DP World Tour - Kilpagolf

Lauri Ruuska pelasi Italian Openissa kauden parhaan avauskierroksensa

Lauri Ruuska esitti vahvaa peliä ensimmäisellä kierroksella. Kuva: Getty Images

Myös Mikko Korhonen aloitti Ravennan kisan mukavasti.

Lauri Ruuska oli hyvässä vireessä Italiassa käynnistyneessä DP World Tourin kilpailussa. Hän jakaa Italian Openissa 20. sijaa tuloksellaan 68 (-3), kun päivän pelitapahtumat ovat loppusuoralla.

Ruuskalla riitti Adriatic Golf Club Cervian kentällä tapahtumia. Yhden eaglen ohella hänelle kirjattiin viisi birdieä ja neljä bogia. Ruuska oli erityisen tehokkaana pitkillä väylillä pelaten kolme par-viitosta yhteensä neljä alle.

”Erikoinen kierros oli tänään. Griiniltä ei oikein mikään uponnut, mutta viheriöiden ulkopuolelta kaksi nostoa sisään ja yksi forelta. Pidetään vahva draivilla lyöminen ja lämmitetään vähän putteria, niin hyvä tulee”, Ruuska sanoi.

Tulos 68 on numeraalisesti Ruuskan paras avauskierros tänä vuonna ja kauden toinen kuutosella alkava tulos kisan alkajaisiksi. Matkaa kärkisijaa jakaviin pelaajiin on neljä lyöntiä.

Ei saisi valittaa, mutta vähän tällainen ’kyläkenttä’ taas Italiassa.

Kilpailun toinen suomalainen, Mikko Korhonen (-2) käytti torstain kierrokseen lyönnin verran Ruuskaa enemmän. Viime viikolla Amsterdamissa top 10:een sijoittunut Korhonen on hänkin mukavissa asemissa jaetulla 30. sijalla.

”Löin ihan hyvin tänään, muutama putti enemmän olisi saanut mennä sisään. Griinit olivat aika hitaat iltapäivällä, ja minulla oli vähän haasteita niiden kanssa.”

”Ei saisi valittaa, mutta vähän tällainen ’kyläkenttä’ taas Italiassa, mutta ei siinä mitään, sehän on sama kaikille. Huomenna koetetaan parantaa”, 250. kilpailuaan DPWT:llä pelaava Korhonen sanoi.

Italian Open on perinteinen kilpailu, joka pelattiin ensimmäisen kerran lähes 100 vuotta sitten. Kotiyleisön tuki omilleen on vahva, mutta sitten vuoden 1980 maan avoimen mestaruusturnauksen on italialaisista voittanut vain Francesco Molinari. Hän onnistunut tempussa kahdesti, vuosina 2006 ja 2016.

Katsomossa on tällä hetkellä syytä tyytyväisyyteen, sillä Roomassa asuva Andrea Pavan jakaa johtopaikkaa Tanskan Sebastian Friedrichsenin ja USA:n Gunnar Wieben kanssa tuloksella 64 (-7). Kärkitrion esitys oli jämäkkä, sillä vain Friedrichsen teki päivän aikana yhden bogin.

Pavan voitti viime vuosikymmenen lopussa kaksi kilpailua, mutta pian tämän jälkeen hän kadotti otteensa. Pavan tilastoi vuosien 2020–2022 aikana 67 kilpailua, joista peräti 45 päättyi karsiutumiseen.

Hän joutui ottamaan kaudella 2023 Challenge Tourilta vauhtia. Pelit alkoivat sujua, ja pistelistan kahdeksas sija toi kortin DP World Tourille. Viime viikolla Amsterdamissa Pavan jakoi neljännen sijan ottaen ensimmäisen top 10 -sijoituksensa pääkiertueella lähes viiteen vuoteen.

Lue seuraavaksi: Korhoselle komea rajapyykki täyteen DP World Tourilla: ”Hyvällä huumorilla on aina menty”