Monien mahdollisuuksien Riika kutsuu golfareita - Golfpiste.com
mainosTeema: Tallink Golf

Monien mahdollisuuksien Riika kutsuu golfareita

Silja Serenade risteilee Helsingistä Riikaan joka toinen päivä elokuun puoliväliin asti. Yhdistä rentouttava merimatka golflomaan ja lähde tutustumaan Baltian Pariisiin ja sen laadukkaisiin golfkenttiin.

Baltia on rikas sekoitus eri puolilta Eurooppaa tulleita kulttuurisia vaikutteita. Se on erityisen selvästi aistittavissa Latvian pääkaupungissa Riikassa.

Saksankielisen Euroopan läheisyys ja hansa-aika ovat jättäneet omat jälkensä, Ruotsin suurvaltakausi omansa. Venäläisestä kulttuurista imettiin arvokkaita eväitä ennen kuin ajautuminen osaksi Neuvostoliittoa toi synkkiä pilviä taivaalle. Itsenäisyytensä takaisin saanut kansakunta hengittää nyt eurooppalaista henkeä tavalla, joka saa pääkaupungin elämään ja sykkimään tässä ajassa.

Tallink Siljan lippulaiva Silja Serenade risteilee tänä kesänä Helsingistä Riikaan joka toinen päivä. Lisäksi yhtiön laivavuoroja Helsingin ja Tallinnan välille on lisätty. Se tekee Riikasta ja Baltiasta erityisen ajankohtaisen kohteen.

”Tarjontamme Baltian suuntaan on tänä kesänä ainutlaatuinen. Kannattaa käyttää hyväksi”, Jani Mäkelä Tallink Siljalta kehottaa.

”Kun rentouttavaan risteilyyn yhdistää kahden yön yöpymisen Tallink Hotel Rigassa, ainekset helppoon ja elämykselliseen golflomaan ovat olemassa. Hinnatkin ovat tänä kesänä kohdallaan. Se näkyy myös vilkkaassa kysynnässä.”

Jos ottaa auton mukaan, siirtymiset Riikan alueen golfkentille ja muihin mielenkiintoisiin kohteisiin hoituvat erityisen kivuttomasti. Matkaa voi halutessaan jatkaa Viron läpi ja palata Helsinkiin Tallinnan kautta – tai toisin päin.

Golfissa uusia tuulia

Latvian golftarjonnasta saatiin hyviä uutisia kaudella 2018, kun Saliena Golfina tunnettu kenttä avautui täysin uudistettuna. Nimikin vaihtui Jurmala Golfiksi.

Jack Nicklausin toimiston johdolla toteutettu projekti vietiin läpi tinkimättömästi, ja uusi kokonaisuus heittää vahvan haasteen vuodesta 2002 toimineelle ja suomalaisten hyvin tuntemalle OZO Golfille. 18 reiän kentän lisäksi Jurmala Golfilla on laadukas yhdeksänreikäinen par 3 -kenttä, jolla lajiin pääsee rauhassa tutustumaan. Hotelli täydentää ylellisen klubitalon palveluita.

Latvian vanhin golfkenttä, Riikan lentokentän lähellä sijaitseva Veisturi Golf, on matalamman profiilin vaihtoehto kahdelle edelliselle. Väyliäkin on vain yhdeksän.

Paljon nähtävää

Kun liikkuu Jurmalan suunnalla, ei kannata jättää käyttämättä tilaisuutta kymmenien kilometrien mittaisiin maineikkaisiin hiekkarantoihin tutustumiseen. Huvilakaupungin arkkitehtuuri on oma lukunsa. Kaikkea on tarjolla pitsihuviloista modernimpiin luomuksiin. Yli 400 taloa on luokiteltu arkkitehtonisesti arvokkaiksi. Mainio kohde rantalomista ja merellisestä kulttuurista pitäville.

Herkkua kaikille aisteille on tarjolla myös keskiaikaisen vanhankaupungin ympärille kasvaneen pääkaupungin ytimessä. Tärkeimmät nähtävyydet kaupunkialueella ovat helposti jalkaisin tavoitettavissa. Goottilaisten katedraalien tornit nousevat korkeuksiin, ja jugendin ystäville kaupunki on iloisia yllätyksiä tarjoava runsaudensarvi.

Runsaus on leimallista myös Riikan keskustorille jättimäisine kauppahalleineen. Hallit syntyivät aikoinaan saksalaisten ilmalaivojen huoltohalleiksi ja ovat nykyisin Unescon maailmanperintökohde vanhankaupungin lailla.

Jos herkkutiskien äärellä tulee nälkä, apu löytyy kaupungin monista laadukkaista ravintoloista, joiden hintataso jää tyypillisesti alle sen, mihin Suomessa on totuttu.

”Hyvän ruoan ystävälle Riika tarjoaa hyvän kombon”, Jani Mäkelä kertoo. ”Latvialainen keittiö on hyvin kokeileva, joten matkailija voi kallistua joko perinteisemmän keittiön tai innovatiivisempien vaihtoehtojen puoleen.”

Varaa valita

Päivämatkan voi Jurmalan ohella tehdä vaikkapa Rundalen palatsiin, jonka Venäjän keisarinna Anna Ivanovna rakennutti 1700-luvun alkupuolella suosikilleen. Suunnittelija oli hoviarkkitehti Francesco Bartolomeo Rastrelli, mies myös Pietarin Eremitaasin takana. Barokki- ja rokokootyylinen palatsi puutarhoineen on kokonaistaideteos, joka teki vahvan vaikutuksen BBC:n tuotantotiimiin Sota ja rauha -televisiosarjaa muutama vuosi sitten kuvattaessa.

Nykyaikaisempia tuulia kaipaava suuntaa Riikassa Miera iela -kadun eli Rauhankadun suuntaan. Alueesta on nopeasti tullut yksi eurooppalaisen vaihtoehto- ja kaupunkikulttuurin keskuksista. Kahviloistaan, baareistaan, putiikeistaan ja pienpanimoistaan tunnettu alue herää eloon varsinkin iltaisin.

Entä tuliaiset? Löytöjä voi tehdä edulliseen hintaan toreilta tai katujen putiikeista. Ja luonnollisesti laivallakin on hyvää aikaa tuomisten täydentämiseen. Jos on liikkeellä autolla, kannattaa käyttää hyväksi myös vaivaton Car Shopping -palvelu.

Tietoa kesän Riian-risteilyistä löydät täältä.

______________________________________________________

Tallink Caddiemaster palveluksessasi

Tallink tarjoaa asiakkailleen mutkattoman ja matkavalmisteluja helpottavan Caddiemaster-palvelun. Golfiin perehtyneet myyjät räätälöivät toiveiden perusteella yksilöllisiä golfpaketteja. Matkojen lisäksi kokonaisuuteen voivat kuulua esimerkiksi majoitukset, ruokailut ja lähtöajat golfkentille.

Voit ottaa yhteyttä tarjouspyyntölomakkeella, käyttää hyväksesi netin chat-palvelua tai tarttua perinteisesti puhelimeen. Tavoitteena on tehdä matkan suunnittelemisesta ja yksityiskohtien hiomisesta mahdollisimman helppoa. Säästä turha vaiva ja tartu rohkeasti tilaisuuteen.