17.–25.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][28]
KilpailuaSuomalaista
arg -

Rovaniemellä golfataan lumella ja jäällä

Joulupukin virallisessa kotikaupungissa Rovaniemellä pelataan golfia Joulupukin nimeä kantavalla kentällä paitsi kesällä, myös talvella. Santa Claus Golfin talvigolfkenttä Ounasvaaran pohjoisrinteillä on avoinna huhtikuun alkupuolelle saakka, kunnes väylät sulavat pois. Keväthangilla golfatessa viheriöt muuttuvat valkioiksi, valkoiset golfpallot vaihdetaan kirkkaan oransseihin, pinkkeihin tai punaisiin ja kärryjen sijaan golfmailoja kuljetetaan pulkalla.

Ounasvaaran pohjoisrinteille rakennettu Santa Claus Golfin 9 reikäinen talvigolfkenttä tarjoaa rentouttavan pelikokemuksen kauniissa vaaramaisemissa. Talvigolfkentällä käytetään osittain samoja väyliä kuin Ounasvaaran kesägolfkentällä. Talvi kuitenkin mahdollistaa kentän erilaisen käytön. Kohteena voi olla vaikka vesieste, sillä osa talvikentän valkioista on sijoitettu jäälle, kentän jäätyneisiin vesiesteisiin.

Talvigolfissa laji on siis tuttu, mutta kokemus aivan uusi. Kirkkaan väriset golfpallot erottuvat hyvin lumesta. Yllättäen tampatulta väylältä sivuun menneen pallon löytyminenkin voi talvella olla helpompaa kuin kesällä. Lumeen uppoava pallo kun jättää koskemattomaan hankeen jäljen, joten pelaajan tarvitsee vain kaivaa pallo esiin kolosta. Tiiata saa valkiota lukuun ottamatta koko väylällä, joko tiin tai lumipaakun päältä. Talvigolfkentän lyöntipaikalla käytetään mattoja, mutta ei suinkaan pallolle, vaan tarjoamaan pitoa lyöjän jaloille. Pelaajien ohi saattaa kentällä myös pyyhältää hiihtäjiä, sillä kaupunki rakentaa golfkentän alueelle talvisin hiihtoladut.

Talvigolfkausi jatkuu niin kauan, kunnes kenttä sulaa pois, todennäköisesti huhtikuun alkuun saakka. Klubi palvelee paitsi golffareita myös hiihtäjiä päivittäin. Golfklubi ravintoloineen palvelee pelaajia kentän ollessa auki arkisin klo 10-17 ja viikonloppuisin klo 10-15. Lämmin keitto, kuuma juoma ja Sarin leivonnaiset kruunaavat pelikierroksen. Seuran kevään golfmatkalla voikin etelän sijaan suunnata pelaamaan pohjoiseen. Maaliskuussa kentällä myös kilpaillaan. Talvigolfin kisakausi aloitetaan Kallion kierroksen parikilpailulla lauantaina 7.3., kuun puolivälissä 14.-15.3. kisataan kaksipäiväinen Santa’s Snow Golf Classic ja kauden päättää avoin talvigolfin mestaruuskilpailu Rovaniemi Winter Open 21.3. Lisätietoja ja kutsut kilpailukalenterissamme.

Jos golfia ei vielä harrasta, on Santa Claus Golfin tarjoama talvigolfiin tutustuminen kouluttajan ohjauksella erinomainen tapa tutustua lajiin. Golfiin tutustumisia tarjotaan myös ryhmille, mm. työyhteisöjen tai kaveriporukoiden virkistyspäiviin.

Tervetuloa valkioille!

LISÄTIETOJA:
Pia Lillberg, Toimitus / toiminnanjohtaja, Santa Claus Golf
pia.lillberg@santaclausgolfclub.fi, +358 (0)40 13 54321