[8][6]

[8][6]
Challenge Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkasella huolestuttava avauskierros Challenge Tourilla

Tapio Pulkkasella jäi paljon parannettavaa toiselle kierrokselle. Kuva: Getty Images

Pulkkanen varmistaisi Kiinassa korkealla sijoituksella korttinsa DP World Tourille, mutta alku ei lupaillut hyvää.

Challenge Tourin kilpailut ovat loppusuoralla, ja kiertueella taistellaan tiukasti DP World Tourin korteista ja pääsystä Mallorcan finaaliturnaukseen.

Oliver Lindell on jo nousunsa pääkiertueelle sinetöinyt, mutta Tapio Pulkkanen elää kortin kannalta kriittisiä aikoja. Paluu DP World Tourille vaatii sijoittumista Challenge Tourin pistelistalla top 20:een. Tämän Pulkkanen voisi käytännössä varmistaa korkealla sijoituksella Hangzhou Openissa.

Hän pelasi kilpailun ensimmäisenä päivänä vaatimattoman tuloksen 73 (+2), ja on jaetulla 95. sijalla.

”Etulenkki oli ihan ok peliä vaikkakin se on jonkin verran helpompi puolisko. Griinien kanssa oli haasteita tänään ja takaysillä tuli muutama huono lähestyminen. Huomenna tarvitaan terävyyttä griineille”, Pulkkanen sanoi.

Tämänhetkisen tulostason mukaan karsintaraja olisi asettumassa -2:n kohdalle, joten pääsy viikonlopun peleihin vaatisi Pulkkaselta perjantaina arviolta 67 lyönnin kaltaista kierrosta.

Mikäli Pulkkanen jää karsintarajan alapuolelle, hän ei tule kartuttamaan pistesaldoaan kiertueen rankingissa. Hän olisi tuoreen ennusteen mukaan putoamassa Road to Mallorca -listalla sijalle 18. Näistä lähtökohdista Pulkkasen olisi onnistuttava kiertueen finaaliturnauksessa kohtalaisen hyvin pysyäkseen korttirajan oikealla puolella.

Pitkin syksyä hienosti pelannut Oliver Lindell pelaa viimeisiä CT-turnauksia paineitta, vaikka mahdollisimman korkea ranking-sijoitus olisi kovaa valuuttaa DP World Tourilla ensi kaudella.

Hän käytti Hangzhou Openin ensimmäiseen kierrokseen 69 lyöntiä. Kaksi alle -tuloksella heltiää jaettu 34. sija.

”Tilltä griinille oli taas hyvää tekemistä, mutta viheriöillä yski tänään todella pahasti. Yhtään bogia ei olisi pitänyt tehdä ja aikamoinen kasa birdiejä jäi tekemättä noista paikoista. Tietysti se vaikutti, että griinit olivat aika pahassa hapessa parin päivän sateiden jälkeen. Mutta ’yöllä’ pääsee taas uudestaan yrittämään”, Lindell kertoi.

Hangzhou West Lake Golf Clubin kentällä pelattavan kilpailun kärjessä on Conor Purcell (-8). Ruotsin Mikael Lindberg ja Italian Gregorio De Leo kärkkyvät irlantilaista lyönnin päässä.

Uutista päivitetty 17.10. klo 15.54. Lisätty Tapio Pulkkasen kommentit.

Lue seuraavaksi: Upean kisan pelannut Oliver Lindell kohenteli jälleen ennätyksiään Challenge Tourilla