-
JulkaisijaArtikkelit
-
Eli tietääkö mistä tällainen pitkä perinne, naisille on pitkin kautta useita yhteisiä iltoja esim. ”skumppaa ja mansikoita” teemalla, mutta miehille ei mitään. Kysymys heräsi kun kentillä näkee usein yksin pelaavia miehiä. Luulisi että näin tasa-arvon aikana oltaisiin tässäkin tasapuolisia.
Naisethan pelaavat kentän lyhyempänä, miehet joutuvat pelaamaan saman kentän vaikeampana. Mitä jos nykyaikana joku ilmoittaa olevansa kolmatta sukupuolta?
Näetkö golfin tasa-arvoisena harrastuksena?
Naisten golf käsittääkseni pyörii enemmän vaatteiden ja ”sosiaalisen pelaamisen” ympärillä. Kai noilla teemailloilla yritetään saada lisää maksavia jäseniä?
Ei taida golfliitolla olla kantaa näihin sukupuolikysymyksiin? Kaikki aika menee ”koko Suomi golfaa” mainostamiseen ja itse pelikulttuurin edistämiseen ei näytä olevan kiinnostusta.
Tuo tiiauspaikka-asia on mennyt monessa paikassa ihan yli, on esim. 5-6 eri aloituspaikkaa. Nekin on merkitty sekavasti numeroilla, ei värikoodeilla. Onneksi ei joka paikassa ole lähdetty tuohon.
Hei kolopallottaja, jos kaipaat miesten iltaa niin ole yhteydessä seuraasi ja ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tapahtumatoimikuntaan. Varmastikin saat järjestää sinulle mieluisia taoahtumia.
Toki ymmörrän että kysymyksesi tarkoitus oli ärsyttä muita. Mutta milloin meustä tuli yhteiskuntana sellainen että ollaan kritisoimassa helposti muita (kuten minä juuri nyt) ja vaatimassa meille mieluisia asioita, sen sijaan että kannustetaan toisiamme ja olemme itse valmiita tekemään asioita joita koemme tärkeäksi ?
Hyvä avaus Kolopallottaja … juuri sinunlaisia kaivataan golfseurojen puuhahenkilöiksi. Myös kaipaamasi ”muunsukupuolisten” kisat/tapahtumat ovat markaan hyvä lisä – kunhan niihin saadaan innostettua osanottajia. Ei muuta kuin menestystä käynnistämillesi hankkeille 😉
Mutta milloin meustä tuli yhteiskuntana sellainen että ollaan kritisoimassa helposti muita (kuten minä juuri nyt) ja vaatimassa meille mieluisia asioita, sen sijaan että kannustetaan toisiamme ja olemme itse valmiita tekemään asioita joita koemme tärkeäksi ?
Suunnilleen siinä vaiheessa kun vapaan kasvatuksen myötä individualismin ja anarkismin annettiin vallata perinteiset arvot. Ennen oli oikeuksia ja velvollisuuksia. Yhteisöllisyys oli mm. sitä, että jokainen saattoi vähän joustaa. Nyt ei ole kuin oikeuksia ja jos toisella on jotain, se on ”minulta pois”.
Naisethan pelaavat kentän lyhyempänä, miehet joutuvat pelaamaan saman kentän vaikeampana.
@Kolopallottaja: En tiedä oletko vielä kuullut asian tuoreuden johdosta, mutta käsittääkseni kaikilla Suomen kentillä miehet saavat pelata saman mittaista kenttää kuin naisetkin ja päinvastoin. Jopa tasoitustaulukotkin on laadittu tätä silmällä pitäen.
Kyllä minun klubillani on pari kertaa kaudessa Men’s day. Osanottajia on ollut 60-100, yhteislähtö. Ideana on, että klubin jäsen voi kutsua ei-jäsenen vieraakseen kisaan, toki myös jäsenet voivat muodostaa parin. Ikäraja (alin) on ollut 22 v., jolloin isä-poika parit ovat mahdollisia. Pelataan parikilpailuna esim best ball, Irish greensome tai pari-scramble, ja pelin jälkeen syödään läskisoosia, makkaroita tms. Nearest to the pin on yleensä ollut noin 250 m par-4, New Course väylä 6, jossa veden ylitys. Sponsoreitakin tapahtumaan on ollut jonossa – konjakkitaloja, panimoita, viinin maahantuojia, makkarafirmoja, autofirmoja, varainhoitajia, jne. Kaikkia ei pysty ottamaan, esim kahta eri panimoa samaan kisaan. Mies-golfareilla on yleensä talous kunnossa, joten houkutteleva markkinoinnin kohderyhmä. Omalla autolla ei Men’s Dayhin ole kannattanut tulla, sen verran hyvä tarjoilu on aina ollut. Viime vuonna ei ollut kun ei ollut muitakaan tapahtumia, tänä vuonna kylläkin jo 2 tapahtumaa. Antaa naisten juoda shampanjaa ja katsella muotinäytöksiä, ei se ole miehiltä pois. Sen kun alkaa järjestämään,jos omalla klubilla ei vielä ole, ei se muuta vaadi!
Kyllä minun klubillani on pari kertaa kaudessa Men’s day. Osanottajia on ollut 60-100, yhteislähtö. Ideana on, että klubin jäsen voi kutsua ei-jäsenen vieraakseen kisaan, toki myös jäsenet voivat muodostaa parin. Ikäraja (alin) on ollut 22 v., jolloin isä-poika parit ovat mahdollisia. Pelataan parikilpailuna esim best ball, Irish greensome tai pari-scramble, ja pelin jälkeen syödään läskisoosia, makkaroita tms. Nearest to the pin on yleensä ollut noin 250 m par-4, New Course väylä 6, jossa veden ylitys. Sponsoreitakin tapahtumaan on ollut jonossa – konjakkitaloja, panimoita, viinin maahantuojia, makkarafirmoja, autofirmoja, varainhoitajia, jne. Kaikkia ei pysty ottamaan, esim kahta eri panimoa samaan kisaan. Mies-golfareilla on yleensä talous kunnossa, joten houkutteleva markkinoinnin kohderyhmä.
Hienoa kuulla että jossain tällaista järjestetään! Suomessa on siis todistetusti ainakin yksi klubi joka huomioi myös miehet tapahtumissaan. Yhdysvalloissahan on kokonaisia ”men’s only” klubeja, ei menisi täällä ikinä läpi, nousisi aivan valtava meteli. Iso-Britanniassakin joutuivat ne lopettamaan.
Aiheen vierestä, Golfcenter järjesti joku vuosi vain miehille suunnatun ostostapahtuman, oli kuulemma iso menestys. Paikalla oli ET-kiertueelta Kalle Samooja lyöntinäytöksineen ja tarjoiltiin olutta jne.
Kolopallottaja: ”men’s only” klubeja
Kolopallotaja ei ehkä ole erityisen sosiaalinen – monessa paikassa Suomessa jäs’rjestetään miehille tarkoitettuja tilaisuuksia. Esimerkiksi Uudellamaalla on seeurojen välinen Mens Only -seuraotteluiden sarja, josḱa siis vain miehille. Jos et ole kuullut, kyselepä omasta seurastasi.
Tässä nyt tarkoitetaan teemailtoja jossa juodaan alkoholipitoisia juomia ja tartutaan mailaan jos juomiseltaan ehtii. Kilpailujahan on jo liikaa joka kentällä ja samalla tylsällä kaavalla kaikki. Suurinta osaa harrastajista ei jotkut seuraottelut voisi vähempää kiinnostaa.
Iso osa kauden kierroksilla kohtaamistani miehistä on niin suomipena juroja, ettei heidän kanssa kiinnostaisi saunailtoja viettää .. vai muuttuvatko ilmaisella alkoholilla?
Naiset on nyt vaan sosiaalisempia keskenään.
En ole kuullutkaan, että golfseurat järjestävät naisten saunailtoja. Täytyypä vihjaista vaimolle. Mistäköhän semmoisia iltoja voisi löytyä?
Myös meillä on vuosittain kisa vain miehille. Ensin golfataan ja päälle juodaan olutta ja syödään rasvaista ruokaa.
Hienoa kuulla että jossain tällaista järjestetään! Suomessa on siis todistetusti ainakin yksi klubi joka huomioi myös miehet tapahtumissaan. Yhdysvalloissahan on kokonaisia ”men’s only” klubeja, ei menisi täällä ikinä läpi, nousisi aivan valtava meteli. Iso-Britanniassakin joutuivat ne lopettamaan.
Tuota… kyllähän tästäkin on joskus jotain meteliä yritetty nostaa, mutta eikös tuo ole edelleen toiminnassa?
Tässä nyt tarkoitetaan teemailtoja jossa juodaan alkoholipitoisia juomia ja tartutaan mailaan jos juomiseltaan ehtii.
En ole kuullut, että tämäntapaisia teemailtoja vietettäisiin golfklubeilla enkä oikein ymmärrä miksi ylipäätään pitäisi. Ravintoloita on Suomi täynnä, ja ainakin omassa kotiseurassani on pelaamiseen liittymättömät tapahtumat järjestetty ravintolassa.
Jäämme suurella mielenkiinnolla odottamaan, että Kolopallottaja järjestää moisen tapahtuman. Itse asiassa eräänlainen sellainen on järjestettykin monta kertaa useita vuosia sitten nimellä Golfpiste Invitational. Tuossa tapahtumassa tosin ensin pelattiin, sitten syötiin, juotiin ja tanssitiin, ja sitten taas pelattiin. Tai no, yritettiin pelata… Kahden väylän kisa 30 enemmän tai vähemmän humalaisen porukalla kestää muuten yllättävän kauan 😀
Terveisiä vain kaikille Rinkun kahteen kisaan osallistuneille!
Kysymys on lähinnä siitä että miksi monissa seuroissa on naisille omat illat, mutta miehille ei? Siinä ei joku KL1:n oma mielipide paljon paina.
Tasa-arvo kysymys ja periaatteessa joku asiasta kiinnostunut voisi viedä asian tasa-arvovaltuutetun ratkaistavaksi. Sellainenkin kun Suomessa on.
Jos haluaa pelkästään ryypätä klubilla ilman pelaamista, ei siihen klubin organisaatiota tarvita. Riittää kun kutsuu kaverit paikalle. Sopii ravintolan kanssa menun, jos listalla olevat ruuat eivät sovellu, esim alkuun pinxtot, 12 jokirapua/osanottaja ja pääruuaksi kobe-härkää. Joku sopiva miehinen jälkkäri, vaikka läskisoosi. Juomaksi Alkuun gin tonic, hyvin valitut viinit, loppuun kahvit ja konjakit. Ainakin minun golf-klubillani onnistuu. Voi kutsua pelkästään miehiä.
Kysymys on lähinnä siitä että miksi monissa seuroissa on naisille omat illat, mutta miehille ei? Siinä ei joku KL1:n oma mielipide paljon paina.
Tasa-arvo kysymys ja periaatteessa joku asiasta kiinnostunut voisi viedä asian tasa-arvovaltuutetun ratkaistavaksi. Sellainenkin kun Suomessa on.
Valtaisa kiitos hyvistä nauruista, Kolopallottaja!!! Kai olet ollut yhteydessä myös THL:een, siellähän tätä tasa-arvoa on lähdetty edistämään, mutta aivan riittämättömin eväin 😀
Olen itse seuran naistoimikunnassa ja kyllä meillä naiset enempi keskittyy golfin pelaamiseen kuin vaatteiden vertailuun ;-). Naisten tapahtumissa korostuu tietysti usein sosiaalinen puoli, naiset kun ovat monesti vähemmistö seurassa ja usein myös se väheksytty vähemmistö – tämä asenne valitettavasti näkyi tämän keskustelun aloittajankin tekstissä. Omassa seurassa miehillä on paljonkin ns. omaa toimintaa, joskus jopa siinä mittakaavassa, että esim. kilpailutoimikuntaan saattaa olla vaikea naisten ’tuppautua’. Mutta meillä naistoimikunta järjestää myös suosittuja tapahtumia, joihin kaikki osallistuvat sukupuolesta ja iästä riippumatta.
Jos et pidä seurasi toiminnasta, vaihda seuraa tai tee itse asialle jotain seuran sisällä!
Aika hauska, itse totesin muutama viikko sitten, että teen parempaa tulosta keltaiselta tiiltä, kun saan enemmän pisteitä eteen 😀
Toimikunta järjestää monesti näitä. Naistoimikunnat ovat aktiivisa. Kyllä clubeilla oli aikoinaan juhannuskisa, jossa jopa tarjoiltiin kentällä.
Naistoimikunta on aktiivinen. Miksi se järjestäisi miesiltoja?
Yritin selvittää googlaamalla, onko missään golfseurassa miestoimikuntaa.
Hakusanoilla ’miestoimikunta golf’ tuli hauska ilmoitus: ”Tarkoititko naistoimikunta golf”…!
Luulin jo, ettei ole, mutta kyllä niitäkin löytyi. Omassa seurassani sellaista ei ole. Miehet eivät ole katsoneet sitä tarpeelliseksi.
Naistoimikunta meilläkin on. Sen ansiosta vain naisille tarkoitettuja ’juttuja’ on luonnollisesti enemmän, kuin pelkästään miehille tarkoitettuja.
Ei taida miestoimikuntaa mistään Suomessa löytyä. Aika erikoista kyllä, naisille on omat toimikunnat ja illat. Mistäköhän juontaa juurensa? En tunne tämän maan golfhistoriaa niin hyvin.
Tuohon tiiauspaikka-asiaan vielä, niin kävin juuri eräällä Uudenmaalla sijaitsevalla kentällä jossa punaista tiiauspaikkaa ollaan isolla rahalla siirtämässä yhä lähemmäs viheriötä. On kuulemma tullut palautetta että on liian vaikea väylä. Veikkaan että vastaavia hankkeita tulee yhä useammin vastaan, tämän ”koko Suomi golfaa” agendan myötä.
-
JulkaisijaArtikkelit