”Kytäjän kisaan pitää lähteä kaasu pohjassa” - Golfpiste.com

14.1.–21.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

14.1.–21.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

"Kytäjän kisaan pitää lähteä kaasu pohjassa"

Roope Kakko, Mikko Korhonen ja Antti Ahokas sanovat, että Finnish Challengessa pitää lähteä heti ensimmäisellä avauksella kaasu pohjassa. Olosuhteet ennakoivat kovia tuloksia. Kuva Ilja Ikonen.

Toista kertaa Kytäjällä pelattava Finnish Challenge onsiirretty NW-kentälle, joka on viime vuoden vanhaa kenttää helpompi. Vesi eiole pelissä ja sääolosuhteilla on paljon suurempi merkitys. Monetsuomalaisammattilaiset odottavatkin, että kisasta tulee todellinen ilotulitus.Kysymys on lähinnä siitä, paljonko alle parin pelataan.

Mikko Korhosen, Roope Kakon ja Antti Ahokkaan veikkauksetvoittotuloksesta ovat samassa järjestyksessä: -22, -18 ja -16. Vähän miehestä riippuen lopputulos on kiinni siitä, miten kärkimiehet puristavat mailaaviimeisellä kierroksella. Eli toisin sanoen takaa voi nousta riskiä ottaen.

Kytäjän NW on helpompi kenttä kuin SE. South Eastilla vuosisitten voittotulos oli Ruotsin Kristoffer Brobergin takoma 269 (-15). Hänvoitti kuuden lyönnin erolla Hollannin Wil Besselingin. Sekä pelaajat ettäjärjestäjät myöntävät, että NW on helpompi kenttä.

”Kenttä on lyhyempi ja griinit ovat tasaisempia. Nyt pitäämennä lujaa, kaasu pohjassa alusta lähtien”, arvioi Mikko Korhonen.

Korhonen on hyvässä tuloskunnossa, jonka osoitti myös viimeviikonvaihteen Moskovassa pelattu European Tourin kilpailu. Mikko oli jaetulla10. sijalla.

”62 reikää pelasin hyvin ja sen jälkeen aloin miettiä, että tästä voi tulla hyvä tulos. Loppuun tuli muutama bogey, mutta kokonaisuus oli hyvä.”

Korhosen harmina on kesällä ollut kipeytynyt selkä, jonkavuoksi hän on joutunut jättämään muutaman ET:n kisan väliin. Selkä ei olevieläkään kunnossa.

”Joudun pelaamaan kisat lääkityksen ja kinesio-teippauksenturvin. Siellä ei pitäisi enää olla mitään nivellukkoja, mutta lihaksisto onkipeä ja se vaikuttaa oikeastaan kaikkiin lyönteihin. Onneksi tänään pro-amissakaikki oli kunnossa, ei sattunut. Tämän kisan jälkeen on parin viikontauko, jolloin selän tilanne pitää taas tarkistaa.”

Uusi kilpakenttä ei anna kenellekään etulyöntiasemaaainakaan Korhosen mielestä, vaikka hän on kiertänyt sitä ehkä 20 kierrosta.Challenge Tourin pelaajat ovat niin kokeneita, että pystyvät parin harjoituskierroksenmyötä tekemään pelikirjansa. Samaa mieltä on Antti Ahokas.

Rento fiilis pienemmistä kisoista

”Olen kaikkien näiden vuosien aikana pelannyt NW:llä nytyhteensä 36 reikää eli pari kierrosta. Jos kentästä haluaisi kotiedun, sitäpitäisi kiertää kymmeniä kertoja”, totesi Ahokas, joka vielä keskiviikkonailtapäivällä suunnitteli harjoituskierrosta, vaikka taivaalta alkoi ripsiä vettä.

Ahokas sanoo, että viimeiset neljä vuotta hän on pomppinutpelinsä kanssa puolelta toisella. Välillä on mennyt hyvin, useimmiten vähänhuonommin.

”Viimeisen vuoden aikana olen taas löytänyt niitä Antinpelin vahvuuksia. Jos draivaa hyvin, syntyy mahdollisuuksia tehdä tulosta. Enole tarkin avaaja.”

Ahokas on pelannut kotimaisia ammattilaiskisoja, NordicLeaguen kisoja ja kolme Challenge Tourin kilpailua liiton villillä kortilla.

”Olen saanut jotenkin rennomman meiningin. Koska minulla eiole CT:n korttia, ei joka kisassa tarvitse puristaa. Se on ollut yllättävänhauskaa ja peli on mennyt eteenpäin”, pohtii Ahokas, joka pelaa Kytäjälläjärjestävän seuran villillä kortilla.

”Tästä pitää antaa erityiset kiitokset Kytäjälle, ja samallasaatiin yksi kortti liiton käyttöön eli lisää suomalaisia mukaan.”

Challenge Tourin kilpailun järjestäminen on Golfliitollesuuri taloudellinen riski. Toisaalta vaakakupissa painaa sen myötä tulevat 50villiä korttia Challenge Tourille. Liiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemisanookin, että tämä on tärkeä asia suomalaisen kilpagolfin näkökulmasta. Noistakorteista 28 on vaihdettu eri maiden kilpailuja järjestävien tahojen kanssa janyt pelissä ovat loput 22.

”CT:llä kymmenen parhaan joukkoon sijoittuminen takaaosallistumisoikeuden seuraavaan kilpailuun. Nyt pelaajilla on näytön paikka.”

Mukana ET:n ja Ryder Cupin pelaajia

Finnish Challengen tasoa kuvaa hyvin, että torstaina kentällelähtee kova ja kokenut joukko. Mukana on jopa Ryder Cupissa ja EuropeanTourilla vuosia kolunneita pelaajia. Voittaja saa rapiat 27 000 euroa. Lauantainja sunnuntain kahdelle viimeiselle kierrokselle selviytyy 60 parasta jatasatuloksessa olevaa ammattilaista. Amatöörejä – joita on kisassa on mukanakuusi suomalaista – ei lasketa tähän porukkaan eli he eivät vie ammattilaisiltapelipaikkaa, vaikka pelaavatkin viikonloppuna, jos kahden ensimmäisen kierroksen tulos siihen oikeuttaa.

Kytäjän Finnish Challengeen on yleisöllä vapaa pääsy.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)