Ota Otepää omaksesi - Golfpiste.com
mainosTeema: Tallink Golf

Ota Otepää omaksesi

Onko Tarton suunta Virosta vielä kokematta? Otepää ja sen golfkenttä lähialueen luontoineen ovat golfarille hyvä syy vierailuun virolaisen kulttuurin ytimessä.

Helppo ja nopea laivayhteys Tallinnaan on tehnyt Virosta suomalaisittain houkuttelevan vaihtoehdon muun Suomen ja eteläisemmän Euroopan golfkohteille. Ensin löydettiin Niitväljä Golf ja sen jälkeen monet muut Viron erinomaisista golfkentistä.

Tallinnan lisäksi suunta on useimmiten ollut länsirannikolle Saarenmaalle ja Pärnuun. Vuonna 2006 Tarton lähelle Kaakkois-Viroon avattu Otepää Golf on jäänyt vähemmälle huomiolle. Kaikki eivät ole ymmärtäneet, että Otepää on paljon muutakin kuin golfkohde.

Luonto on yksi Otepään valttikorteista, samoin ympärivuotisuus. Virolaiselle hiihtourheilulle Otepää merkitsee samaa kuin Holmenkollen norjalaisille. Retkeilijälle ja kuntoilijalle Otepään luonnonsuojelualueen villi luonto upeine maisemineen tarjoaa mieleenpainuvia elämyksiä.

Urho Kekkonen tutustui näihin maisemiin 63-vuotiaana ja hiihti 17 kilometrin mittaisella ladulla karkuun päällystakeiksi matkaan laitetuilta turvallisuuspalvelu KGB:n miehiltä. Perintö elää yhä Kekkosen nimeä kantavalla retkipolulla. Videoon vierailusta voi tutustua Otepäästä löytyvässä Viron talviurheilumuseossa.

Myös Otepään golfkenttä on syntynyt luonnon ehdoilla ja sitä kunnioittaen. Jännitystä ja haasteita on tarjolla kaiken tasoisille pelaajille. Luontoyhteys säilyy läpi kierroksen.

Pituutta ja korkeuseroja riittää. Kymmenes reikä on par 6, jolla mittaa on takatiiltä peräti 677 metriä. Alun perin sama reikä oli Euroopan pisin par vitonen.

Golfloman Otepäässä voi yhdistää yritystapahtumaan klubilla tai hemmotteluun kylpylässä. Tutustuminen paikallisiin järviin onnistuu kanootin kyydissä. Luontoon ja unohtumattomiin maisemiin voi tehdä retkiä polkupyörän selässä. Talvilomallakin alueelta löytyy runsaasti tekemistä sukset jalassa tai ilman.

Lapsiperheitäkin on ajateltu. Seikkailupuisto on yksi suosikkikohteista. Golfkentällä on puolestaan tarjolla maksutonta lastenhoitoa. Hieman isommat lapset pelaavat vanhempiensa kanssa ilmaiseksi 12 ikävuoteen asti.

http://www.otepaagolf.com

Virolaisen kulttuurin kehto

Otepäähän tutustuminen onnistuu vaivattomasti pitäen kiintopisteenä Tarttoa, jossa Tallinkilla on useita yhteistyöhotelleja.

Tartto on Baltian vanhin kaupunki ja itsessäänkin vierailun arvoinen. Viron toiseksi suurin kaupunki on pitkään ollut maan henkinen ja kulttuurinen keskus. Yliopistolla on kunniakkaat perinteet, ja opiskelijaelämä tuo omalta osaltaan eloa kaupungin arkeen.

”Kiinnostus Tarttoa kohtaan on viime aikoina ollut kovassa kasvussa”, Malle Kolnes Visit Estoniasta kertoo. ”Tuoreimpien tilastojen mukaan Tarttoon tehdään Suomesta jo enemmän matkoja kuin Saarenmaalle. Tartto on myös vuoden 2024 Euroopan kulttuuripääkaupunki yhdessä Etelä-Viron kanssa.”

Kaupunki on sopivan kokoinen lyhyelläkin piipahduksella haltuunotettavaksi, mutta tekemistä ja näkemistä löytyy niin haluttaessa useallekin päivälle tai vierailulle. Kaupunkipyörät helpottavat liikkumista.

Kaupungin vanha keskusta kokonaisuudessaan on julistettu museoviraston suojelualueeksi. Emajoen rannat ja puistot tarjoavat kauniit puitteet rentouttaville kävelyretkille. Välillä voi pistäytyä viihtyisissä ravintoloissa, tunnelmallisissa kahviloissa tai yksilöllisissä pubeissa ja baareissa.

Kulttuurin ystäville Tartto on varsinkin kesäisin runsaudensarvi. Lomakaudella kaupungissa järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia, jotka täydentävät hyvin Viron vaikuttavan kansallismuseon tai modernia taidetta edustavan Tarton taidemuseon tarjontaa. Katutaiteen ystäville Tarton kujilta ja kaduilta löytyy silmäniloa lähes tauotta.

Vabadusen puistotie, kaupungin pääkatu, suljetaan heinäkuun 3. päivänä kuukaudeksi autoliikenteeltä. Kävelykatu muuntautuu kesäiseksi viihdealueeksi, jonka varrelta löytyy runsaasti tekemistä, näkemistä ja kokemista. Kokeile vaikka ulkoilmaelokuvaa!

Aparaattitehdas

Hieman syrjemmällä sijaitseva Aparaattitehdas on Tarton vastine Tallinnan Telliskivelle. Kokonaisuus pitää sisällään taidegallerioita, taiteilijoiden työhuoneita, pikkuputiikkeja, ravintoloita ja antikvariaatin. Vanha tehdasalue toimii ympäri vuoden myös näyttämönä useille erilaisille tapahtumille.

Tiedekeskus AHHAA soveltuu mainiosti perhekohteeksi. Näyttelyt ja työpajat tutustuttavat kiinnostavasti luonnon ja maailmankaikkeuden ihmeisiin. Kesän 2020 uusi teemanäyttely tutustuttaa erilaisiin fobioihin.

visittartu.com/fi

Riikan-risteily osaksi matkaa?

Silja Serenade risteilee elokuun 15. päivään asti joka toinen päivä Helsingistä Riikaan. Jätä turha kiire pois ja yhdistä virkistävä risteily kiertoajeluun Latvian ja Viron kentillä. Toisen suunnan laivamatkan voit halutessasi tehdä Helsingin ja Tallinnan välillä.

________________________________________________

Tallink Caddiemaster palveluksessasi

Tallink tarjoaa asiakkailleen mutkattoman ja matkavalmisteluja helpottavan Caddiemaster-palvelun. Golfiin perehtyneet myyjät räätälöivät toiveiden perusteella yksilöllisiä golfpaketteja. Matkojen lisäksi kokonaisuuteen voivat kuulua esimerkiksi majoitukset, ruokailut ja lähtöajat golfkentille. Samasta paikasta voit varata liput vaikkapa Estonia-teatteriin.

Voit ottaa yhteyttä tarjouspyyntölomakkeella, käyttää hyväksesi netin chat-palvelua tai tarttua perinteisesti puhelimeen. Tavoitteena on tehdä matkan suunnittelemisesta ja yksityiskohtien hiomisesta mahdollisimman helppoa. Säästä turha vaiva ja tartu rohkeasti tilaisuuteen.