mainosTeema: Tallink Golf

Kolme golfkenttää jatkuvasti kehittyvässä kaupungissa – Tallinna on mahtava lomakohde golfarille

Kiinnostaako golfloma ulkomailla? Tallinnan kentät erottaa Helsingistä vain kahden tunnin laivamatka. Jo merimatka voi olla elämys itsessään.

Luulitko tuntevasi Tallinnan? Paljasjalkaisilla tallinnalaisillakin on vaikeuksia pysyä perässä, kun vanha hansakaupunki muuttuu, kasvaa ja kehittyy.

2020-luvun Tallinna on paljon muutakin kuin kaunis vanhakaupunki toreineen, kujineen ja kukkuloineen. Kun keskiaikaisesta tunnelmasta siirtyy urbaanille Telliskiven alueelle, ollaan tätä päivää vahvasti sykkivässä kaupunginosassa luovan toiminnan keskuksineen. Shoppailija suuntaa puolestaan vanhankaupungin ja sataman välissä sijaitsevan Rotermannin korttelin, jossa vanha ja uusi lyövät toisilleen jännittävällä tavalla kättä. Noblessnerin seutu meren rannalla noin kolme kilometriä kaupungin ytimestä pohjoiseen on uusin paljon kiinnostusta viime aikoina herättänyt alue.

Golfarille Tallinna tarjoaa kolme golfkenttää, joista kaikista löytyy vähintään 18 reikää monipuolisine harjoitusalueineen.

Golfarille Tallinna tarjoaa kolme golfkenttää, joista kaikista löytyy vähintään 18 reikää monipuolisine harjoitusalueineen. Kutsu kaverit mukaan ja järjestä kolmen kentän kisakiertue – tai houkuttele ystäväsi matkalle lajia kokeilemaan. Jokaisella kolmesta kentästä aloittelijakin pääsee kiinni lajin saloihin. Klubimiljööt kattavine palveluineen saavat viihtymään pitempäänkin. Uuttakin on tulossa!

Kiintopisteeksi Tallinnassa sopii mainiosti uudistunut Tallink City Hotel, yksi Tallink Hotelsin lippulaivoista. Kun yhdistää golfin yhteen tai kahteen hotelliyöhön, ehtii golfkenttien ohella tutustua useampaankin Tallinnan mainioista ravintoloista tai viihtyisistä kahviloista. Kulttuurinnälkäisellekin Tallinnalla on paljon tarjottavaa.

Kuusi päivittäistä molempiin suuntiin Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivää Tallinkin lauttavuoroa tuovat matkustamiseen joustavuutta. Matkaan pääsee halutessaan vaikka saman tien pelihimon tai matkakuumeen iskiessä. Mailat mukaan autoon ja suunta satamaan – vain kaksi tuntia merellä ja olet perillä! Maltillisempi pelaa varman päälle ja rakentaa matkasuunnitelman yksityiskohtineen hyvissä ajoin. Golfvaraukset saa hoidettua helposti Tallink Siljan myyntipalvelun kautta.

Kuva: Robert Lindström / Visit Estonia

Niitvälja Golf

Vuonna 1994 avattu Baltian vanhin golfkenttä nousi nopeasti suomalaisten suosioon. Luonnonkauniin, helposti käveltävän, hyvällä maulla suunnitellun ja vuosi vuodelta kehittyneen 18-reikäisen kentän rinnalla tarjolla on myös aloittelijoille suunnattu viisiväyläinen pay and play -kenttä (PAR20).

Klubirakennuksen tuntumassa sijaitsevat laajat harjoitusalueet tarjoavat poikkeuksellisen laadukkaat puitteet lähipelin hiomiselle. Klubiravintola T19 Resto kerää kiitosta laadukkailla ja moneen makuun räätälöidyillä annoksillaan.

Niitvälja Golf

Rae Golf

Rae Golf sijaitsee vain 19 kilometrin päässä Tallinnasta ja on kenttäkolmikosta nopeimmin tavoitettavissa. Viime vuosien uudistustyöt ovat houkutelleet kenttäyhteisön jäseniksi paljon paikallisia, mikä näkyy nuorekkaassa ilmapiirissä.

18-reikäinen kenttä tarjoaa sopivasti haasteita ja säväyttää kahdella veden ympäröivällä viheriöllään. Varsinkin kierroksen päättävä par kolmonen on omiaan jäämään mieleen. Kierroksen jälkeen voi maistaa aidon virolaisen savusaunan löylyjä. Toki myös sähkösauna löytyy.

Lassi Pekka Tilanderin suunnittelemat uudet harjoitusalueet on toteutettu tinkimättömästi. Rangen yksityiskohdat kohdealueineen hivelevät silmää, ja myös lähipelialueet keräävät kiitosta kaiken tasoisilta pelaajilta.

Rae Golf 

Kuva: Robert Lindström / Visit Estonia

Estonian Golf & Country Club

European Tour Properties -ketjuun kuuluva Estonian Golf & Country Club palvelee pelaajia 18-reikäisellä championship-tason Sea Coursella ja 9-reikäisellä links-henkiseksi luonnehditulla Stone Coursella, jotka molemmat ovat Lassi Pekka Tilanderin käsialaa. Stone Coursen sisälle on vielä merkitty matalan kynnyksen Rising Star -kokonaisuus, joka on suunnattu etenkin lapsille ja aloittelijoille.

Suunnitelmissa on Stone Coursen laajentaminen 18-reikäiseksi. Projektia on jo pitkään alustettu yhdessä suunnittelijaksi valitun Annika Sörenstamin kanssa. Sea Coursella olosuhteita on viime aikoina parannettu laajentamalla ja uusimalla kenttäalueen kuivatusjärjestelmää. Kenttä säilyttää aiempaa paremmin pelattavuutensa myös sadejaksoilla.

Estonian Golf & Country Club 

Löydä omat ravintolasuosikkisi

Tallinna tarjoaa ruokamatkailijalle maukkaita elämyksiä missä päin kaupunkia sitten liikutkin. Pizzan ystävät ilahtuvat jo useista ravintoloista löytyvistä aidoista napolilaisista pizzauuneista. Myös maukkaita burgereita etsiviä hemmotellaan, ja kasvisruokavalion valinneillakin alkaa olla Tallinnassa onnenpäivät. Kansainvälisen tason ravintoloita Tallinnassa on jo mittava määrä. Hintatasokin yllättää useimmiten iloisesti.

Pizzaa

Kaja Pizza Köökistä on tullut jo käsite. Tallinnan parasta pizzaa? Monen mielestä kyllä. Kaja Pizza Köökin löydät osoitteesta Õle 33.

Fine dining

Huippuravintolalle ei tarvita pitkää nimeä. Tallinnan 180° on siitä vakuuttava esimerkki. Kaikki on viimeisen päälle harkittua palvelua myöten. Kokeile vaikka maistelumenuja.

Kätevästi museon yhteydessä

Valokuvamuseo Fotografiskasta on lyhyessä ajassa tullut kohtaamispaikka, joka on paljon muutakin kuin museo. Ravintola ja Rooftop Garden tarjoavat ruokaa, joka on edelläkävijä hävikkeettömyydessä ja kierrätettävyydessä. Mielikuvituksellisia annoksia kasviksista sekä meren ja metsän antimista.

Burgerille

Sataman suunnalta löytyvä Estonian Burger Factory tarjoaa luomulihahampurilaisia, mutta myös kasvisruoan ystäville löytyy laadukkaita vaihtoehtoja. Burgereille pääset osoitteessa Lootsi 10.