7.5. – 14.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

7.5. – 14.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Poikien ja naisten EM-menestys kaatumassa sääntöhässäköihin   

Henni Mustosen sääntörike toi neljä lyöntiä lisää Suomen joukkueen tulokseen.

Genevessä kilpailevan poikien EM-joukkueen pelaaja lähetettiin kotiin vakavan sääntörikkeen vuoksi.

Suomen EM-kisajoukkueiden ylle kasaantui keskiviikkona lisää mustia pilviä. Genevestä kantautunut tieto kertoi, että poikien joukkueen pelaajan ensimmäisen kierroksen tulos on hylätty, ja kilpailutoimikunta on sulkenut kyseisen pelaajan EM-joukkuekilpailuista vakavan sääntörikkeen takia.

Tapauksen seurauksena Suomen joukkue jatkaa kilpailuaan Sveitsissä viidellä pelaajalla. Se tarkoittaa samalla sitä, että joukkueen jokaisen pelaajan tulos tulee kokonaissaldoon kummaltakin lyöntipelipäivältä.

Suomen Golfliiton valmennuspäällikkö Eero Kangasniemi kertoi, ettei hylätyn pelaajan tapausta kommentoida yksityiskohtaisesti, mutta otti kantaa ikävään asiaan yleisellä tasolla.

”Sääntörikkeen tehnyt pelaaja on lähetetty Genevestä kotiin. Golfliiton kurinpitovaliokunta käsittelee asian, ja kun päätös on tehty, tiedotamme lisää tapauksesta”, hän totesi.

Ensimmäiseltä lyöntipelikarsintakierrokselta Suomen joukkueen voimassa olleista tuloksista kisasta poistetun pelaajan tulos poistettiin ja tilalle otettiin Aura Golfin Arttu Kulmalan tulos, 82.

Poikien joukkue oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kymmenentenä. Yhden pykälän pudonnut joukkue on parhaillaan viimeisessä A-flightin (1–8) paikassa kiinni olevaa Tsekkiä 11 lyöntiä perässä, joten viisikko jatkanee pelejään torstaina sijoista 9–16.

Aiemmin keskiviikkona havaittiin, että Tawast Golfissa Hämeenlinnassa pelattavissa naisten EM-kisoissa Suomen joukkueen Henni Mustonen oli käyttänyt ensimmäisellä kierroksella kilpailumääräysten vastaisesti sähkökärryjä. Tämän vuoksi hänen (70) ja joukkueen (360) avauspäivän tulokseen lisättiin neljä rangaistuslyöntiä.

On valmennusjohdon tehtävä auttaa pelaajia sellaisessa hetkessä eteenpäin ja huomata asioita.

”Ei ole tullut mieleenkään, että tuollaista pitäisi erikseen käydä pelaajien kanssa läpi ja mainita, että säännöt kieltävät sähkökärryjen käytön. Ei silti voi syyllistää urheilijaa tapauksesta. Valmennusjohdon olisi pitänyt varmistua asiasta”, Kangasniemi sanoi.

Kotikisat aiheuttavat joukkueelle luonnollisesti omat paineensa. Kun pelaajilla on muutakin mietittävää, ei kaikkea ymmärrettävästi tule ajatelleeksi. Rutinoituneelta arvokisakävijältä ja valmennusjohdolta odottaisi kuitenkin Euroopan mestaruuskisojen tasoisissa koitoksissa suurempaa huolellisuutta.

”On valmennusjohdon tehtävä auttaa pelaajia sellaisessa hetkessä eteenpäin ja huomata asioita. Nyt se sitten kostautui. Valmistautumisesta kaikki on kiinni. Pitäisi pelaajien kanssa keskustella määräyksistä yksityiskohtaisemmin, eikä vain olettaa, että asiat tiedetään”, Kangasniemi pohti.

Avauspäivän kokonaistuloksella par Suomi olisi ollut Tawast Golfissa vahvoissa asemissa taistelemassa paikasta A-flightiin. Kaksi pykälää eli sijalle 12 pudonnut joukkue on parhaillaan tuloksessa +7. Matkaa kahdeksatta sijaa hallussaan pitävään Ranskaan on viisi lyöntiä.

Artikkelia on muokattu ke klo 9.33.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (17 kpl)