Aihe: Padel – miksi? - Golfpiste.com

22.10.–29.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

Padel – miksi?

Etusivu Foorumit Yleistä Padel – miksi?

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Padel-buumi käy kierroksilla, kenttiä nousee nyt golfkentillekin

    Joidenkien golf kenttien viereen on rakennettu padel kenttiä. Itse en ymmärrä moisia investointeja ja on vaikea kuvitella että ne tuottavat riittävästi kattamaan kuluja.

    Onko jollain tietoa millä perusteilla padel kentät ovat rakennettu golf ke ttien viereen ja onko ne tuottaneet muutakin kuin melua?

    Ehkä into Padel’iin alkaa jo hieman laantua. Keväällä myytiin mm. Porissa aikamoinen määrä padel-vermeitä eniten tarjoavalla (muutamalla tonnilla/kenttä). Taisi joku jobbari ne ostaa puolivahingossa. Sulo Vilenin periaatteella = ”kun halvalla sai”. Mutta mikä tietää, saattaahan se olla hyväkin businessa?

    Periaatteessa voisi kuvitella että golfyhtiön olisi fiksumpaa kohdistaa investointinsa oman lajin talviharjoittelupaikkaan kuin Padeliin. Siinä yhteydessä voisi olla tarjolla pron palveluita, välinekauppaa ja mailojen talvihuoltoa jne. kenties jonkinlainen kahvi/pullapiste(automaatti?), pelioikeuksien kauppaa jne.
    – kysyntää voisi löytyä harjoittelupaikan viikottaisille vakiovuoroille jne.
    – jossain myös golfsimulaattori on ollut tuottava investointi

    Golfkentän alueelle sopisi talviaikaan myös hiihtoladun rakentaminen kiertämään pelialueiden reunamille. Ainakin siellä missä tapaa olla lunta talvisin. Tai vaikka rusettiluistelua jos vesiesteet jäätyy kantaviksi.

    Onhan jo yksi kenttä muutettu maailmanluokan golfautoilla (!!!) pelattavaksi frisbee-kentäksi, joten mitä vikaa Padelissa

    Voihan sitä harjoittaa vaikka kyykkyhyppelyä jos sen myötä saadaan lisätuottoja golfkentälle.

    Eikä minulla ole mitää Padelia vastaan..se on varmasti hyvää liikuntaa siinä missä moni muukin.
    Sinällään Padel-kentät on helppo rakentaa taajamiin sekä muutenkin asutusten läheisyyteen. Lähes mikä tahansa halli tai liikuntasali soveltuu tilojensa puolesta. Täma parantaa kummasti saavutettavuutta.

    Voisiko ”PokiTuuppari” ystävällisesti kertoa missä tuollainen golfkentälle perustettu frisbeerata sijaitsee?

    Ja, miksei tällainen voisi olla ihan asiallinen vaihtoehto muutenkin. Esimerkiksi jossain (hiljaisella) 27-reikäisellä golf-kentällä voisi yhden 9:in muuttaa fresbeeradaksi. Golf ja fresbee kun ovat ns. ”luonteeltaa” hieman samantapaisia lajeja. Sama ratkaisu voisi toimia myös siten että vähäisssä käytössä oleva par-3 kenttä muutettaisiin frisbee käyttöön. Se saattaisi hyvinkin olla kenttäyhtiön kannalta toimiva ratkaisu.
    – voisin uskoa että monet freesbee-harrastajat arvostaisivat laadukasta harrastuspaikkaa, klubeineen ja sosiaalitiloineen jne. (tarkoitan että olisivat valmiita myös maksamaan kausimaksun jne.)

    Ainakin Nevaksessa ja Rinkussa Supergolfin pykäämiä. Taisivat lyödä wedgensä paskaan. Ja syksyllä edessä vielä Vantaan Golfpuiston ympäristörikos oikeudenkäynnit johtajalla.

    Onhan tuo Hill Side Golfikin psatsannut aika paljon tuohon frisbee golfiin. Valley Coursin takaysistä tehtiin ko. lajin kenttä, portaita rakennettiin tiiauspaikalle korkealle kallion päälle vanhan 15. reiän tiiauspaikan viereen jne. Niin ja padel -kenttäkin löytyy. En sitten tiedä kuinka tuo bisneksenä toimii tuolla sijainnilla?
    https://hillside.fi/frisbeegolf

    Useampi pelasi ex-Valley coursen ysillä, nykyisellä frisbee kentällä autoa käyttäen.

    Hill Siden toisen kentän osalta fresbee saattaa olla fiksu ratkaisu..jos kyseisen kentän käyttöaste on jäänyt pieneksi golfin osalta. Fresbeen kierroshinta (12,50 €) on toki edullinen, vain neljäsosa golfkierroksen hinnasta. Mutta jos siellä käy paljon porukkaa niin se voi näkyä myös muussa palvelumyynnissä. Toisekseen jokusia fresbee-harrastajia on aikojen myötä päätynyt golfareiksi. Hill Sidessa on helppoa tutustua molempiin lajeihin.

    Tottahan Padel voi kiinnostaa varsinkin talvikauden harrastuksena. Itse olen mieltänyt sen hieman samaan kastiin tenniksen, sulkiksen, kössin ja vaikkapa keilailun kanssa. Näiden harrastuspaikkoja löytyy usein isojen asiakasvirtojen läheisyydestä ja osin jopa julkisen liikenteen myötä tavoitettavissa olevista entisistä liiketiloista, halleista ja jopa kauppakeskusten sivutiloista yms.
    Mutta niin halutessaan Padelin harrastajat löytävät kyllä tiensä myös golfkentille.

    Liiketoiminnassa raha on paras konsultti..taloudellisesti kannattava toiminta löytää aina paikkansa.

    Nevas golfin padelkenttä aina tyhjänä.

    Uno

    Padelin suosion yksi syistä on, että voit pelata lähellä kotia tai työpaikkaa.

    Esim. Neljän pelaajan 90 min vuoron sopiminen +30+30 min matkoihin on minusta kohtuullisen työlästä, ei löydy vapaata. Jos tähän vielä lisätään matkoihin +15…40 min, niin vapaata löytyy vielä vähemmän.
    Pariskunnittain pelatessa tilanne on helpompi.

    Hirsalan padel kenttä on esimerkki hölmöydestä, kun taas Ringside kenttä voi olla taloudellisesti järkevä, koska on asutuksen vieressä.

    Pelaaminen on ajallisesti järkevämpä lähempänä kehä 1 kuin kehä 3;sta

    Padelia pelataan myös harvoin sateella, joten vakiovuorot otetaan helpommin halleista.

    Nokia River golfissa on pihassa padel kenttä ja aina tyhjänä vuodesta toiseen.

    Hiljaista on Rinkunkin padel kentällä.

    Sinänsä idea on hyvä. On pukkarit, saunat, ravintola, vastaanotto jo valmiina. Mutta Uno kuvasi hyvin miksi ei toimi. Matkaa on liikaa 1-2 tunnin peliin. Kyseessä on 4-peli, toisin kuin tennis tai sulkis. Liikaa sopimista. Golf on paras, ei tartte sopia kuin itsensä kanssa ja kotona.

    Jossain kesämökki seudulla ehkä toimisi mutt miten saada aina 4 pelaajaa paikalle. Tennistä voi käydä pelaamassa aamulla ennen töihin menoa lähikentällä mutta padel kauempana ei onnistu.

    Padel voi toimia vain kodin tai työpaikan lähellä. Golfkentällä ne ovat virhe investointeja, ei ole mietitty loppuun asti. Tiedä sitten mitä summia tuhlattiin.

    GolfSky:han rakensi 6 padel kenttää Leppävaaran rangen yhteyteen. Äsken yritin katsoa, että mitäs niille on tapahtunut, mutta en löytänyt muuta kuin että F-Secure esti minut menemästä web-sivulle, jota ilmeisesti hallinnoi yhtiö, jolle ko kentät kuuluu tai kuului?

    Padelin ongelma on mielestäni juuri siinä että se on nelinpeli. Sulkista esim voi pelata vaikka yksi tai kaksi neljän hengen porukasta ei pääsisi pelaamaan. Aikanaan meillä oli juurikin sulkiksen vakiovuoro neljän porukalle, mutta useinkin pelaamassa oli vain kaksi tai kolme.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
Vastaa aiheeseen: Padel – miksi?

Etusivu Foorumit Yleistä Padel – miksi?