Oliver Lindell pääsi sokettikammosta yli, ja kiri Challenge Tourilla hyvään sijoitukseen - Golfpiste.com

10.9.–17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[24][26]

[24][26]
Challenge Tour - Kilpagolf

Oliver Lindell venyi Ruotsin turnauksessa kärkitusinaan. Kuva: Getty Images

Ruotsalaiset ottivat kotikilpailussa kolmoisvoiton.

Oliver Lindell ryhdistäytyi Ruotsin Vesterbyssä käydyn Challenge Tour -kilpailun päätöspäivänä. Lauantaina tahmeasti pelannut Lindell käytti neljänteen kierrokseen 68 lyöntiä, ja nousi Indoor Golf Group Challengessa jaetulle 12. sijalle.

Sunnuntain suoritus oli kauttaaltaan tasapainoinen. Hänen kierroksensa Landeryds Golfklubbin kentällä sisälsi neljä birdieä ja yhden bogin.

”Tänään oli varmaan viikon parasta lyömistä. Oli pakko käydä virittämässä eilisen rundin jälkeen”, Lindell sanoi.

Hän pelasi kolmannella kierroksella seitsemän reikää yhteensä kuusi yli, mutta soketista johtunut epävarmuus ei enää piinannut samaisella kenttäosuudella: reiät 8–14 sujuivat Lindelliltä bogeitta yksi alle -tahdissa.

”Tuli lyötyä kahdeksannella väylällä pitching wedgellä uran ensimmäinen soketti kilpailuissa. Se tuli kyllä pahasti yllätyksenä, ja meni koko eilinen loppurundi sen varomisessa.”

”Mutta ihan vakaa viikko, ja hajulla ollaan. Onneksi ensi viikolla pääsee taas viivalle Puolassa”, Lindell jatkoi.

Lindell nousi Vesterbystä saamillaan pisteillä Road to Mallorca -listan sijalle 25, kun 20 parasta saa kauden päätteeksi kortin DP World Tourille.

Myös kisan toinen suomalainen Tapio Pulkkanen tukevoitti asemaansa pistelistan top 20:ssa, vaikka viimeinen kierros ei häneltä parhaalla tavalla sujunutkaan. Viisi birdieä, neljä bogia ja yhden tuplabogin sisältänyt 72 lyönnin kierros pudotti Pulkkasen turnauksessa jaetulle 24. tilalle.

Ruotsalaiset olivat kotikilpailussa rautaa. Voiton Indoor Golf Group Challengessa vei Joakim Lagergren (-12). Jesper Sandborg (-11) ja Mikael Lindberg (-10) sinetöivät sinikeltaisten kolmoisvoiton.

Voitto oli viime viikolla Vierumäellä karsiutuneelle Lagergrenille kauden toinen haastajakiertueella, ja hän tulee tekemään nopean paluun DP World Tourille kaudeksi 2025.