Sami Välimäeltä hieno loppuvenytys Prahan turnauksen päätöspäivänä - Golfpiste.com

10.9.–17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[24][26]

[24][26]
DP World Tour - Kilpagolf

Sami Välimäeltä hieno loppuvenytys Prahan turnauksen päätöspäivänä

Sami Välimäki otti hyvän sijoituksen viikonvaihteen kilpailusta. Kuva: Getty Images

Välimäki oli tyytyväinen Czech Mastersin antiin, vaikka jäi kaipaamaan puttipeliltään enemmän.

DP World Touriin kuuluvan Czech Mastersin viimeinen päivä sujui Sami Välimäeltä erinomaisesti. Hän pelasi Prahassa PGA National -kentällä bogittoman kierroksen, 67, ja kapusi tuloslistalla jaetulle 12. sijalle.

Kokonaistulokseen 274 (-14) päätynyt Välimäki sai hengen päälle etuysin puolivälissä, missä syntyi perjantain kierroksen tavoin neljä peräkkäistä birdieä. Hän ennätti jo käväistä top 10:ssä, mutta jatko ei ollut samanlaista lentoa.

Kilpailu ja viikonloppu oli Välimäeltä isossa kuvassa vankkaa tekemistä. Hänelle kirjattiin Czech Masterissa viisi bogia, joista vain yksi tuli jatkokierroksilla.

”Mukavaa lyömistä tänään. Olisi tarvinnut sen kuuman putterin, mutta ei tällä kertaa. Ihan hyvä, tasapainoinen kisa. Vähän olisi tarvinnut olla terävyyttä tehdä lisää birkkuja”, reilut 31 000 euroa palkintorahaa tienannut Välimäki kertoi.

Välimäelle kilpailu oli ensimmäinen pelkästään DP World Tourin kalenteriin kuuluva koitos sitten viime kauden finaaliturnauksen. Tavoite oli päästä PGA Tourilla FedEx Cupin loppuhuipennukseen, mutta pelaaminen Euroopassa tuntuu hyvältä pitkästä aikaa. Miehen läsnäolo Prahassa huomattiin, ja jotkut kävivät kyselemässä, miltä pelaaminen Yhdysvalloissa on maistunut.

Tshekin kisan jälkeen Välimäki pitää taukoa, ja palaa Prahassa karsiutuneen Mikko Korhosen tavoin viivalle kuuluisalla Belfryn kentällä elo-syyskuun vaihteessa pelattavassa British Mastersissa.

Lauri Ruuska (-3) pelasi sunnuntaina tuloksen 72, ja sijoittui 74:nneksi.

Ravettolle avausvoitto

Czech Mastersin voiton vei David Ravetto (-23). Ranskalaisen taistelu kärjestä päätöspäivään lähteneen Jesper Svenssonin kanssa oli tiukka, kunnes toiseksi sijoittunut ruotsalainen sortui 16. reiällä tuplabogiin.

Voitto oli Ravettolle, 27, ensimmäinen DP World Tourilla. Hänen tilastoistaan löytyy myös yksi ykköstila Challenge Tourilta. Sekin on peräisin tältä vuodelta, helmikuussa Etelä-Afrikassa käydystä kilpailusta.

Ranskalaisten panos Prahassa oli poikkeuksellisen vahva, sillä Frederic Lacroix ja Adrien Saddier jakoivat kolmatta sijaa Skotlannin Richie Ramsayn (-18) kanssa kolmannen sijan.

Lue seuraavaksi: Välimäki kritisoi pelin laittamista poikki juuri ennen maaliin tuloa: ”Ei mitään järkeä”