Italian turnauksesta saaliiksi tuhti pistepotti – Lindell nousi rankingissa jo Pulkkasen kantaan - Golfpiste.com

24.9.–1.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][24]

[10][24]
Challenge Tour - Kilpagolf

Oliver Lindell paransi asemiaan Challenge Tourin "korttirajan" paremmalla puolella. Kuva: Getty Images

Oliver Lindell ei pystynyt haastamaan kärkeä finaalikierroksella.

Oliver Lindell (-12) käytti Italiassa Toscanan seudulla käydyn CT-kilpailun viimeiseen kierrokseen 71 lyöntiä, ja putosi Italian Challenge Openissa kuudennelle sijalle.

Lauantaina turnauksen kovimman tuloksen pelanneen Lindellin liekki ei lepattanut kentällä samalla tavalla kuin eilen, ja ero voiton vieneeseen John Parryyn venähti kuuteen lyöntiin. Vaikka kaksi birdieä ja kaksi bogia sisältänyt kierros oli Lindellin heikoin tällä viikolla, paistoi hänestä tyytyväisyys hyvään sijoitukseen.

”Aika tiukkoja lipunpaikkoja oli tänään tarjolla. Ei vain päässyt tarpeeksi lähelle, eikä vieläkään yhtään puttia uponnut yli viidestä metristä. Mutta oikein vakaa viikko taas”, Lindell kertoi.

Top 10 -sijoitus oli Lindellille kolmas peräkkäinen, ja kaikkiaan viides tällä kaudella.

Hän kuittasi kuudennesta sijastaan mukavan määrän ranking-pisteitä. Ne nostivat Lindellin kiertueen pistelistalla 17:nneksi, kahden pykälän päähän Italiassa karsiutuneesta Tapio Pulkkasesta.

Challenge Tourilla on jäljellä viisi tärkeää kilpailua. Niissä ratkeaa, ketkä 20 eniten Road to Mallorca -pisteitä saanutta pelaajaa ansaitsevat kortin DP World Tourille kaudeksi 2025.

Lindell oli vielä hiljattain epävarma osallistumisestaan Tshekin kilpailuun. Näillä näkymin hänet kuitenkin nähdään lokakuun alussa pelattavassa CT:n seuraavassa kilpailussa. Pulkkanen puolestaan ilmoitti aiemmin tässä kuussa, ettei pelaa Tshekin turnausta.

Kim Koivulta (+6) lipsahti Argentario Golf Clubin kentällä sunnuntaina kasilla alkava tulos, ja hän jakoi 67. sijan.

Italian Challenge Openin voitti Lindellin kanssa finaalikierroksen kärkiryhmässä pelannut John Parry (-18). Etelä-Afrikan Justin Walters hävisi englantilaiselle yhdellä lyönnillä. Voitto oli Parrylle uran ja kauden kolmas haastajakiertueella. Parry on voittanut vuonna 2010 yhden kilpailun myös DP World Tourille, jolle hän nyt kolmen voittonsa myötä automaattisesti siirtyy.

Oikaisu 22.9. kello 20.25. John Parry on voittanut tänä vuonna Challenge Tourilla kolme kilpailua, eli yhden enemmän kuin uutisessa aiemmin kerrottiin.

Lue seuraavaksi: Hurjan kierroksen pelannut Oliver Lindell otti jättiloikan kohti kärkeä