Ensimmäinen RMS-teknologialla varustettu väyläkone tulee testikäyttöön Pickalaan ensi keväänä.
Pickala Golf on solminut yhteistyösopimuksen TerraTroniq BV:n kanssa, jonka myötä Pickalaan tulee Pohjoismaiden ensimmäinen RMS-teknologiaan perustuva autonominen ruohonleikkaus (RMS: robotic mowing system). Pickala vastaa samalla myös RMS-teknologian myynnistä, markkinoinnista ja huollosta koko Suomessa.
Terratronic BV on 2016 perustettu hollantilainen yritys, jonka perustajilla on yli 25 vuoden kokemus autonomisista kentänhoitojärjestelmistä. RMS-teknologia on käytössä yli 60 kentällä Euroopassa ja muun muassa European Tourin kilpailussa. Järjestelmä on ollut yrityksen mukaan toiminnassa yli 100 000 tuntia turvallisesti ja luotettavasti.
”Tämä on merkittävä pelinavaus Pickalalle. Haluamme olla eturivissä kehityksessä ja autonominen ruoholeikkuu golfkentillä on hyvä esimerkki tästä. Yhteistyössä kolme asiaa vakuuttivat meidät: turvallisuus, laatu ja säästö”, toteaa Pickala Golfin toimitusjohtaja Janne Pelkonen.
Pickalan käytössä oleviin kentänhoitokoneisiin jälkiasennetaan RMS-teknologia, joka perustuu GPS- ja 3D-kameroihin sekä puskureihin. Koneita voi jatkossa käyttää niin autonomisesti kuin manuaalisestikin. Robotiikan myötä koneiden käyttöikää pystytään pidentämään kolminkertaiseksi. Ensimmäinen RMS-teknologialla varustettu väyläkone tulee testikäyttöön Pickalaan keväällä 2022.
”Tavoitteemme on olla vetovoimaisin golfkeskus Suomessa. Se tarkoittaa ennen muuta kenttien laatutason kehittämistä. RMS-teknologian avulla lisätään leikkuukertoja niin väylillä kuin raffeissa. Robottileikkuu parantaa kenttien laatua läpi kauden. Laadun ylläpitäminen on etenkin keväisin ja syksyisin haasteellista alan kärsimän kausityöntekijäpulan johdosta”, sanoo Pickala Golfin kenttämestari Markus Suojoki.
RMS-teknologian avulla kentänhoidon säästöt syntyvät välittömästi. Robotiikka säästää henkilöstön työaikaa muihin toimintoihin ja henkilöstökustannuksia jopa 90 prosenttia, mikä tarkoittaa parhaimmillaan sitä, että sijoituksen takaisinmaksu on vain kaksi vuotta.
”Operatiivisten säästöjen lisäksi tavoitteemme on pienentää konekantaa, joka on Pickalan tapauksessa iso kuluerä. RMS:n myötä leikkaavien väyläkoneiden tarve vähenee nykyisestä kuudesta koneesta kahteen ja raffikoneiden osalta viidestä kolmeen. Samalla kun huoltokustannukset pienenevät, koneita ajavat ihmiset pääsevät hoitamaan kenttää. Vakiohenkilökunnan määrään uusi teknologia ei tuo muutoksia”, Suojoki täsmentää.
Nyt solmittu yhteistyö edistää Pickalan strategisia tavoitteita laadun, vetovoimaisuuden ja vastuullisuuden osalta. Pickala haluaa olla tulevaisuudessa kenttä, jonka palveluita voi verrata Pohjoismaiden parhaisiin. Tiedossa on, että RMS-teknologiaa tullaan lähitulevaisuudessa hyödyntämään myös sähkötoimisissa kentänhoitokoneissa.
”Pelaajille tämä tarkoittaa sitä, että kenttämme ovat paremmassa ja viimeistellymmässä kunnossa päivästä toiseen koko kauden ajan. Lisäksi kentänhoitokoneista syntyy aiempaa vähemmän häiriöitä pelaajille. RMS:n avulla säästetyt eurot investoidaan kentänhoidon kehittämiseen, mikä tarkoittaa pelikokemuksen paranemista entisestään”, Pelkonen sanoo.
Lähde: tiedote