23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Tuusula 4 tunnin kierros.

Etusivu Foorumit Yleistä Tuusula 4 tunnin kierros.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 49)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Golfpisteen sivustolla Tuusulan golfklubi viestittää, että kentällä voi huoletta pelata täyden kierroksen neljässä tunnissa tai alle, jopa ruuhka-aikana. Seuran osakkaana totean, että ao. kierrosnopeus saattaa onnistua kahdelta hengeltä mutta neljältä hengeltä ao. ”ihanneaika” vaatisi lähes kilpajuoksua, yhteistasoituksesta riippuen. Puolivälin tauko ei myöskään tulisi kysymykseen.

    Tuusulan kenttä on sijaintinsa takia suosittu ja usein ruuhkainen. En ymmärrä miksi klubi mainostaa kierrosaikaa joka todennäköisesti ei toteudu. Se aiheuttaa närää sekä nopeaa kierrosta tavoitteleville, että heidän edellä liikkuville, normaalitahtisille pelaajille.

    Suomen golfkentillä normaali ihanneaika neljän hengen ryhmälle taukoineen lienee 4,5 tunnin paikkeilla. Ihan hyvä jos tuo aika joskus alittuu, mutta kiireen pito kentällä ei saisi olla itsetarkoitus.

    (Viime kierroksella 4 hengen ryhmämme, yhteistasoitus 86, keski-ikä 72 v., käytti kierrokseen 4 tuntia 20 minuuttia. Emme joutuneet odottelemaan ja pidimme 10 minuutin tauon, jona aikana päästimme yhden 4 hengen ryhmän ohitsemme.)

    KL1

    Tuusulan kenttä on sijaintinsa takia suosittu ja usein ruuhkainen. En ymmärrä miksi klubi mainostaa kierrosaikaa joka todennäköisesti ei toteudu.

    Täysin normaalia valheellista markkinointia. Sitä harrastavat likimain kaikki mahdolliset kaupalliset tahot jossain muodossa.

    Suomen golfkentillä normaali ihanneaika neljän hengen ryhmälle taukoineen lienee 4,5 tunnin paikkeilla.

    Eikös ihanne ole jotakin normaalista poikkevaa, siis jotakin tavoiteltavaa? En todellakaan käyttäisi termiä ihanneaika keskimääräiselle ajalle, jota tuo 4,5 tuntia kenties suunnilleen edustaa, ainakin varsin monella kentällä. Tuo termi ihanne on varmaankin tarttunut par-tuloksen käsittämättömästä ’suomennoksesta’ ihannetulos.

    Neljän ryhmä tulisi pelata 18 reikää ajassa 3t 50 m, kaikki siitä yli menevä on toisten ajan hukkaamista. Ajatus että 4t 30m on ihanne aika, on jonkun omaa mielikuvitusta.

    Kentällä pelataan ja klubilla seurustellaan kiireettömästi.

    Sopii käydä katsomassa skotlannissa jossa 4 pallot (vaikka ikähaarukka +50) pelaa kentän 3,5 tunnissa.

    Thats called golfculture.

    Sopii käydä katsomassa skotlannissa jossa 4 pallot (vaikka ikähaarukka +50) pelaa kentän 3,5 tunnissa.
    Thats called golfculture.

    Britit ovat nopeita pelaamaan, mutta toki kentät myös mahdollistavat nopean pelaamisen. Vesiesteitä hyvin vähän ja linkseillä metsää ei lainkaan, väylät lyhyehköjä ja griinit isoja, etäisyydet griiniltä tiiboxiin yleensä lyhyitä. Lisäksi useimmiten alle gripin mittaiset putit annetaan.

    Vaikka selityksiä on, moni asia ”golfkulttuurissa” toivoisi rantautuvan meillekin.

    Omissa porukoissamme neljän ryhmissä, keski-ikä monesti yli 70, ei koskaan kestä yli kolmea ja puolta tuntia kierroksella tauon kanssa, mikäli edessä ei ole tuuppareita. Keskitasurit ovat n. kympin paikkeilla ja kaikki hallitsevat rutiinit. Keskimääräiset pelivuodet ovat reilusti yli kolmekymmentä vuotta.

    KL1

    Omissa porukoissamme neljän ryhmissä, keski-ikä monesti yli 70, ei koskaan kestä yli kolmea ja puolta tuntia kierroksella tauon kanssa, mikäli edessä ei ole tuuppareita.

    Tuollaisista kierroksista soisi tehtävän opetusvideoita, joista hitaammat voisivat talvikuukausina ammentaa itselleen tietoa ja taitoa. Tai mikä vielä parempi, Chip voisi kutsua katsomaan ryhmänsä etenemistä ihan paikan päälle.

    Viime kerralla kolmen ryhmä, keskitasuri yli kymmenen, pelivuosia ka. lähemmäksi neljäkymmentä, normi kahvitauko, ei hidasteita edessä ja aika muutama minuutti yli kolmen tunnin.

    ,,,

    Kolmen tunnin pintaan pelattava kierros vaatii kyllä aika esteettömän etenemisen kentällä, odottelua tuohon ei juuri mahdu.
    Ketjun aloittajalla oli varmaankin ajatuksena, ettei tuo ole ko. kentällä edes mahdollista, koska eteneminen estyy muiden pelaajien ja täyden kentän vaikutuksesta.

    BTW, senioripelaajat eivät hidasta ryhmänä peliä, sen tekevät yksilöt.

    Uno

    Pelannut kentällä noin 10 kertaa vuosien aikana, niin kierroksen kesto on ollut yli 4 h.
    Ehkä kentän ihanne aika olisi 4:15-4:25.
    Taukoja kentällä on harvoin edes pidetty. Taukokioski on enemmän WC- ja vesipiste.

    en usko 3 h kierrokseen iltapäivällä tai viikonloppuna. ehkä kevät aamulla.

    Viime kerralla kolmen ryhmä, keskitasuri yli kymmenen, pelivuosia ka. lähemmäksi neljäkymmentä, normi kahvitauko, ei hidasteita edessä ja aika muutama minuutti yli kolmen tunnin.

    Asiaa! Kun on rutiinit kunnossa ja liikutaan ripeästi niin näin se menee. Oleellista toki ettei ole etanoita edessä. Mutta kun usein on niitä 4,5 tunnin pelaajia joilla ei älli tai itsetunto kestä antaa ohituslupaa ripeille pelaajille…

    Voivoivoi. Mahtaa teidän pikakiitureiden golf-kesä sujua stressintäyteisissä merkeissä :D. Itse kykenen pelaamaan varmasti tuohon kolmeen tuntiin, mutta enpä jaksa kiukutella vaikka menisi se 4,5 tuntia. Naatiskellen pelistä, ulkoilmasta ja hyvästä seurasta. Niistä on hyvä golf tehty.

    Voivoivoi. Mahtaa teidän pikakiitureiden golf-kesä sujua stressintäyteisissä merkeissä :D. Itse kykenen pelaamaan varmasti tuohon kolmeen tuntiin, mutta enpä jaksa kiukutella vaikka menisi se 4,5 tuntia. Naatiskellen pelistä, ulkoilmasta ja hyvästä seurasta. Niistä on hyvä golf tehty.

    Annatko ohitusluvan oma-aloitteisesti ja mielelläsi heti jos edessä on väylä tyhjää?

    Ne jotka eivät ole Tuusulaa pelanneet näyttävät tietävän kuinka kauan Tuusulassa kierros kestää.

    Eilenkin 4 ryhmässä, edessä silmän kantamattomiin täysiä ryhmiä ja silti (vaiko siitä johtuen) pelasimme 3:45 kierroksen primetime aikaan, ohittamatta ketään ja lonkeron mittaisen tauon pitäen ysin jälkeen. Vuosia Tuusulassa paljon pelanneena ei ole kuin harvoin mennyt yli 4:10 kierrosaikana ruuhka-aikaankaan. Muuna aikana tavallisimmin 3:50 ja hyvin usein paljon tuon allekin.

    KL1

    Yksi Tuusulan osakas sanoo, etteivät alle neljän tunnin kierrokset ole käytännössä mahdollisia neljän ryhmälle edes ilman taukoa. Toinen saman kentän osakas sanoo, että harvoin menee yli neljän tunnin edes tauon kanssa.

    Mielenkiintoista.

    Uno:

    Pelannut kentällä noin 10 kertaa vuosien aikana, niin kierroksen kesto on ollut yli 4 h. Ehkä kentän ihanne aika olisi 4:15-4:25. Taukoja kentällä on harvoin edes pidetty. Taukokioski on enemmän WC- ja vesipiste. En usko 3 h kierrokseen iltapäivällä tai viikonloppuna. ehkä kevät aamulla.

    Sama pelimäärä Tuusulassa parin viime vuoden aikana ja hyvin samanlaiset kokemukset, eli ei ole mielestäni perusteita mainostaa tai viestittää ”huoletonta alle neljän tunnin kierrosaikaa”, edes ei-ruuhka-aikoina. Mutta, ei tarkoita sitä etteikö kierrokset siellä sujuisi kohtuullisen hyvin, täytyy muistaa että kentällä on mm. aika monta pitkää siirtymistä jotka vaikuttavat ns. ihanne/tavoiteaikaan, jos sellaista termiä ylipäätään haluaa käyttää.

    Edelliseen etteikö taukoja pidetä kioskilla sanon et parin kolmen vuoden aikana on pääsääntöisesti tauko pidetty. Mm eilenkin tauko pidettiin ja kierrosaika 3:50 ykkösen avauksesta 18 ’kättelyyn’.

    Kun kerrotaan jotain faktana niin kertokaa miltä vuosikymmeneltä tieto ja kokemus on peräisin. Tänä vuonna Tuusulassa pelaamistani 9 kierroksesta yksikään ei ole kestänyt yli 4 tunnin. Viime vuonna pelasin reippaat 70 kiekkaa ja vain muutamalla meni yli 4 tunnin muttei silti yhtään yli 4:30. Keskimääein vuosittain pelaan noin 100 kierrosta joista 2/3 Tuusulassa. Voin kokemukseen perustuen väittää et keskimäärin Tuusulassa olen kentällä viettänyt per kierros vähemmän aikaa kuin lähistöllä olevilla muilla kentillä. Huomenna primetime aikaan seuraava kierros.

    Annatko ohitusluvan oma-aloitteisesti ja mielelläsi heti jos edessä on väylä tyhjää?

    Takuuvarmasti.

    GLi

    Jos kentältä on kiire pois, niin miksi edes tulla sinne!? Ratagolf/pienoisgolf-kierros alle tunti, sopisi hätähousuille paremmin.

    KL1

    No niin, taas vedettiin esille tuo hätähousu -kortti…

    Käännetäänpäs asia toisin päin. Miksi käyttää kierrokseen yhtään enempää aikaa kuin olisi oikeasti tarpeen? Säästyneen ajan voisi käyttää vaikkapa klubin saunassa, ravintolassa tai terassilla, tai jopa harjoitusalueilla ennen tai jälkeen kierroksen.

    P.S. Ratagolfissa vasta saakin jonottaa. Perheet tulevat sinne kauniina kesäpäivänä ja pikku piltit tökkivät palloaan minne sattuu ja kuinka monta kertaa tahansa. Tunnin kierros on täyttä utopiaa, hyvä jos kahdessa selviää. Eipä tule moiseen lähdettyä ruuhka-aikoina, ei todellakaan.

    HS1

    En ole kyseistä kenttää pelannut, mutta sanoisin että harhaanjohtavaa markkinointia, ei sen kummempaa. Uskoo ken haluaa.

    Kyllähän esim. Kullo golf on markkinoinut ”uutta maailmanluokan harjoitusaluetta” jo pitkän aikaa, mutta ei tule valmista. Useampi vuosi siinä on mennyt ja rakentaminen jatkuu aina vaan.

    Pelinopeus vauhdittaisi jos niitä joku seuraisi ja kävisi hoputtamassa, mutta ei ole Suomessa tapana sellainen.

    Käännetäänpäs asia toisin päin. Miksi käyttää kierrokseen yhtään enempää aikaa kuin olisi oikeasti tarpeen? Säästyneen ajan voisi käyttää vaikkapa klubin saunassa, ravintolassa tai terassilla, tai jopa harjoitusalueilla ennen tai jälkeen kierroksen.

    Niin no. Se nyt vaan on niin, että siellä kentällä on muitakin ihmisiä pelaamassa…ja vieläpä monasti aika paljon ja monen tasoisia. On aika luontevaa, ettei kaikki kykene pelaamaan yhtä nopeasti kuin alle kolmen tunnin pikakiiturit. Mutta onneksi ei ole tarvis, koska monilla kentillä on määritetty tuo ns. ”ihanneaika”…tai itse kutsuisin sitä mielummin maksimiajaksi. Eli kunhan sen alle pelaillaan, all is good. Kuten sanottua, minä olen valmis aina täydelle rundille varaamaan sen 4,5 tuntia kierrokseen.

    KL1

    Mutta onneksi ei ole tarvis, koska monilla kentillä on määritetty tuo ns. ”ihanneaika”…tai itse kutsuisin sitä mielummin maksimiajaksi. Eli kunhan sen alle pelaillaan, all is good.

    Hmmm…. Tässä vuosien varrella on muutamia kertoja tullut selkä edellä vastaan niitä, jotka eivät päästä ohi, koska ’ovat alle maksimi/standardi/ihanneajan’. Maksimiaika terminä on täysin harhaanjohtava eikä sitä tulisi ikinä eikä koskaan käyttää golfkierroksen kestosta puhuttaessa (pl. kilpailut, joissa maksimiaika kierrokselle määritetään usein PoP-valvonnan helpottamiseksi). Kierros kestää minkä kestää, mutta nopeammat on AINA päästettävä ohitse, JOS edessä on tyhjää. Ja ennen kuin joku taas ryhtyy kommentoimaan, niin täydellä kentällä ohittaminen ei ole kovin suositeltavaa, paitsi jos edessä on se maksimiaikaryhmä, joka jää kaikista edellä menevistä jälkeen ja taakse pakkautuu useampi ryhmä samalle tiipaikalle. Sellaistakin on tullut valitettavasti koettua.

    Kuten sanottua, minä olen valmis aina täydelle rundille varaamaan sen 4,5 tuntia kierrokseen.

    Sama täällä. Jos ei ole aikaa, niin pelaan vain ysin.

    Ei ole pelaamillani kentillä vuosiin ollut juuri tarvetta päästä tai päästää ohitse muuta kuin 9 reiän jälkeen, jos edellä olevat tai oma ryhmä on halunnut istua vähän pitemmän puolivälitauon. Kotikentällä normaalit aamupäivälähdöt alle 10 min väliaikatauolla neljällä pelaajalla menee reilusti alle neljän tunnin, eikä iltapäivälläkään paljon yli neljää tuntia tarvitse kiertää.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 49)
Vastaa aiheeseen: Tuusula 4 tunnin kierros.

Etusivu Foorumit Yleistä Tuusula 4 tunnin kierros.