa 2 draiverin käytössä ontuu? Oletko lyönyt rangella kahdella eri draiverilla, joissa on esim. eri jäykkyyden varret. Kaveri, jolla on vakiintunut svingi, lyö takuulla erilaisilla mailoilla erilaisia lyöntejä. Tähänhän perustuvat myös mailojen robottitestit.

    Ennemminkin voisi kysyä (kuten Juuri Ruusussa mainitsi), eikö Mickelson osaa taivutella draivejaan eri suuntiin? Kahden eri specsin draiverin käyttö on henkisellä tasolla hiukan sama kuin jonkun ruuvihässäkän säätämisen salliminen kierroksen aikana. Paitsi, että tässä menettää rangaistuksena jonkun muun mailan bägistään. Saahan sitä kiertää kierroksensa vaikka pelkästään 14 draiverin kera.

    Jossain lähetyksessä kerrottiin, että suuresta yleisön suosiosta huolimatta Philillä ei ole pelaajien joukossa yhtään ystävää. Saas nähdä miten tämä uusi välinetaktikointi vaikuttaa – tuskin positiivisesti. Vai tulevatko muut kenties perässä…

    Eivät nuo ammattilaiset niin hyviä taida olla. Tarvitsevat eri mailoja erilaisten lyöntien lyömiseen. Meillä piisaa yksi maila. Pallo kääntyy joka suuntaan, ja kaiken lisäksi osaamme sanoa tarkalleen mihin pallon piti mennä, heti lyönnin jälkeen.

    No, ei pidä ottaa niin vakavasti. Toki tulee erilaisia lyöntejä jos toisessa mailassa lapa on 4 astetta kiinni ja toisessa 4 astetta auki.

    Tarkoitin lähinnä sitä, että jos asia olisi niin yksinkertainen, että ottamalla pari erilaista draiveria mukaan, tulokset paranisivat, niin eiköhän ainakin kaikki ammatikseen pelaavat niin tekisi.

    Väitän että täytyy olla todella taitava draiverin käyttäjä ennen kuin voi saada tuollaisesta mitään hyötyä.

    En tiedä miten Mickelsonin ystävät tähän littyy, mutta on vaikea kuvitella että hänellä ei olisi pelaajien keskuudessa ystäviä- mielestäni kaveri vaikuttaa todella miellyttävältä ihmiseltä. Se lienee totta että Tigerin kanssa on ollut jotain erimielisyyksiä, mutta ei kai kukaan tule kaikkien kanssa toimeen.

    Joo, ei tosissaan ei. Väitän kuitenkin ennemmin, että oikeasti taitava kaveri taivuttelee lyöntinsä itse. Ei välineillä.

    Ei mullakaan ole mitään Mickelsonia vastaan – varsin symppiksen oloinen kaveri. Näin vaan sanottiin hiljattain selostuksessa (olisko ollut Viasatilla), että pelaajien joukossa ei ole ollenkaan suosittu tyyppi, koska ulospäin näkyvä nyökkäily ja hymyily on pelkkä yleisöä nuoleskeleva kulissi. PGA tourin kisoja katsellessa kyllä huomaa muiden kavereiden seurustelevan ja naureskelavan paljon keskenään, mutta Phil lampsii yleensä ympäri kenttää itsekseen. Ehkä se siis on tottakin ja muistaakseni selostuksessa lainattiin jonkun toisen pelaajan kommenttia – ei kuitenkaan Tiikerin.

    Yleensä tällainen hieman poikkeava kikkailu välineillä saattaa heikentää välejä ennestäänkin. Katsotaanpa vaan – joku pelaajista saattaa heittää Mastersin aikana aiheesta jonkun nasevan kommentin.

    Mä pelasin kerran yhden todellisen pelimiehen kanssa Espanjassa ja sillä oli kaksi driveria. Toinen oli loftiltaan 8,5 astetta, jolla se avasi kauniita pitkiä matalia kaaria.
    Toinen oli jotain yli 12 astetta, jolla se veti palmujen yli ja pelasi lyhkäset par neloset.
    Kaiken lisäksi se veti kakkoslyönnin yli 500 metrisillä par vitosilla tolla 12 asteisella suoraan väylältä, jos pallo makasi hyvin. Eli pääsi kahdella päälle tai ihan greenin viereen. Kysyin häneltä asiasta ja hän sanoi, että tällä tavalla hän hyödyntää kapasiteettinsa maksimaalisesti ja hänen vahvuutensa on lyöntien pituudessa.
    Tuon Augustan kentän pituuden tuomista ongelmista oli viimeeksi tänään Hesarissa juttua, joten kait Mickelson on sitäkin miettinyt. 6807 metriä on aika paljon.

    Itse käytän kierroksella kahdeksaa mailaa, joista vain yksi on draiveri. Sillä osun aina väylälle. Muilla mailoilla osaan lyödä hyvin monipuolisia lyöntejä: välillä menee oikealle, välillä vasemmalle, välillä korkealle, välillä maata pitkin, välillä pitkälle, välillä vain muutamia metrejä. En siis tarvitse jokaiseen lyöntiin ’juuri siihen lyöntiin’ tarkoitettua mailaa, koska ’juuri sellainen lyönti’ saattaa tulla millä mailalla tahansa. Tai sitten ei. Juuri siksihän golf on kivaa. Jos pallo menisi aina sinne minne haluaa, pelistähän tulisi mekaanista mailojen kanssa etenemistä ilman jännitystä.

    Mickelsonin ’epämiellyttävyydestä’ oli myös maininta viimeisessä golflehdessä… Siis siinä viralliessa.

    Bell Southissa Mickelson on ainakin avannut hyvin, osumaprosentti 80. Viime vuoden keskiarvo on hiukan alle 60.

    Saattaa toki olla että on jonkun mielestä epämiellyttävä, mutta enemmänkin vaikuttaa kateellisten panettelulta. Mies on yleisön suurimpia suosikkeja missä tahansa liikkuukin (itse olen myös nähnyt livenä 2003 Openissa, ja voin todeta suosion olleen todella suurta), kiistatta kuuluu maailman top 5 pelaajiin, kaksinkertainen Major voittaja, kymmenien miljoonien omaisuus jne…

    Muistaakseni Tigerista oli joskus samantyyppistä kirjoittelua, että kaikki eivät hänestä tykkää. Molemmat varmasti keskittyvät pelatessaan 100% vain ja ainoastaan siihen että lyöntejä tulisi mahdollisimman vähän. Se on heidän työnsä, seurustelun aika on sitten pelin jälkeen.

    Okei, menee vähän puolustelun puolelle, hän vaan sattuu olemaan yksi minunkin suurimmasta ’idoleista’ golfissa! 🙂

    Nimetön

    niin Mickelsonin suosiosta kertoo paljon ARIZONAN SCOTSDALESSA pelattu ’STADION GOLF’,kun keskimääräisesti sitä yhtä par 3sta katsoi koko kisan aikana (paikkoja sillä par3lla on N.13,000Kpl istuinpaikkoja’),reilut kolmesataatuhatta ihmistä mutta kun THE MAAN tuli niin silloin yleisö määrä Tuplaantui välittömästi sen neljä kertaa mitä Phil oli siinä lyömässä niin vast.katsojia oli yli puoli miljuunaa(ei tietenkään just sillä mis mahtuu 13000 ihmistä zuumaa), aika kumma ettei suoraan hassu juttu…

    Sehän on ihan tunnustettua, etä Mickelson on yleisön suosikki. Kyselyssä, jonka mukaan Mickelsonilla ei olisi liikaa ystäviä tourilla, oli PELAAJIEN mielipide.

    Täälläkin on jo joku käynyt puolustamassa Mickelsonia, mutta kaikki puolustajat kuuluvat YLEISÖÖN. Jos joku Mickelsonin kollega tulee miestä puolustamaan, niin tervetuloa.

    Eikä minulla ole mitään Mickelsonia vastaan, kunhan osallistun keskusteluun.

    Jos nyt palataan tuohon alkuperäiseen aiheeseen, niin eihän Phil tässä kahden draiverin taktiikassa ihan ensimmäinen ole. Muistaakseni tuossa lähivuosina Ian Woosnam lähti myös kisaan samanlaisella virityksellä. Tosin taktiikan pääarkkitehtina taisi silloin olla caddie…. 😉

    Sellainen mies kuin Victor Schwamkrug (juu, tuo on aivan oikea nimi), joka pelasi vissiin vielä viime kaudella Nationwide Touria piti jatkuvasti mukanaan kahta draiveria.

    Toisella hän pyrki lyömään parnelosia yhdellä päälle ja sillä toisella sitten kun oli tarvetta lyödä pitkälle.

    Harmi vaan, että Victorin osaaminen rajoittuu aika lailla tuohon pitkälle lyömiseen. Isojen Poikien Toureilla menestymiseen kun tarvii muutakin.

    Mika Hekkanen kirjoitti: (7.4.2006 11:16:24)
    Toisella hän pyrki lyömään parnelosia yhdellä päälle ja sillä toisella sitten kun oli tarvetta lyödä pitkälle.

    Siis hetkinen!? Minä kun olen aina kuvitellut, että nelosella yhdellä päälle vetäminen vaatii erityisen pitkää lyöntiä, joten miksi pitää olla toinen ajuri bägissä pitkälle lyömstä varten, kun molemmilla on tarkoitus lyödä pitkälle!?

    Perjantai…

    sotanorsu kirjoitti: (6.4.2006 17:02:40)
    Jos joku Mickelsonin kollega tulee miestä puolustamaan, niin tervetuloa.

    Taitaa mennä kollegoilla alkuviikkoon ennekuin ehtivät tätä ketjua lukemaan ja kaveria puolustamaan. Niillä on muuta puuhaa Augustassa, Ga., kentällä, jolla väylät on nimetty niitä reunustavien kasvien mukaan, kuten tänään saamme, tuhat vetoa, kuulla.

    Veikkaan vaffasti sitä, että Victorille nuo Par4:t oli ’lyhkäsiä’ lyöntejä ja sitten kun piti saada piiiitkäällle oli erikseen ajuri.

    Marde kirjoitti: (7.4.2006 12:08:13)

    Mika Hekkanen kirjoitti: (7.4.2006 11:16:24)
    Toisella hän pyrki lyömään parnelosia yhdellä päälle ja sillä toisella sitten kun oli tarvetta lyödä pitkälle.

    Siis hetkinen!? Minä kun olen aina kuvitellut, että nelosella yhdellä päälle vetäminen vaatii erityisen pitkää lyöntiä, joten miksi pitää olla toinen ajuri bägissä pitkälle lyömstä varten, kun molemmilla on tarkoitus lyödä pitkälle!?

    Perjantai…

    Par-vitoset yhdellä päälle..?

    Jamasa kirjoitti: (7.4.2006 12:10:30)
    Veikkaan vaffasti sitä, että Victorille nuo Par4:t oli ’lyhkäsiä’ lyöntejä ja sitten kun piti saada piiiitkäällle oli erikseen ajuri.

    Juuri näin.
    Paras kauden driving distance -tilastonsa näyttää 339.3 jaardin keskiarvoa vuonna 2003. Siis keskiarvoa.
    Pisin draivinsa toureilla, vuodelta 2004, on 429 jaardia.

    Syvälle metsäänhän tuo Mickelson onnistui draivinsa vetämään Amen Cornerissa eilen, mutta lunasti itsensä lyömällä varsin rohkean recoveryn kaarnan keskeltä. Pallo päätyi griinin toiselle puolelle bunkkeriin, mutta hieno lyönti silti kun ottaa huomioon että välissä oli puita ja vettä eikä matkakaan ollut lyhyt. Selostajat veikkasivat sijoittamista veden eteen.

    Eivät taida olla muuten Asko ja Lassi ainoita jotka osaavat ’pysyy, ei pysy’ selostuksen. Eilisessä webcastissa kuulin samaa englanniksi useamman kerran tosin välillä vaihdettiin imperatiiviin. 🙂

    Jos joku väittää, että draivereissa ei ole eroja, että kaikki ovat samanlaisia, nostokulmasta, varresta, merkistä ym. riippumatta – on ihan oikeassa paikassa. Täällähän sitä oppii uusia asioita ja saa harrastukseensa vähän lisää perspektiiviä.

    Minä olen jo useana kesänä silloin tällöin kuljettanut milloin kahta, milloin kolmea erilaista driveria. Uskokaa tai älkää niin niillä tulee erilaisia lyöntejä! En ole tietääkseni pelanut Philin kanssa samoja kenttiä, joten en voi ymmärtää mistä se on tuon minun keksimän idean varastanut!

    Bägissä saa olla 14 mailaa sääntöjen mukaan. Ihmettelen ellei jokaiselle Mastersissa mukana olevalla pelaajalla ole tosiaan 14 mailaa mukana. Kuten tiedetään monella setti muuttuu kentän mukaan. Joku ottaa 3 wedgeä ja toinen 4. Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Joku ottaa R2:n toinen ei. Mickelson valitsi nyt 2 driveria, joissa on täysin erilaiset ominaisuudet. Kuten on jokaisessa 4:ssä wedgessäkin vaikka John Dalyllä. Ei kai kukaan ota kahta samanlaista keppiä mukaan. Kyse on nimenomaan mailojen erilaisista ominaisuuksista. Tarkoitus on muodostaa kokonaisuuden kannalta, tuloksen teon kannalta itselle mahdollisimman hyvä setti kyseiselle kentälle. Tässä joku spekuloi, ettei Phil osaa riittävästi muokata lyöntejä. PM lienee tälläkin osa-alueella yksi parhaista, osaisi pelata kentän vaikka yhdellä mailalla, esim. R7:lla. Mutta mahdollisuuksia voittoon tuskin olisi. Nyt ’laput pois silmiltä’ … kohta alkaa lähetys.

    naurulokki kirjoitti: (6.4.2006 10:34:51)
    Ei mullakaan ole mitään Mickelsonia vastaan – varsin symppiksen oloinen kaveri. Näin vaan sanottiin hiljattain selostuksessa (olisko ollut Viasatilla), että pelaajien joukossa ei ole ollenkaan suosittu tyyppi, koska ulospäin näkyvä nyökkäily ja hymyily on pelkkä yleisöä nuoleskeleva kulissi. PGA tourin kisoja katsellessa kyllä huomaa muiden kavereiden seurustelevan ja naureskelavan paljon keskenään, mutta Phil lampsii yleensä ympäri kenttää itsekseen. Ehkä se siis on tottakin ja muistaakseni selostuksessa lainattiin jonkun toisen pelaajan kommenttia – ei kuitenkaan Tiikerin.

    Minäkään en kyllä ole maailman suurin Phil-fani, mutta eilen tuota Mastersin vikaa kierrosta katsellessa ainakin Couplesin Reetu näytti olevan erittäin hyvissä väleissä Philin kanssa. Harvemmin näkee Major-kisan viimeisen, verissäpäin kamppailevan ryhmän pelaajien onnittelevan toisiaan birdeistä noin välittömän oloisesti. Kyllä lämmitti mukavasti, on tämä golf vaan Mukavien Miesten Peli(tm). 🙂

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 41)
Vastaa aiheeseen: Mickelson ja kaksi draiveria

Etusivu Foorumit Yleistä Mickelson ja kaksi draiveria