mainosTeema: Tallink Golf

Tallinnan golfkentät kutsuvat

Tallinnan golfkeskukset vastaaavat Pärnun ja Saarenmaan golftarjonnan heittämään haasteeseen palveluaan kehittämällä. Hätäisimmät lähtevät aamulla matkaan, pelaavat kierroksen ja ehtivät vielä illaksi kotiin. Löytyy myös monta hyvää syytä viipyä pitempään.

Suomalaiset golfin harrastajat löysivät Viron pian sen jälkeen, kun noin 30 kilometrin päähän Tallinnan keskustasta valmistui vuonna 1994 Niitväljan golfkenttä, Baltian ensimmäinen. Nykyisin Viroon suuntautuvia golfmatkoja tehdään jo useita tuhansia vuodessa.

Golfpisteen vuonna 2018 teettämästä matkailututkimuksesta kävi ilmi, että joka neljäs golflomalle viimeksi kuluneen vuoden aikana suunnannut suomalainen oli vieraillut Virossa. Tallinnan kentät kiinnostavat yhä, vaikka etenkin Pärnu kenttineen on heittänyt pääkaupungille vahvan haasteen.

Kilpailuasetelma on asiakkaan kannalta tässäkin tapauksessa vain hyvä asia. Jokainen Tallinnan alueella sijaitsevasta kolmesta kentästä tähtää tälläkin hetkellä palvelun parantamiseen entisestään. Kentät myös poikkeavat luonteeltaan selvästi toisistaan. Itselle parhaiten sopivan kohteen voi valita oman taitotason ja omien mieltymysten mukaan.

Käy Tallinnassa päiväseltään tai varaa aikaa kiireettömälle lomalle. Yhdistä golf muuhun elämykselliseen vapaa-aikaan Viron pääkaupungissa ja sen ympäristössä. Tallinkin Caddiemaster-palvelu on käytössäsi, kun haluat päästä matkajärjestelyissä mahdollisimman helpolla. Myyjät räätälöivät toiveitasi vastaavan paketin majoituksineen, lahtöaikoineen ja muine yksityiskohtineen.

Estonian Golf & Country Club

European Tour Courses -ketjuun Linna Golfin lailla lukeutuva Estonian Golf & Country Club on isännöinyt useita arvokilpailuja. Golf World -lehden rankingissä Sea Course on nostettu useasti Manner-Euroopan 100 parhaan kentän joukkoon. 18-reikäisen pääkentän lisäksi vieraiden käytössä on tasaisempaan maastoon rakennettu 9-reikäinen links-henkinen Stone Course. Suunnittelija molemmissa on Lassi Pekka Tilander.

”Hieno paikka”, luonnehti Tilander kenttäaluetta maisemineen. ”Klubitalokin on sopivasti korkeimmalla paikalla. Näkymät kauas merelle ovat upeat.”

Meri osuu silmiin myös kierroksen aikana, vaikkapa lukuisista kuvista tutulla Sea Coursen kolmosreiällä. Väylät kulkevat harmonisesti luonnonrauhaa henkivissä puitteissa.

Klubitalon palveluja on viime vuosien aikana kehitetty. Kierroksen jälkeen voi rentoutua saunatiloissa tai porealtaassa. Ravintola on ollut hyvässä maineessa alusta lähtien. Pikkunälkää kierroksen aikana voi tyydyttää viidennen reiän viheriön ja 13. reiän tiiauspaikan välistä löytyvällä taukopaikalla. Kannattaa maistaa suosittuja maustekalaleipiä.

Stone Coursen sisään on merkitty lyöntipaikat par 3 -kentälle. Reikäpituudet vaihtelevat 85 metristä 149 metriin. Kynnys on sopivan matalalla aloittelijoillekin.

Estonian Golf & Country Club

Golf X Rae

Golf X Rae vaihtoi joitakin vuosia sitten omistajaa. 18-reikäisellä kentällä noin 20 minuutin ajomatkan päässä Tallinnan keskustasta on laitettu tuulemaan.

”Kenttää kehitetään kovasti”, muutostöissä mukana oleva Lassi Pekka Tilander tietää kertoa. ”Suuria investointeja on tekeillä.”

Klubitaloa on jo uudistettu ja harjoitusalueita laitetaan parhaillaan uuteen uskoon.

”Voidaan puhua ihan kunnon remontista”, Tilander luonnehtii. ”Klubilla on nyt viihtyisät puitteet. Kentälläkin reititystä on jonkin verran muutettu.”

Niitvälja Golfin ja Estonia Golf & Country Clubin rinnalla Golf X Rae on avaran ja helpon kentän maineessa. Kenttäkokonaisuus soveltuu erinomaisesti kohteeksi myös lajin pariin vasta tulleille tai niille, jotka haluavat käyttää tilaisuuden golfiin tutustumiseen. Klubi on hieman lähempänä keskustaa kuin muut Tallinnan alueen kentät.

Golf X Rae

Niitvälja Golf

Niitvälja kutsuu itseään Viron golfin kodiksi. Tunnelmakin on kotoisa kiitos uudistetun klubitalon ja hyvin hoidettujen puitteiden.

18-reikäinen Park-kenttä on vaihteleva ja kaunis kokonaisuus, jolle lukuisat mielenkiintoiset vesielementit antavat omaleimaisen luonteen. Aika ajoin kuljetaan kauniiden mäntypuiden välissä, välillä pelaajalle suodaan enemmän tilaa hengittää.

15 reikä, par viitonen, on kentän tavaramerkki, signature hole. Väylän päättävä saarigriini on saanut paljon kertovan nimen: Itkusaari. Kaikki eivät onnistu veden ylityksessä ensimmäisellä yrityksellä.

Park-kentän ohella Niitväljasta löytyy viisiväyläinen pay and play -kenttä. Par on 20. Kolmen par nelosen lisäksi kokonaisuudessa on yksi par 3- ja yksi par 5 -reikä. Kentällä voi monipuolisesti tutustua pelin saloihin ennen siirtymistä isompiin ympyröihin. Myös harjoitusmahdollisuudet klubirakennuksen tuntumassa ovat ensiluokkaiset.

Vierailija voi halutessaan ilmoittautua mukaan Niitväljan kanta-asiakasohjelmaan. Yhteystietonsa jättämällä pääsee seuraavalla kerralla pelaamaan alennetulla green feellä ja nauttimaan useista muistakin eduista. Apua on tarjolla esimerkiksi majoituksen tai pöytävarauksen järjestämisessä. Kannattaa kysyä myös tarjouksia Tallinnan muille kentille.

Niitvälja Golf

Tallink Caddiemaster palveluksessasi

Tallink tarjoaa kaudella 2019 asiakkailleen uuden Caddiemaster-palvelun. Golfiin perehtyneet myyjät räätälöivät toiveiden perusteella yksilöllisiä golfpaketteja. Matkojen lisäksi kokonaisuuteen voivat kuulua esimerkiksi majoitukset, ruokailut ja lähtöajat golfkentille. Samasta paikasta voit varata liput vaikkapa Estonia-teatteriin.

Voit ottaa yhteyttä tarjouspyyntölomakkeella, käyttää hyväksesi netin chat-palvelua tai tarttua perinteisesti puhelimeen. Tavoitteena on tehdä matkan suunnittelemisesta ja yksityiskohtien hiomisesta mahdollisimman helppoa. Säästä turha vaiva ja tartu rohkeasti tilaisuuteen.

Tallink Caddiemaster