Lauri Ruuska jysäytti Tanskan DPWT-kisassa finaalikierroksen kovimman tuloksen - Golfpiste.com

10.9.–17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[24][26]

[24][26]
DP World Tour - Kilpagolf

Lauri Ruuska jysäytti Tanskan DPWT-kisassa finaalikierroksen kovimman tuloksen

Lauri Ruuska pelasi sunnuntaina upean kierroksen. Kuva: Getty Images

Frederic Lacroix jatkoi ranskalaisten vakuuttavia edesottamuksia pääkiertueella.

Lauri Ruuska (+3) toipui hienosti edellispäivän vaatimattomasta esityksestä Danish Golf Championshipissä. Hän jakoi kilpailun päätöspäivän kovinta tulosta, 65, ja kapusi jaetulle 63. tilalle.

Ruuska oli lauantaihin verrattuna kuin uudestisyntynyt. Hän tuplasi finaalikierroksella turnauksen birdiesaldonsa seitsemällä onnistumisella, ja teki vain yhden bogin. Tulos oli peräti 14 lyöntiä parempi kuin edellispäivänä jättäen kisasta huomattavasti mukavamman maun.

”Hyvä päivä oli. Koko peli oli hyvin hallussa tänään. Kiva lopettaa tällaiseen kierrokseen tulevaa varten. Eilen oli vain täysin off-päivä. Bogeja tuli kun sieniä sateella”, Ruuska sanoi.

Ruuska jakoi kuusi alle -tuloksellaan parasta noteeraustaan DP World Tourilla. Hän pelasi kolme kuukautta sitten Belgiassa Rinkven Internationalin kentällä niin ikään tuloksen 65 (-6). Kyseessä oli ensimmäinen kerta kuluvalla kaudella, kun Ruuska on yltänyt neljässä peräkkäisessä turnauksessa jatkokierroksille. Kisoista kaksi kuuluu Challenge Tourin ohjelmaan.

Ranskan huippupelaajat ovat tekemässä vakuuttavaa nousua DPWT:n terävimpään kärkeen.

Tanskan Århusissa käydyn DP World Tour -kilpailun voittoon kiri Frederic LaCroix (-14). Ero seuraaviin oli selvä, sillä toisen sijan jakaneet Romain Langasque ja Lucas Bjerregaard jäivät neljän lyönnin päähän.

LaCroix kruunasi päivänsä bogittomalla kierroksella, ja pahimmat kilpakumppanit putosivat kyydistä hyvissä ajoin takaysillä. Kotiyleisö ei päässyt todistamaan tanskalaispelaajan voittoa, vaikka Bjerregaardin 54 reiän jälkeinen johtoasema sellaista ehti lupailla.

Bjerregaardin mahdollisuudet murtuivat etuysin hermoiluun, eikä myöskään Langasquen pelissä ollut sunnuntaina kahden edellisen päivän kaltaista rytinää.

Ranskalaisilla hurja tasonnosto

Ranskalaiset ovat esittäneet loppukesästä vahvoja otteita DP World Tourilla. Voitto oli ”Gallian kukoille” toinen peräkkäinen, sillä nyt neljänneksi sijoittunut David Ravetto nosteli viikko sitten pokaalia Prahan turnauksessa.

Prahassa kolme ranskalaista mahtui viiden joukkoon ja Århusissa top-viitosessa heitä oli peräti neljä. Ranskan huippupelaajat ovat tekemässä vakuuttavaa nousua DPWT:n terävimpään kärkeen. Merkittävänä piristysruiskeena sekä maan golfhuuman pönkittäjänä on epäilemättä toiminut kuusi vuotta sitten Pariisissa pelattu Ryder Cup.

Voitto oli LaCroix´lle, 29, ensimmäinen pääkiertueella. Uran kolme muuta ykköstilaa ovat peräisin Alps Tourilta vuodelta 2019. Iso menestys ehti roikkua hetken ilmassa sillä LaCroix oli Tshekin kilpailussa kolmas, ja hän on saavuttanut kaudella 2024 kolme muutakin top 5 -sijoitusta.