Korhonen hoiteli tyylikkäästi nopean ja mukavan aamukävelyn – ”Beef” Johnston tekee paluuta huipulle - Golfpiste.com

[24][26]
DP World Tour - Kilpagolf

Mikko Korhosen pistesaalis jäi Crans Montanassa laihaksi. Kuva: Getty Images

Matt Wallace vei Sveitsin turnauksen voiton uusinnassa.

Mikko Korhonen (+4) päätti Sveitsin Crans Montanassa käydyn DP World Tourin kilpailun tyylikkäästi. Hän pelasi neljännellä kierroksella tuloksen 68, ja sijoittui European Mastersissa jaetulle 67. tilalle.

Korhosella riitti kierroksella tapahtumia. Hänelle kirjattiin sunnuntaina  seitsemän birdieä ja viisi bogia.

”Oli ihan hyvä päivä tänään. Hyvä määrä birkkuja, mutta bogeja tuli vähän liikaa. Nopea, mukava aamukävely hyvässä kelissä. Ihan hyvän tuntuista on pelaaminen muutenkin. Kohti ensi viikkoa!” Korhonen sanoi.

Ensi viikolla Korhonen on mukana Pohjois-Irlannissa pelattavassa Irish Openissa. Kisa pelataan Royal County Down -kentällä, joka on valittu useaan otteeseen jopa maailman parhaaksi golfkentäksi.

Korhonen on pelannut membership (medical) extensionin kautta tulleista 14 kilpailusta kahdeksan. Kiertueen lippulaivaturnaukseen BMW Championshipiin Korhosella ei ole paikkaa, joten Irish Openin jälkeen hän pelaa kauden loput viisi kilpailua syyskuun lopun ja lokakuun välisenä aikana. Tämän jälkeen ohjelmassa on DP World Tourin kaksi kisaa, mutta niihin otetaan vain rankingin 70 parasta pelaajaa.

Voitto oli vajaat puoli miljoonaa euroa palkintorahaa kuitanneen Wallacen viides DP World Tourilla.

Hän nousi Race to Dubai -listalla sijalle 172, kun kauden päätteeksi 114 eniten pisteitä koonnutta pelaajaa uusii korttinsa. Kapuaminen strategisen viivan yläpuolelle vaatii Korhoselta kohtalaisen hyviä onnistumisia syksyn turnauksissa.

Wallace joutui ahtaalle

Kilpailun voitto ratkaistiin uusinnassa Matt Wallacen ja Alfredo Heredia-Garcian (-11) kesken. Ensin mainittu käänsi pelin edukseen ensimmäisen playoff-reiän birdiellä.

Päätöspäivään neljän lyönnin johtoasemasta lähtenyt Wallace sai takaysin lopussa kantaansa kärkiryhmässä kanssaan pelanneet Heredia-Garcian sekä Andrew ”Beef” Johnstonin (-10). Jälkimmäinen sai Crans-sur-Sierre Golf Clubin kentän 18. reiällä mahdollisuuden liittyä uusintaan lähteneiden joukkoon, mutta pitkä birdie-putti jäi aavistuksen lyhyeksi.

Voitto oli vajaat puoli miljoonaa euroa palkintorahaa kuitanneen Wallacen viides DP World Tourilla. Huippukausi 2018 tuotti hänelle kolme ykköstilaa, joten ehti vierähtää kuusi vuotta kunnes englantilainen palasi DPWT:llä voittojen tielle. PGA Tourilla Ryder Cupiin tähtäävä Wallace on voittanut kerran.

Yleisön suosikkeihin kuuluva nallekarhumainen Beef Johnston nousi otsikoihin viime vuosikymmenen puolivälin tietämillä. Hän voitti Valderraman turnauksen ja otti tukun muita korkeita sijoituksia. Johnston nousi heittämällä maailmanlistan top-sataseen, ja nappasi lisäksi PGA Tourin kortin kaudeksi 2017−2018.

Johnstonin persoona kiinnosti myös Yhdysvalloissa, jossa hän teki yhteistyösopimuksen pikaruokaravintolaketjun kanssa. Rummutus ja julkinen hässäkkä kävi liian kovaksi ja Johnston kadotti peliotteensa. Hän alkoi kärsiä mielenterveysongelmista, ja kertoi viime vuonna kirjoittamassaan blogissa miettineensä itsemurhaa.

Hän sai itsensä vähitellen balanssiin tehden nyt paluuta huipulle. Edellisen kerran vuonna 2020 kolmen parhaan joukkoon sijoittunut Johnston väläytteli tulemistaan jo viime viikon British Mastersissa 18. sijallaan. Sveitsistä saadut pisteet nostivat Johnstonin kiertueen rankingissa 85:nneksi,  ja tilanne kortin osalta alkaa vaikuttaa hyvältä.

Pohjoismaalaisista paras European Masterissa oli Henrik Norlander (-6). Ruotsalainen jakoi kahdeksannen sijan.

Lue seuraavaksi: Mikko Korhonen ajautui alpeilla bogisumaan