Satumainen Saarenmaa - Golfpiste.com
mainosTeema: Tallink Golf

Satumainen Saarenmaa

Itämeren toiseksi suurin saari on vienyt monen suomalaisen sydämen. Golfarinkin näkökulmasta saari on houkutteleva kohde.

Saarenmaa lumoaa suomalaiset sukupolvi sukupolvelta uudelleen. Runsaat sata vuotta sitten Aino Kallas rakastui näihin maisemiin, ja näissä maisemissa. Haltioituminen näkyi muistiinpanoissa:

”Minä kiitän hietarantoja, jotka varjottomaan aukeuteensa vangitsevat auringon paahteen, niin että on alati kahden hehkun, kahden kimalluksen välissä, joista toinen tulee taivaasta, toinen maasta.”

Hämärän laskeutuessa maisema muuttui toiseksi. Siitä radion toivekonserteista ja useista muista yhteyksistä tuttu Saarenmaan valssi kertoo omaa kieltään.

Niin kaunista muuall’ ei löytyä saata
Kuin Saarenmaan nurmien kesäinen yö

Menneen maailman tunnelman voi Saarenmaalla edelleen aistia, vaikka uusi aika on lyönyt leimansa myös saaren rikkaaseen kulttuuriin. Luonto katajineen ja pitkine hiekkarantoineen on säilynyt lähes ennallaan, mutta esimerkiksi aiemmin saarelaisille niin keskeinen kalastuselinkeino on näivettynyt.

Saare Golfin 18-reikäisen kentän suunnitellut Lassi Pekka Tilander on yksi saaren lumonneista suomalaisista.

”Saarenmaalla on ihan omanlaisensa tunnelma. Tuntuu kuin olisi erityksissä muusta maailmasta.”

Moni muu suomalainen on hankkinut saarelta oman kesäasunnon tai palaa muuten vain takaisin uudelleen ja uudelleen. Jotkut kylpylöiden hoitoihin, jotkut yksinkertaisesti rentoutumaan sekä saaren hiljaisuudesta ja rauhasta nauttimaan.

Kenttä kaupungin kyljessä

Kuressaaren vanhankaupungin mutkittelevilla kaduilla voi edelleen tehdä mielikuvitusretken aina keskiajalle asti. Vanha rakennuskanta on yllättävänkin hyvin säilynyt. Ja piispanlinna kohoaa kaiken keskellä ylväänä kuten aina ennenkin.

Erilaisia tapahtumia on kesäkaudella runsaasti. Ja aina on hyvä hetki penkoa esimerkiksi antiikkiliikkeitä tai tutustua paikallisten käsityöläisten valmistamiin tuotteisiin.

Lyhyet etäisyydet ja saaren tasainen topografia ovat omiaan myös pyöräilyyn. Nähtävyyksiä ja maisemia voi käydä ihailemassa vähän kauempanakin ilman autoa.

Kuressaaren alueella pärjää mainiosti jalkaisinkin. Saare Golfin kenttäkin on vain kivenheiton päässä useimmista hotelleista ja kylpylöistä.

Kenttä valmistui vuonna 2007 ja teki välittömästi vaikutuksen vierailijoihin. Moni puhui Viron parhaasta kentästä. Kunnostakin on tullut säännöllisesti kehuja, vaikka välillä jouduttiin vaikeuksiin ja klubitalon ovet suljettiin.

Omistusjärjestelyjen jälkeen toiminta on jälleen virkeää. Komea klubirakennus toivottaa tulijat tervetulleiksi laajoine lasipintoineen. Viimeistellyssä interiöörisssä on luksuksen tuntua.

Ravintola Mo jatkaa samoilla linjoilla. Inspiraatiota haetaan eurooppalaisen keittiön parhaista perinteistä ja sen uusista tuulista. Lähiruokakin on arvossaan.

Paljon irti pinnanmuodoista

Itse kenttä kulkee luontevasti avarassa merellisessä maisemassa. Ollaan alavalla maalla, mutta vaikutelma on kaukana latteasta.

”Kentästä saatiin viimeisteltyä kivasti kumpuileva”, Tilander kiittelee. ”Erilaisia pieniä muotoja on runsaasti.”

Pintojen elävyys on yhdistävä tekijä myös eri suuntiin kallistelevilla viheriöillä. Pinta-alaltaan ne ovat poikkeuksellisen suuria, keskimäärin yli 600-neliöisiä.

Vettä on runsaasti pelissä, mutta vastapainoksi väylät ovat yleensä varsin leveitä. Vedettömillä väylillä reuna-alueita on vuosien varrella siistitty, mikä helpottaa sivuun suuntautuneiden pallojen löytymistä. Kenttä sopii kaiken tasoisille pelaajille, vaikka toisaalta tarjoaa parhaillekin kunnollisen haasteen.

”Kentällä on paljon hyviä reikiä”, sanoo suunnittelija itse. ”Jos jokin signature hole pitäisi nimetä, se voisi olla 18. reikä, vasemmalle dog legin tekevä par nelonen.”

Saare Golf toivottaa kaikki golfista kiinnostuneet tervetulleiksi. Green cardia ei tarvita. Harjoittelumahdollisuudet ovat hyvät. 30-paikkaisen rangen lisäksi pelaajien käytössä on kaksi puttiviheriötä ja alueet lähipelille.

Saarenmaalle ei nykyisin ole Suomesta suoria lentoja. Tallinnasta matka-aikaa lauttaylityksineen kertyy nelisen tuntia. Siksi saari ei ole luonteva pikapiipahduksen kohde.

”Kannattaa varata matkaan 3–4 päivää”, Tilanderkin suosittelee. Aikaa jää silloin Kuressaaren kaupunkiin ja Saarenmaan luontoon tutustumiseen.

visitsaaremaa.ee
saaregolf.ee

Tallink Caddiemaster palveluksessasi

Tallink tarjoaa kaudella 2019 asiakkailleen uuden Caddiemaster-palvelun. Golfiin perehtyneet myyjät räätälöivät toiveiden perusteella yksilöllisiä golfpaketteja. Matkojen lisäksi kokonaisuuteen voivat kuulua esimerkiksi majoitukset, ruokailut ja lähtöajat golfkentille. Samasta paikasta voit varata liput vaikkapa Estonia-teatteriin.

Voit ottaa yhteyttä tarjouspyyntölomakkeella, käyttää hyväksesi netin chat-palvelua tai tarttua perinteisesti puhelimeen. Tavoitteena on tehdä matkan suunnittelemisesta ja yksityiskohtien hiomisesta mahdollisimman helppoa. Säästä turha vaiva ja tartu rohkeasti tilaisuuteen.

Tallink Caddiemaster