Aihe: Mistä löytyy tasaisuus? - Golfpiste.com

27.11.–3.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][6]
KilpailuaSuomalaista

Mistä löytyy tasaisuus?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Mistä löytyy tasaisuus?

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kysymykseni saattaa syleillä golfin ohella koko maailmankaikkeutta mutta esitän sen silti: Miten saan pelini kulkemaan tasaisesti? Nyt kierros tarjoaa kaikkea mahdollista: birdieputteja, pareja, eri kokoisia bogeja ja karmeita katastrofeja. Tasoitukseni on tällä hetkellä 21. Kuuluuko tällä tasolla kokea koko inhimillisen elämän tunneskaala joka kerta, kun kiertää kentän?

    Kuuluu kokea – valitettavasti. Ellei ole superlahjakkuus ja pääse singelipelaajaksi vuodessa. Niitäkin on täällä.

    Tässä vaiheessa mitataan se pitkäjänteisyys harjoittelussa ja pelaamiseen keskittymisessä.

    Mukava kuulla, että täällä on muitakin inhimillisillä ominaisuuksilla varustettuja pelaajia.

    Tasaisuutta ei löydy. Ei edes tieltä. Koska päällyste rakoilee.

    Tasaisuus löytyy kyllä (parhaimmillaan) vain pelaamalla tuplabogeyta! (tasoitus 17.5)

    Yhdyn molempiin veljiini.

    Mä kun sain pelata viikon ajan jatkuvasti (5 pvää/7 kiekkaa), niin alko pikkuhiljaa sitä tasaisuuttakin näkyä. Rankella en ko. aikana kauheesti käyny, mitä nyt lämmitelemässä n. 40 pallia.

    Ko. viikolla tasurikin tippui ja pe kisassa pelasin 34 pistettä – oli hyvä rutiini päällä, vaikka olikin uusi kenttä.

    Rutiini tulee työllä. Sori =)

    ps nyt yli viikon taukoja – eimitääntoivoapelatahändäriin(23,0)…

    ME

    Joku on joskus sanonut että harjoittelu auttaisi. Ei se kuitenkaan voi niin olla.

    Uskoisin, että asiaan auttaa uudet välineet. Golfkaupan kautta kotiin. Hymiö tähän.

    Alkaa tuntumaan, ettei sitä olekaan, kuin hyvillä kierroksilla. Oma tasoitukseni on 9 ja lukuunottamatta kierroksia jolloin on kaikki natsanneet, niin tulokset ovat vaihdelleet kierroksen sisällä villisti tuplabogin ja birdien välillä. No, onko tasaisuus nyt sitä, että pelaan kierroksen huonona päivänä 84 lyönnillä, johon sisältyy 5 tuplaa, 3 bogia, birdie ja kasa paareja.

    Eli kierrostulokset ovat olleet suhteellisen tasaisia viime aikoina. 80-85 haarukkaan on mennyt varmaan 10 viimeisintä kierrosta. Tyyli ei ole ollut tasainen. Toisena päivänä olen tyrinyt väylät tasaisesti bogiin ja yksi kolmesta väylästä on päätynyt sitten paariin. Tulos 84. Tai sitten tuo aikasemmin mainitsemani tuplien, birkun, paarien ja bogien mixaus. Tulos kuitenkin tuollakin tavalla sama.

    Ennemmin teen kuitenkin saman tuloksen epätasaisesti, sillä siihen tulee sitten mukaan hienoja onnistumisia ja toivo elää. Mutta jos pelaan tasaisen huonosti, niin kovin hyvä fiilis kierroksesta ei jää. Eri asia on sitten tietenkin pelata tasaisen hyvin 77 lyöntiä :D, onneksi sitäkin sattuu joskus.

    …kaurapuurosta – kysy vaikka Thomas Björniltä

    Tasaisuus löytyy harjoittelulla ja älyn käytöllä. Kaikkia väyliä ei tarvitse avata driver:lla eikä par-5:ia jatkaa spoonilla. Onhan se tietysti hienoa kun se yks kierroksen onnistunut avaus menee keskelle 250 metrin päähän, mutta tuloskortissa on niitä triploja sitten outtien ja metsien seurauksena useampia? Tasaisinta olis tietty varmaan kun olis vaan putteri mukana. Hyvä pelistrategia on tie tasaisuuteen…

    Lopetat ensinnä tuloksen laskemisen kierroksen aikana, sen voi tehä kierroksen jälkeen. Harjoittelun kautta löytyy lyöntiin oikea rytmi. Kierroksen aikana ei kannata yrittää muuttaa lyöntiä, jos tulee slicea/hookia. Pelaa sen mukaan. Keskity jokaiseen lyöntiin. Jokaisessa lyönnissä pitää olla joku idea.

    Pohojanmaalta, sielä on aika tasasta

    Olen kokeillut kaikkea muuta (mm. pelaamista paljon) paitsi kuntosaliharjoittelua ja punttien nostoa. Siitäköhän se kiikastaa, että scorien hajonta per kierros on jopa tusina+?

    Jos katastrofit syntyvät outeista, vesistä ja kadonneista palloista niin pelistrategiassa on vähän hiomista. Tottahan toki kaikilla joskus lipsahtaa mutta jos näitä tulee paljon kierrokseen niin kannattaa miettiä strategian vaihtoa.

    Toinen asia on sitten jos tulos tulee puhtaasti lyömällä, eli väylältä välillä 20 metrin duffeja, griinillä 4 puttia yms. kannattaa kääntyä pron puoleen tai käydä enemmän harjoitusalueella.

    Nimetön

    Aluksi olen samaamieltä Bägimasterin kanssa.

    Ja oma strategia ehdotukseni sinulle kun tasoituksesi on tuo 21 pelatessasi keltaselta saat aikalailla kaikilla kentillä slopea 23-27 väliin jolloin pelatessa 5-9 vaikeimasta väylästä eteen tuon kaksi paarin lisäksi jolloin on toden näköisempää onnistua pelaamaan esim. par5nen omaan birdieen kuin kentän perin verraten ja ne par3set on paljon helpompia pelata 4jään kuin edes koitta kentän paaria joten ehdotan kehittymisen hinnaksi hyväksymään oma tasosi se helpottaa pelaamisen henkistä sekä fyysistä suorittamista jolloin varmasti tulee tasaisuutta tulos paranee ei aikaakaan kun huomaat olevasi lähempänä kentän paaria kuin milloinkaan ja jopa kyetä pelaamaan sen alle, prosessi ei tapahdu hetkessä mutta tulosta rupea syntymään aikalailla pienen ajan kuluessa 4-6:ssa viikossa ja koko prosessi toteutuu 2-3vuodessa riippuen tietenkin tehdyn työn määräästä. Hyvä ja kohtuullinen treeni tylsä mutta tuottaa tulosta, rangella lyödä varsinaisia lyöntejä 50 palloa bunkkeria 50 lähipeliä yht 120 palloa ja puttia 30-40min näin treenaat tasaisesti kaikkia pelialueita jolloin kentällä ei tule niin paljoa taidoista johtuvia huonoja lyöntejä.

    Tasaisuus löytyy puhtaasti nöyryydestä. Yleensä ne isot numerot tulevat pieneistä tai isommista riskinotoista.

    Itse pelaan vitosen händärillä. Tämän palstan alta löytyvään tilastonurkkaan tilastoimistani tämän kauden kierroksista löytyy 504 pelattu reikää. Näistä löytyy 1 katastrofi, 9 triplaa, 29 tuplaa, 164 bogia, 268 paria, 31 birkkua ja 2 eaglea.

    Ensimmäisiin pelikausiin pelistrategia on muuttunut lähinnä järjen käytön osalta. Avaus vaikka rauta seiskalla, mutta peliin se on saatava. Pahin painajainen pelikaverina on 20-30 händärillä pelaava mies jolla on voimaa huomattavasti enemmän kuin älyä = Ajuri on avausmaila ja raudat on nössöjä varten.

    Mun ohje. Pidä pallo pelissä!

    Vaikka avaukset olisivat 50 metriä lyhyempiä kuin mitä ajurilla saat aikaan niin kestä se kuin mies. Jos lyöt 210 m avauksen ja sen jälkeen sw:llä poikittain niin pääset kahdella 150m rautalyönnillä 90 metriä lähemmäksi lippua.

    Tulos tehdään lähipelissä, harjoittele sitä. Metrin putit on saatava sisään, ja muut putit kahdella. Opettele rullaava chippi. Korkeissa picheissä, duffi jää siihen, ja toppi vie outtiin. Jos rullaavassa tulee huono osuma, tulos ei ole välttämättä niin huono kuin korkeessa lyönnissä. Joskus on pakko lyödä myös korkeita, harjoittele niitä. Jos kauhistuttaa korkea lyönti, mieti voisitko pelata lipusta sivuun, mutta rullaamalla. Jos tunnet kauhua bunkkereita kohtaan, yritä välttää niitä, ja harjoittele bunkkerilyöntiä. Pitkän lyönnin tasaisuus tulee rangella. Jos puumailoilla tulee epätasaisia osumia, pallot lentää sinne tänne, jätä ne mailat pois kierrokselta. Et hyödy niistä muutamasta kymmenestä metristä, jos pallo on outissa. Järkeä peliin.

    Harjoittelu lisää onnea. Parantaa varmaan tasaisuuttakin. Suunnittele väylät griiniltä tiipaikalle sinulle sopivalla minimilyöntimäärällä. Pitkillä par-4:lla ja par-5:lla kannattaa kokeilla joskus pelata väylät omaan pariin, sinulla väylät yksi yli. Käytä vain lempimailojasi, niitä joihin voi luottaa. Keskity lähestymislyöntiin, sen tulee päätyä griinille lempimatkastasi.

    Opettele puttaamaan aina kahdella putilla. Ensimmäisen ei tarvitse mennä sisään vaan paikkaan josta tiedät saavasi varmuudella pallon kuppiin. Kolmen putin griinit pelaat myöhemmin mielessäsi uudellen miettien mikä meni pieleen.

    Tee treeneistä hupia. Pelaa puttitreenissä tiukkaa kisaa jonkun kanssa. Käy myös par-3 kentillä.

    Pyri treenaamaan kaikilla osa-alueilla mieluummin tuhansia palloja. Kymmenet ja sadat eivät riitä perustumpulalle. Käy hyvällä prolla. Usko prota. Korjaa ainakin yksi mainittu vika harjoittelulla. Lue kirjat ja katso videot, pyri muistamaan opit. Videoi omat svingisi.

    Näillä ohjeilla pääsee alle 15. Alle kympin pääsy vaatii lahjakkuutta tai talviharjoittelua. Itselläni ei ole kumpaakaan. Lopuksi tyydy tasuriisi mihin se sitten jymähtääkin.

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
Vastaa aiheeseen: Mistä löytyy tasaisuus?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Mistä löytyy tasaisuus?