Matilda Castren oli Solheim Cupin toiseksi kovin pisterohmu – Yhdysvalloilla yllättävä ykköspelaaja - Golfpiste.com

22.10.–29.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

22.10.–29.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Solheim Cup

Matilda Castren oli Solheim Cupin toiseksi kovin pisterohmu – Yhdysvalloilla yllättävä ykköspelaaja

Matilda Castren on juuri ottanut ottelun tärkeimmän pisteen upotettuaan Solheim Cupin Euroopalle ratkaisseen voittoputtinsa. Kuva Getty Images.

Vain yksi pelaaja koko Solheim Cupissa jäi ilman yhtään otteluvoittoa.

Solheim Cup -debyytissä neljän ottelun pelivastuu saldona kolme voittoa ja yksi tappio. Se on suoritus, joka jää lähtemättömästi sekä Matilda Castrenin uran että Solheim Cupin historiaan. Castrenin ensimmäisen Solheim Cupin kruunasi vielä Euroopalle ottelun ratkaissut viimeisen reiän voittoputti kaksinpelissä Lizette Salasia vastaan.

Kapteeni Catriona Matthew’n luottopelaaja päästettiin kentälle heti Solheim Cupin avausottelussa Anna Nordqvistin parina. Sitten alkoi pisteitä ropista. Ensin kaatuivat Danielle Kang ja Austin Ernst foursomessa, myöhemmin iltapäivällä Lexi Thompson ja Mina Harigae fourballissa. Sunnuntaiaamun foursomessa Castren ja Nordqvist kärsivät ainoan tappionsa Lizette Salasille ja Jennifer Kupcholle. Päätöspäivän kaksinpelissä Castren sai Salasista revanssin kukistettuaan tämän ratkaisevassa ottelussa luvuin 1/0.

Solheim Cupissa ja Ryder Cupissa onnistumista on mitattu joukkueelle tuotujen pisteiden valossa. Sekä nelinpelin voittanut pari että joukkueelleen kaksinpelistä tuonut pelaaja tuovat joukkueelleen yhden pisteen, mutta koska nelinpelipisteestä vastaa kaksi pelaajaa, piste puolitetaan. Voittaneen parin kummankin pelaajan saldo nelinpelivoitossa on siten puoli pistettä. Jos taas nelinpeli päättyy tasapeliin, kaikki neljä pelaajaa saavat saldoonsa 0,25 pistettä. Kaksinpelin voitosta ansaitsee täyden pisteen, ja tasapelistä kumpikin saa puoli pistettä.

Näin laskettuna Castren toi joukkueelleen komeasti kaksi pistettä, yhden kokonaisen kaksinpelistään ja kaksi puolikasta voitetuista nelinpeleistä. Kahden pisteen saldo oli Euroopan joukkueessa toiseksi kovin. Samaan ylsi Emily Kristine Pedersen.

Enimmillään täydet viisi ottelukierrosta urakoinut pelaaja voi hankkia joukkueelleen kolme pistettä, neljä puolikasta pistettä voitetuista nelinpeleistä ja yhden täyden pisteen voittamalla vielä kaksinpelinsä.

Tämänvuotisessa Solheim Cupissa harvinainen suoritus olikin lähellä. Ainoana pelaajana täydet viisi ottelua urakoinut Euroopan Leona Maguire kärsi ainoan pistemenetyksensä viimeisellä nelinpelikierroksella, kun Maguire ja Mel Reid tasasivat ottelunsa Jennifer Kupchoa ja Lizette Salasia vastaan. Päätöskierroksen kaksinpelissä Maguire oli taas tyrmäävä kukistettuaan Kupchon luvuin 5/4. Ensimmäisessä Solheim Cupissaan pelannut irlantilainen hankki siten joukkueelleen peräti 2,75 pisteen potin.

Yhdysvaltojen ykköspelaajaksi nousi niin ikään Solheim-tulokas, vasta 20-vuotias Yealimi Noh. Hän pelasi vain kolme ottelua, mutta voitti niistä kaksi mukaan lukien kaksinpelinsä Mel Reidia vastaan. Noh’n pistepotti joukkueelleen oli 1,5 pistettä. Samaan ylsivät myös Nelly Korda ja Brittany Altomare, mutta he pelasivat ottelun enemmän.

Saksan Sophia Popov oli Solheim Cupissa mukana olleista 24 pelaajasta ainoa, joka ei voittanut yhtään ottelua. Hänen Solheim-debyyttinsä saldoksi kirjattiin kolme tappiota yhtä monesta ottelusta.

17. Solheim Cupin pelaajatilastot

(V=voitot, T=tappiot, TP=tasapelit, P=kokonaispisteet)

Eurooppa

VTTPP
Leona Maguire4012,75
Matilda Castren3102
Emily K. Pedersen3102
Anna Nordqvist2111,5
Celine Boutier1111,25
Mel Reid2111,25
Madelene Sagström1201
Nanna K. Madsen1111
Charley Hull2201
Georgia Hall1210,75
Carlota Ciganda1200,5
Sophia Popov0300

Yhdysvallat

VTTPP
Yealimi Noh2101,5
Brittany Altomare2201,5
Nelly Korda2201,5
Megan Khang1111,25
Jennifer Kupcho2111,25
Lizette Salas2111,25
Jessica Korda1201
Austin Ernst1211
Lexi Thompson1211
Ally Ewing1210,75
Mina Harigae1200,5
Danielle Kang1300,5
Lue seuraavaksi: Luetuimmat 2021: Mikä mieletön ottelu – Matilda Castren ratkaisi voitollaan Solheim Cupin Euroopalle!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

    Bunkkeripete says:

    Hienoa, että GP onnistui vihdoin laskemaan oikeat lukemat siitä, kuinka paljon pelaajat todella toivat pisteitä joukkueelleen. Tuo sekä Solheimissa että Ryder cupissa vakiintunut laskentatapa on vähintäänkin harhaanjohtava. Siinähän lasketaan nelinpeleissä kummallekin pelaajalle voitosta 1 piste eli tuplasti todellinen pistemäärä. Pelaaja tuo kokonaisen pisteen yksin vain kaksinpeleissä, joissa menestyvät lopulta ratkaisevatkin kannun kohtalon.
    Reikäpeli on mahtava pelimuoto, jossa kaikki eivät pärjää. Maailmanlistan mukaan kisan toiseksi paras pelaaja (D. Kang) oli USAn joukkueen heikoin ja hävisi viimeisessä parissa ottelunsa maailmanlistan mukaan kisan heikoimmallem pelaajalle (E.K. Pedersen).

    AnnaSwing says:

    Pikku testi jos pannaan vastakkain jenkkien parhaat major -voittajat vs. euroopan parhaat, inhottaa sana reikäpeli, siis käytän sanaa matchplayeirit .. miten käy? ihan vain tilasto pohjalta, kyseessä ryder cup

    AnnaSwing says:

    Ryder Cup piste-ka / ottelu

    Tiger Woods 0,39
    Phil Mickelson 0,46
    Dustin Johnson 0,44

    Ian James Poulter 0,68
    Sergio García 0,61
    Henrik Stenson 0,58