Pulkkanen ja Lindell kiilasivat kärkikymmenikköön Portugalin avointen ensimmäisellä kierroksella - Golfpiste.com

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]

[13][19]
Challenge Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkasen peli kulki mallikkaasti Portugalin avointen ensimmäisellä kierroksella. Kuva: Getty Images.

Jatkokierroksille on tyrkyllä myös Lauri Ruuska.

Sarjanoususta taisteleva suomalaiskaksikko Tapio Pulkkanen–Oliver Lindell käynnisti pistejahdin Portugalin avoimissa mallikkaasti. Pulkkanen jakaa oman kierroksensa jälkeen Royal Obidoksen kentällä pelattavassa kilpailussa kolmatta sijaa tuloksella 68 (-3) ja Lindell on vain lyönnin heikommalla tuloksella (69/-2) jaetulla kahdeksannella sijalla.

Tapio Pulkkasen tuloskortti oli torstaina värikäs. Neljän birdien ja yhden eaglen lisäksi siitä löytyi yksi bogey ja yksi tupla.

”Hyvä startti kisaan. Parempaankin oli tarjolla. Oli pitkä peli aika kohdallaan tänään varsinkin etuysillä. Napakka tuuli heti aamusta ja se pitää varmasti tuloksia aisoissa. Seven suunnittelema kenttä ja on paikoitellen kireitä reikiä”, Pulkkanen kertoi.

Lindellin päivä oli tasainen ja pitkää par-riviä rikkoivat vain kolme birdieä ja yksi bogey.

”Ihan stedi päivä. Hyvä tulos, mutta se miten se tuli, oli vähän erilainen kuin suunnittelin. Väylillä 11, 18 & 5 tuli mokailtua kakkoslyönnit, vaikka pääsi lyömään toista niskaan (väylät ovat kaikki par 5 -reikiä). Mutta hyvä avaus kuitenkin”, Lindell sanoi.

”Olen ollut täällä muutamankin kerran ja pelannut useasti aika hyvin. Tänään oli kova tuuli ja griinejä ei ole jyrätty, niin oli kyllä aika haastavaa”, hän jatkoi.

Kisaa johtaa 40-vuotias ruotsalaiskonkari Niklas Lemke tuloksella 6 (-5). Lemke on nakutellut jo lähes 300 kisaa pää- ja haastajakiertueilla ilman ykkös- tai kakkossijoja. Hänestä lyönnin päässä on Ranskan Banjamin Hebert.

Kilpailussa pelaavat suomalaisista myös Lauri Ruuska (+1) ja Matias Honkala (+4). Ruuskalla on edelleen mahdollisuudet yltää viikonlopun kierroksille, mutta Honkalalta vaaditaan kovaa tasonnostoa.

Lue seuraavaksi: Pulkkanen ja Lindell taistelevat DPWT:n kortista – tällaista pistemäärää sarjanousu heiltä todennäköisesti edellyttää