Aihe: Yritysgolfin kilpailukentät - Golfpiste.com

10.9.–17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[24][26]
KilpailuaSuomalaista

Yritysgolfin kilpailukentät

Etusivu Foorumit Yleistä Yritysgolfin kilpailukentät

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 58)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Uno

    Olen vuosia käynyt yhteistyökumppaneiden golfkilpailuissa Uudellamalla ja sen läheisyydessä.
    Vuosien mittaan järjestävien kenttien määrä on supistunut. Yhä useammat yritykset haluavat järjestää kilpailut samoilla kentillä.
    Onko muilla samoja havaintoja, toki yksitäisiä kilpailuta järjestetään useilla kentillä.

    Ehdottomasti ykkösenä viime vuosina on ollut selkeästi Linna golfin. Lähes yhtä usein kilpailuja järjestetään Pickalassa sekä Talmassa.
    Näiden jälkeen tulee Tawast sekä Everest, riippuen vuodesta. Tänä vuonna Tawast
    Näiden jälkeen tulee Ringside sekä Nurmijärvi, ehkä listassa on mainittavana myös Hirsala.
    Näiden kenttien jälkeen tulee iso väli seuraaviin kenttiin.

    Kytäjälle tai Tapiolaan järjestetään harvemmin kilpailuita. Näissä järjestettiin aikaisemmin hyvin useammin kilpailuja, erityisesti Kytäjän kentällä.

    Onko kilpailujen pitäminen kentille taloudellisesti järkevää. Arvaukseni on, että ravintolalle varmasti elinehto.
    Jos olen ymmärtänyt, niin kilpailukustannukset ovat keskimäärin noin 15 000€-20 000€ per tapahtuma + omien työntekijöiden palkat. Hämeenlinnan sekä Lahden väylien läheisyydet ovat osalle järjestäjiä tärkeää, kun osallistujien määrä on siten varmistettu, vaikka olisi sateinen päivä.

    Todennäköisesti ensi vuonna kilpailuja järjestetään määrällisesti vähemmän sekä pienempiä kilpailuita.
    Kaikki talouden mittarit ovat nyt kilpailujen järjestämistä vastaan.

    Vaikka muutaman vuoden sisällä golfiin on tullut uusia nuoria aikuisia, niin yrityskilpailuissa keski-ikä on suurentunut.
    Naisten osuus on ollut aina vähäinen ja tukevatko edes miesten ja naisten kilpailumuodot sukupuolten välistä tasa-arvoa, vaikka kyseessä on enemmän verkostoimista kuin kilpailua.

    Keskustelupalstalla on oltu huolissaan Vuosaaren taloudellisesta kohtalosta, niin voisiko yrityskilpailujen hinnottelulla ja markkinoinnilla hetkellisesti paikata gogolfin maksamattomia laskuja.

    Tapiolassa on elo-syyskuussa yritystapahtuma keskimäärin neljänä päivänä viikossa.

    PG

    Kytäjän raportoinnissa yritystapahtumien tilalle näyttää tulleen tapahtumat. Arvaus: yritystapahtumat ovat vähentyneet, mutta niiden tilalle tullut tapahtumia, joihin ei sisälly kilpailuja. Jos näin on, niin ilmeisesti muutos on onnistunut, koska tänä vuonna greenfeet ja tapahtumat tuottivat yhteensä enemmän kuin koskaan.

    Varmaankin näin kuten PG kirjoitti. Kytäjällä oli ymmärtääjseni tuloksellisesti hyvä kausi; gf-myynti, tapahtumien myynti + golfautot yht. 772.000 euroa ja sillä budjetoitu myynti ylittyi 127.000 euroa. Tuloksesta johtuen osakkailta ei esim. peritä päätettyä 50 euron rahoitusvastiketta kastelujärjestelmän päivitysta varten.

    Monella kentällä on patalaiska toimari joka ei kykene myymään kenttää yritystapahtumiin. Toimarin ensisijainen tehtävä on myydä tapahtumia ja osakkeita. Liian moni ostaa mainoksia bussien perälle ja jää odottamaan tilauksia….

    Monet julkiset tahot ovat kieltäneet työntekijöittensä osallistumisen yritystapahtumiin.

    Suuri määrä erilaisia firmakisoja vain yhdellä 18-väyläisellä kentällä (=yhtiössä) ei aina oie pelkästään hyvä asia itse pelaaville osakkaille. Voi käydä niinkin että kenttä on varattuna vieraille jopa kymmeninä päivinä kaudessa.
    Sekin voi olla hieman kyseenalaista jos merkittävä osa vieraspelaamisen oheistuotoista ”valuu” golfyhtiön ulkopuolisille (mutta esim. vastikkeista vapaita pääomistajia lähellä oleville) alihankkijoille tai (apu)yrityksille jne. Tällaistakin pientä ”välistävetoa” on aina joskus ja jossain päässyt tapahtumaan.

    Siellä missä yhtiöllä on useampia kenttiä ja kenttäyhtiö hoitaa itse ravintolat, proshopit, ym. palvelut, tilanne on parempi. Varsinkin jos/kun ”politiikkana” on pitää aina vähintään yhtä kenttää pelkästään osakkaiden ja pelioikeutettujen varattavissa/käytettävissä.

    KL1

    Siellä missä yhtiöllä on useampia kenttiä ja kenttäyhtiö hoitaa itse ravintolat, proshopit, ym. palvelut, tilanne on parempi. Varsinkin jos/kun ”politiikkana” on pitää aina vähintään yhtä kenttää pelkästään osakkaiden ja pelioikeutettujen varattavissa/käytettävissä.

    Onko Suomessa moisia kenttäyhtiöitä?

    Kyllä löytyy.

    Läheskään kaikki kentät eivät ole ulkoistaneet klubiravintolaansa.
    Toisekseen kahden kentän golfyhtiöissä pyritään välttämään tilanteita jolloin molemmat kentät olisivat samanaikaisesti varattuna kilpailuille. Tämä lienee ollut jo lähtökohtaisena ajatuksena ko. yhtiöissä.

    Onko Suomessa moisia kenttäyhtiöitä?

    Nordcenter täyttää kai nuo kriteerit (ainakin lihavoidut), paitsi että Vili pitää proshopia. Mutta KL on siinä oikeassa, ettei kovin montaa muuta ole.

    KL1

    Toisekseen kahden kentän golfyhtiöissä pyritään välttämään tilanteita jolloin molemmat kentät olisivat samanaikaisesti varattuna kilpailuille.

    Tuo on aivan eri asia kuin tämä:

    Varsinkin jos/kun ”politiikkana” on pitää aina vähintään yhtä kenttää pelkästään osakkaiden ja pelioikeutettujen varattavissa/käytettävissä.

    KL1

    Nordcenter täyttää kai nuo kriteerit

    Eli Benz on vieraspelaajilta suljettu, kun Freamillä on kisat? Tai että yksittäisenä päivänä vieraspelaajia otetaan vain joko Freamille tai Benzille, muttei molemmille samana päivänä?

    Näinköhän…

    >Monella kentällä on patalaiska toimari joka ei kykene myymään kenttää yritystapahtumiin. Toimarin ensisijainen tehtävä on myydä tapahtumia ja osakkeita. Liian moni ostaa mainoksia bussien perälle ja jää odottamaan tilauksia…<

    Hyvä toimari ei myy kuin muutaman yritytapahtuman kaudessa. Hän suunnittelee yhdessä hallituksen kanssa maksupolitiikan siten, että pelioikeutetuille on varattu valtaosa peliajoista. Jos vastikkeet eivät riitä, niin niitä korotetaan pelaamisen väljyyden takaamiseksi.

    Kentät on tarkoitettu ensisijaisesti pelioikeutetuille, ei vieraiden temmellyskentäksi!

    KL1

    Nyt äänestys pystyyn ja Chip kaikkien Suomen kenttien ylitoimariksi! Saadaan köyhät pois golfkentiltä ja väljyyttä pelaamiseen!! Kas, siinä on jo sopiva vaalislogan 😀

    Hän suunnittelee yhdessä hallituksen kanssa maksupolitiikan siten, että pelioikeutetuille on varattu valtaosa peliajoista. Jos vastikkeet eivät riitä, niin niitä korotetaan pelaamisen väljyyden takaamiseksi.

    Ihan vain semmoinen pikku juttu, että vastikkeiden suuruudesta päättää yhtiökokous eikä hallitus saati toimari. Monella kentällä osakkaat saattavat olla pikkaisen eri mieltä ehdottamistasi vastikkeiden korotuksista.

    Kotikentälläni Kirkkonummella Kivenlahden sillan kupeessa yhtiön hallitus on budjettiehdotuksessa määritellyt ja yhtiökokous budjetin vahvistanut, kuinka paljon yritystapahtumista odotetetaan saatavan. Kun summa on kasassa, enempää ei toimitusjohtaja saa myydä. Tänä vuonna oli tullut täyteen 11 yritystapahtumalla, viime vuonna oli 13. Vakiokumppanit rahastoyhtiöt, pääomasijoittajat ja kalleimmat automerkit ovat oman tapahtumansa saaneet, muille ei ole juuri jäänyt tilaa. Yritystahtumia voi olla vain tiistaisin ja torstaisin, koska maanantaisin on seniorien aamupäiväkisat, keskiviikkoisin viikkokisa, viikonloppuisin on vain seuran omia kisoja. Toinen kenttä on aina jäsenten käytettävissä, jos toisella on seuran oma kisa tai yritystapahtuma. Pelilippujen käyttö on rajoitettu viikonloppuisin klo 14 asti, vain lippujen pääkäyttäjille, samoin green fee-pelaaminen lukuunottamatta jäsenten vieraita. Lähtöaikojen varausta ei ole, hyvin on palloränni toiminut ja pelaamaan on päässyt, kun työkiireiltä on ehtinyt. Yhtiökokous on linjauksen tehnyt, jonkun verran yritystapahtumien määrää yhtiökokouksissa arvostellaan, mutta toistaiseksi toimitusjohtaja on niitä saanut myydä.

    Kuinkahan monesti luulet KL, että yhtiökokous on vaatinut yritystapahtumien lisäämistä hallituksen esityksen vastaisesti? Yleensä hallituksen esitystä ei juurikaan vastusteta yhtiökokouksissa, vaikka kohta luetaankin, kuinka yhtiökokous on siellä sun täällä kaatanut esityksen!

    Nordcenter täyttää kai nuo kriteerit

    Eli Benz on vieraspelaajilta suljettu, kun Freamillä on kisat? Tai että yksittäisenä päivänä vieraspelaajia otetaan vain joko Freamille tai Benzille, muttei molemmille samana päivänä?

    Näinköhän…

    Joo luin huolimattomasti. Siis kun kilpailu tai yritystapahtuma on toisella kentällä, toinen kenttä pyritään pitämään pelioikeutettujen ja gf-pelaajien varattavissa (ei siis kisaa molemmilla kentillä) … mutta tuo toinen, eli oma ravintola ainakin on

    KL1

    Kuinkahan monesti luulet KL, että yhtiökokous on vaatinut yritystapahtumien lisäämistä hallituksen esityksen vastaisesti?

    Kuten täällä on aiemminkin todettu, hyvin laadittu hallituksen esitys menee yhtiökokouksessa läpi paljon helpommin kuin huonosti laadittu esitys. Niinpä sellaiset esitykset, joissa ei esitetä hoitovastikkeen korotuksia tai että ne ovat hyvin maltillisia, ja jotka ovat hyvin perusteltuja talous- ja väljyystilanteen huomioon ottaen, menevät yleensä hyvin helposti läpi.

    Tuo kommenttisi on aika heppoinen, koska hyvin hoidettujen golfyhtiöiden hallitukset pyrkivät laatimaan sellaisia esityksiä, jotka tyydyttävät osakkaita jo ennen varsinaista kokousta. Kenties sinun kotikenttäyhtiössäsi asiat hoidetaan toisin, mene ja tiedä.

    KL1

    Vakiokumppanit rahastoyhtiöt, pääomasijoittajat ja kalleimmat automerkit ovat oman tapahtumansa saaneet, muille ei ole juuri jäänyt tilaa.

    Takavuosina teillä oli säännöllisesti myös erään pohjoismaisen lentoyhtiön tapahtuma vuosittain. Kävin siellä pari kertaa.

    KL, tuossa 17:59 viestissäsi ei ollut mitään, mistä en olisi samaa mieltä. Taidetaan olla tässä asiassa samaa mieltä!

    yritystapahtumat alkoivat 90 luvulla. Minä olin ensimmäisen kerran 30 vuotta sitten. Mukana oli pari valtion virastoa, eräs iso rak.liike ja ulkoministeriö. Pysti on edelleen tallessa.Olin kolmas.Sitten kisat levisivät, mm. postipekka, 3M,lohja, muutama rak. firma,as.säätiö jne. parhaimmillaan kävin 20 tilaisuudessa kesässä.Kenttinä oli mm. mastet,pickala, peuris ,lohja, nordcenter ,kurk,rinside,nevas, tuusula, talma.nurmijärvi, vihti,salo ,jne.Olivat yleensä yhteislähtöinä.Vieläkin on käytössä putteri, jonka voitin soneran kisassa lähimmäs lippua kisassa.Alkon pääjohtajaltakin sain ryypyn pullosta kierroksella. Kukkosen Anssin kanssa pelasin paljon, koska se oli vaativa tehtävä.Ruuat oli viimeisen päälle juomineen. Paras tarjoilu oli soneralla. silloin kentät oli halukkaita antamaan kisoja.Sinne pääsi myös monet ilman jäsenyyttä

    Uolevi,kysyin Anssilta muutama vuosi sitten Vierumäellä kun nähtiin vuosien jälkeen että ootsä vielä yhtä hidas golfkentällä kuin olit nuorena futismatseissa,,,
    Älä edes alota,mä olin nopee silloinkin,ekan kerran Anssi ehkä silloin muisti väärin tai sit se narras snadisti.

    Muistuu mieleeni kisat katinkullassa 90 luvulla. Oli ryhmä flinkkilä, kukkonen , ahde ja minä. Edessä pelasivat selänne tikkanen ja kurri. Anssi oli tarkka sääntöjen kanssa, kyttäsi, ettei fuskattu. Nordiksessa oli tarkka etiketin suhteen ja mys pukeutumisen takia.Anssiha täyttää ensi vuonna 90 vuotta. Tuleekohan yli 90 vuotiaitten sarja.

    Chip, Löytyisköhän jostain demarivetoista toveripohjaista golfkenttää mihin voisimme mennä vierailemaan ystävämme kanssa.

    PG

    Anssi oli tarkka sääntöjen kanssa, kyttäsi, ettei fuskattu.

    Osaa Anssi olla suurpiirteinenkin. Eräs kisa Nodikassa pelattiin lyöntipelinä. Erehdyin nostamaan pallon taskuuni seitsemännen lyöntini jälkeen (merkkaamatta). ”Annetaan armon käydä oikeudesta – kahdeksan lyöntiä”. Koko ryhmä hyväksyi Anssin ratkaisun. (Ja DQ kaikille, jos asia olisi tullut tuomariston tietooon. Ei tullut).

    Ja taas meni OT:n puolelle, sori. Kyse ei ollut firmakisasta…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 58)
Vastaa aiheeseen: Yritysgolfin kilpailukentät

Etusivu Foorumit Yleistä Yritysgolfin kilpailukentät