mainosTeema: Tallink Golf

Monipuolinen Pärnu kutsuu golfareita

Pärnussa pääsee maistamaan links-golfia. Halutessaan voi yhdistää golfin ja nautinnollisen kylpylä- ja rantaloman. Kenttä on hienossa kunnossa kauden molemmissa päissä.

Maineikkaat hiekkarannat, pitkälle 1800-luvun puolelle ulottuvat kylpyläperinteet, historiallinen vanhakaupunki, lyhyet välimatkat sekä rentoa tunnelmaa henkivät baarit ja kahvilat ovat tehneet Pärnusta myös suomalaisten suosikin. Lintubongareillekin Pärnun seutu on tullut tutuksi.

Virolaisille Pärnu ympäristöineen on maan merkittävin lomakeskus. Uudet laadukkaat hotellit ja kylpylät ovat entisestään monipuolistaneet palvelutarjontaa. Erityistä kiitosta kaupunki on viime vuosina saanut kestävään kehitykseen tähtäävistä ponnisteluistaan. Viime vuoden lopulla Pärnu valittiinkin Itämeren maiden kestävimmäksi matkailukohteeksi.

Golfkartalle Pärnun seutu nousi vuonna 2005, jolloin kaupunki sai ensimmäisen kenttänsä, White Beach Golfin. Kymmenen vuotta myöhemmin avattu Pärnu Bay Golf Links on sittemmin varastanut suuremman huomion, mutta molemmilla on kannattajansa.

Kuva: Visit Estonia

Kumpikin kenttä on tehnyt alueen hotellien kanssa golfin ja majoituksen yhdistäviä paketteja, joiden avulla matkasuunnitelmien tekoa pääsee mutkattomasti aloittamaan. Kannattaa tutustua kenttien kotisivujen esittelemään tarjontaan. Kun Helsingin ja Tallinnan väliä liikennöivillä Tallink Shuttle -laivoilla on päivittäin kuusi lähtöä molempiin suuntiin, aikatauluja on helppo sovittaa omien mieltymysten mukaan.

Kansipaikan sijasta voi valita Comfort- tai Business Loungen, jotka lisäpalveluineen ja langattomine internet-yhteyksineen auttavat rentoutumaan ja keräämään voimia matkan haasteisiin.

Jos valitsee Helsingistä aamun varhaisimman lähdön, perillä Pärnun maisemissa ollaan Via Balticaa pitkin jo lounasaikaan. Iltapäivä ja ilta voidaan jo lähtöpäivänä pyhittää golfille. Jos paluun tekee illan myöhäisillä lautoilla, viimeisenäkin matkapäivänä voi vielä kiireettömästi pelata golfia.

Varteenotettava kevät- ja syyskohde

Mikä on hyvä aika matkustaa Lounais-Viroon golfin merkeissä? Jos ei halua yhdistää golfia rantalomaan tai muihin keskikesän aktiviteetteihin, kevät ja syksy ovat erinomaisia vaihtoehtoja. Hintataso on huomattavasti kuuminta lomasesonkia maltillisempi, ja tilaakin on enemmän.

Varsinkaan links-kenttänä mainetta niittäneellä Pärnu Bay Golf Linksillä satunnainen sadekaan ei ole ongelma. Hiekkapohjainen maa imee nopeasti kosteuden itseensä ja säilyttää hyvän pelattavuutensa.

Pärnu Bayn suunnitellut Lassi Pekka Tilander luonnehtii Pärnua hienoksi kesäkaupungiksi, joka on vain parantunut uusien hienojen hotellien ansiosta. Pärnu Bayta hän suosittelee nimenomaan loppukesän ja syksyn kohteeksi.

Golfia seuraavat brittimediat ovat saaneet Pärnu Baysta yhden lempilapsistaan. National Club Golferin listalla Manner-Euroopan parhaista kentistä sijoitus on komeasti 16:s, Golf Worldin vastaavalla listalla hienosti 30:s. Yksikään suomalainen kenttä ei ole vielä yltänyt vastaaviin sijoituksiin.

Kuva: Visit Estonia

Mitä Tilander itse pitää kentän suurimpina vahvuuksina?

”Kenttä on nopea pelata, kun pituutta on vain kohtuullisesti ja siirtymätkin ovat lähes olemattomia. Pallojakin on vaikea kadottaa, ja Kingsbarnsista tuttu Mick McShane teki shaperina hyvää työtä. Griineillä ja niiden tuntumassa mielenkiinto säilyy viimeiseen puttiin asti.”

Heinät ovat linkseiltä tuttuun tapaan nataa, mikä tuo peliin oman mausteensa. Ja kun tuuli alkaa puhaltaa, peli saa aivan uuden luonteen varsinkin meren tuntumassa kulkevien 4–5 viimeisen reiän aikana.

Tilander kehottaa tekemään tuttavuutta myös viisireikäisen par 3 -kokonaisuuden kanssa.

”Se on oikeasti kiva kenttä pelata täysimittaisen kentän tavoin. Sopii mainiosti täydentämään päivän ohjelman niille, joille 18 reikää ei ole tarpeeksi tai 36 reikää on jo liikaa.”

White Beach Golf on sekin suomalaisen kenttäarkkitehdin, Kosti Kurosen, suunnittelema. Ollaan jokimaisemassa meren tuntumassa, ja vettä on myös varsin runsaasti pelissä. Vesikauhuun ei kuitenkaan ole aihetta, vaan vähemmän pelannut voi nauttia kierroksesta kauniissa maisemassa. Oma lukunsa White Beach Golfissa on kiitetty klubiravintola, yksi Pärnun alueen parhaista.

Jos aikaa on enemmän, viipymisen Pärnussa voi yhdistää retkeen tunnelmalliselle Saarenmaalle. Vuonna 2007 valmistunut Saare Golf, sekin Lassi Pekka Tilanderin käsialaa, sijaitsee aivan pittoreskin Kuressaaren kaupungin kupeessa. Siirtymiseen Kuressaaren ja Pärnun välillä lauttamatkoineen on kuitenkin varattava noin kolme ja puoli tuntia aikaa.

Kenttien yhteystiedot

Pärnu Bay Golf Links

Klubi tee 1, Reiu village, Häädemeeste, Pärnumaa

info@parnubay.com

+372 44 33 030

parnubaygolf.com

 

White Beach Golf

Pärna allee 13, Audru alevik, 88301 Pärnumaa

+372 442 9930

wbg.ee/fi