mainosTeema: Tallink Golf

Golfia, kulttuuria ja gourmeeta

Elämyksellinen golfloma voi olla paljon muutakin kuin golfia. Viron virkeä ruokakulttuuri ja runsas kulttuuritarjonta tarjoavat herkkuja kaikille aisteille.

Paras golfsesonki osuu Virossakin yksiin kesäkauden vilkkaan kulttuuritarjonnan kanssa. Kun suunnittelee matkansa hyvissä ajoin ja rakentaa itselleen kiireettömän usean päivän mittaisen ohjelman, tuomisina voi olla runsain mitoin unohtumattomia elämyksiä niin golfkentältä kuin sen ulkopuoleltakin.

Koronapandemian tummimmat pilvet saatiin Virossakin nopeasti väistymään. Kesän ja syksyn kulttuurikalenteri täydentyy hyvää vauhtia, vaikka osa perinteisistä tapahtumista jouduttiin perumaan joko kokonaan tai osittain. Päivittyvään tarjontaan ja aikatauluihin voi tutustua täällä.

https://www.visitestonia.com/fi/nae-ja-koe

Tärppejä Tallinaan

Tuttu ja turvallinen Niitvälja, uudistuva Rae Golf, näyttävä Estonian Golf & Country Club – golfarilla on Tallinnassa, mistä valita. Vielä enemmän valinnanvaraa on makunystyröitä hemmottelevissa ruokapaikoissa ja kulttuuritarjonnassa.

Jos palkittu taidemuseo Kumu on jo nähty, tämänkertainen kohde voisi olla vaikkapa viime kesänä avattu Fotografiska ja sen kiitosta kerännyt ravintola. Merihenkisille sopii uudelleen avattu Paksun Margareetan merimuseo laivanhylkyineen.

Tallinnan musiikkiviikko elokuun lopulla on tilaisuus kuulla useita mielenkiintoisia artisteja. Suomesta mukana ovat esimerkiksi Jesse Markin ja Jarmo Saari Republic. Syyskuussa iltojen pimetessä vuorossa on puolestaan Valo kulkee -festivaali, joka saa kaupungin näyttäytymään uudessa valossa. Ja jos myöhäisempi syysgolf kiinnostaa, vierailun tallinnalaisille golfkentille voi yhdistää lokakuiseen Jazzkaariin, Baltian suurimpaan jazzfestivaalin (9.–15.10.)

Rento tunnelma ja asiantunteva palvelu ovat leimallisia virolaisille ravintoloille. Ilmapiiri ja viihtyisän yksilöllinen sisustus täydentävät lähes poikkeuksetta kokonaiselämyksen tavalla, jota Suomessa ei yhtä usein kohtaa.

Ravintola Leib vanhassakaupungissa on hyvä esimerkki. Selkeät annokset ja lähiseudulta tulevat raaka-aineet ovat resepti, joka on lumonnut monet ruokailijat jo usean vuoden ajan. Moni palaa takaisin kokemaan saman uudelleen.

Uuttakin on luonnollisesti tarjolla. Maarjamäen museoalueella Viron historiallisen museon talossa on avattu ranskalaistyyppinen Riviera Palais Brasserie. Odotukset ovat korkealla, sillä mukana kuvioissa ovat kokeneet Susanna ja Sami Karranto sekä kiitetyn Salt-ravintolan omistajina tutuksi tulleet Tiina ja Risto Kōresoo.

Jos kurvaa Tallinnasta autolla kohti Saarenmaata tai Pärnua, kaupungin laitamilla voi vielä hengähtää ja nauttia Paju Villan antimista ja huvilamaisesta tunnelmasta. Viihtyisät tilat sopivat erinomaisesti myös pienimuotoisiin tapahtumiin.

Suuntana Saarenmaa

Jos suuntaa Saare Golfin kentälle heinäkuun alkupäivinä, matkalla kannattaa pysähtyä Muhun saarelle. Kansainvälistäkin arvostusta nauttiva Juu Jääb -musiikkifestivaali järjestetään 2.–4.7. Myöhemmin heinäkuussa (16.–19.7.) on puolestaan Oressaaressa nelipäiväisen monikulttuurisen I Land Sound -”elämysfestivaalin” vuoro.

Jos matka jää syyskuun puolelle, Saarenmaan ruokafestivaali (3.–13.9.) on hyvä tilaisuus paikalliseen ruokakulttuuriin tutustumiseen. Tarjolla on muun muassa houkuttelevia lounas- ja päivälliskokonaisuuksia kiinteään hintaan ruokapaikasta riippumatta.

Gurmee-elämyksiä etsivä voi ottaa avukseen maan parhaita ravintoloita esittelevän White Guiden. Sen mukaan Muhun saarella sijaitseva Alexander edustaa ”mestaritasoa”, Kuressaaren Ku Kuu puolestaan ”korkeaa tasoa”. Jälkimmäisen ravintolan omistaja on itsekin golfin harrastaja, samoin kuin huvivenesatamasta löytyvän Hafenin.

Pärnun poimintoja

Pärnu on vilkas kesäkaupunki, joten White Beach Golfiin tai Pärnu Bay Golf Linksiin matkaavat löytävät runsaasti tekemistä myös golfkentän ulkopuolelta.

Pärnun musiikkifestivaalia vietetään 16.–23.7. Yksi Paavo Järven luotsaaman festivaalin vierailevista tähdistä on Olli Mustonen. Tarjolla on erinomainen tilaisuus kuulla suomalaista maailmantähteä Viron tämän hetken maineikkaimman kapellimestarin johdolla.

Elämyksiä on tarjolla myös Jaanihanson siideritilalla, joka autolla liikuttaessa on kätevästi Tallinnan ja Pärnun välisen tien varrella. Perheyritys valmistaa siideriä käsityönä perinteisellä sampanjamenetelmällä.

Kun nälkä iskee, golfarin ei tarvitse suunnata klubiravintolaa kauemmaksi. Molempien kenttien keittiöillä on hyvä maine. Vaihtelua etsivä suuntaa vaikkapa äskettäin avattuun Gastronoom-ravintolaan, jossa vegaanikin löytää etsimänsä. Ravintolan viinihuone tarjoaa makumatkoja ympäri maailman parhaiden viiniseutujen.

Kaupungin ydinkeskustaan vanhaan pappilaan viime vuonna avattu Pastoraat Cafe tarjoaa leivonnaisia, pikkusuolaista ja pääruokia. 150-vuotiaassa hirsihuvilassa toimiva Kahvila Supelsaksad vie toisenlaiseen tunnelmaan. Sisustus on kokonaistaideteos, jolle vuonna 2010 myönnettiin sisustusarkkitehtien liiton palkinto.

Tarjolla Tartossa

Tutustuminen Tarttoon on itsestäänselvyys Otepäähän suuntautuvalla golfmatkalla. Vanhan sotilaskentän alueelle syntynyt kansallismuseo (ERM) näyttelyineen on upea ja moniulotteinen läpileikkaus virolaisuudesta ja virolaisesta kulttuurista. Toisenlaisen kulttuurin näyteikkuna on puolestaan Aparaaditehasin luovan taiteen keskus. Siitä, mistä on kysymys, kertoo Aparaaditehasin festivaali elokuun lopulla 29.–31.8. Käsityöläiset ja taiteilijat pääsevät esittelemään taitojaan, tavarat vaihtavat kirpputorilla omistajaa, DJ:t luovat tunnelmaa, ja monenlaista katuruokaa on tarjolla.

Onko matkalla mukana oluesta kiinnostuneita? Jos koossa on vähintään viiden hengen ryhmä, Tarton keskustasta löytyvän Pühaste Pruulikoja Mekituban Taproomissa on mahdollisuus tutustua käsityöläisoluen valmistukseen maistiaisia tietenkään unohtamatta.

Jos haluaa kokea jotain erityistä, Otepään lähellä järjestettävä Leigon järvimusiikkifestivaali luonnon helmassa on yksi varteenotettava vaihtoehto. Tapahtuma on tänä vuonna kutistunut yksipäiväiseksi koronaepidemian vuoksi. Maarja Nuutin audiovisuaalinen show täydentää Tiit Kiikasin ja jousikvartetin sähköistä esitystä lauantaina 8. elokuuta.

Jos ei halua lähteä Otepäätä kauemmaksi, hyvää ruokaa etsivä hakeutuu GMP Pühajärven ravintolaan, joka White Guiden mukaan on yksi Viron mestaritason ravintoloista. Liikuntakulttuurin ja urheilun ystävä suuntaa puolestaan talviurheilumuseoon.

Taiteilijoiden jalanjäljillä

Arvo Pärt täyttää tänä vuonna 85 vuotta ja Georg Otsin syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta. Kumpikin on omalla suunnallaan yksi virolaisen musiikin suurista, Pärt yksi Euroopan tunnetuimmista yhä elossa olevista nykysäveltäjistä kautta maailmaan.

Laulasmaalla vuonna 2018 avattu Arvo Pärt -keskus vaalii säveltäjän perintöä ja tarjoaa inpiraatiota ja mielenrauhaa säveltäjän musiikin ystäville. Juhlavuonna Pärtin tuotanto on syyskuun alussa esillä tapahtumissa eri puolilla Viroa osana Nargenfestivalin ohjelmaa.

Georg Otsin muistoa puolestaan kunnioitetaan juhlanäyttelyllä Tallinnan historiallisessa museossa sekä kansallisooppera Estoniassa syyskuun 4. päivänä järjestettävällä gaalakonsertilla. Ole nopea, jos mielit vielä saada lipun!

* Vinkit antoi Malle Kolnes Viron matkailun edistämiskeskuksesta (Visit Estonia)

_________________________________________________________

Tallink Caddiemaster palveluksessasi

Tallink tarjoaa asiakkailleen mutkattoman ja matkavalmisteluja helpottavan Caddiemaster-palvelun. Golfiin perehtyneet myyjät räätälöivät toiveiden perusteella yksilöllisiä golfpaketteja. Matkojen lisäksi kokonaisuuteen voivat kuulua esimerkiksi majoitukset, ruokailut ja lähtöajat golfkentille. Samasta paikasta voit varata liput vaikkapa Estonia-teatteriin.

Voit ottaa yhteyttä tarjouspyyntölomakkeella, käyttää hyväksesi netin chat-palvelua tai tarttua perinteisesti puhelimeen. Tavoitteena on tehdä matkan suunnittelemisesta ja yksityiskohtien hiomisesta mahdollisimman helppoa. Säästä turha vaiva ja tartu rohkeasti tilaisuuteen.