Hienon kisan pelanneet Pulkkanen ja Lindell saalistivat CT:llä kasan tärkeitä ranking-pisteitä - Golfpiste.com

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]

[13][19]
Challenge Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkanen sijoittui toisen kerran top-kolmoseen kuluvalla kaudella. Kuva: Getty Images

Suomalaisten onnistuminen Portugalissa tuli osuvaan paikkaan, sillä taistelu DP World Tourin korteista on kiristymään päin.

Tapio Pulkkanen (-9) ja Oliver Lindell (-8) venyivät erinomaiseen esitykseen Vau Obidosissa Portugalissa viikonvaihteessa käydyssä haastajakiertueen kilpailussa. Lyönnin verran maanmiestään paremmin pelannut Pulkkanen jakoi lopulta kolmannen ja Lindell kuudennen sijan.

Molemmat pelasivat neljännellä kierroksella tuloksen 69, ja onnistuivat  kohentelemaan mukavasti sijoitustaan. Pulkkanen ehti käydä etuysillä johdossakin, mutta keskivaiheilla tulleilla bogeilla oli kärkitaistelun kannalta hintansa.

Kauden toiseksi kovin sijoitus ja parantunut puttipeli lämmittivät hänen mieltään.

”Hyvä kilpailu. Tällä viikolla oli vaativa kenttä, ja varsinkin voittokamppailussa tulee paljon tiukkoja lyöntejä. Puttasin hyvin pitkästä aikaa, mikä lämmittää mieltä mennessä kohti tulevia kisoja. Lopussa oli pari kohtalaista paikkaa, mutta en saanut upotettua”, Pulkkanen kertoi.

Avauspäivän sankka sumu viivytti kilpailun läpivientiä loppuun saakka, ja Lindell viimeisteli kolmannen kierroksen sunnuntain puolella. Kahdella viimeisellä reiällä tulleet tuplabogey ja bogey sapettivat, mutta hän kokosi itsensä hyvin finaalikierrokselle.

”Vähän harmittava oli aamulla rundin lopetus. Tein kahdesti väärän ratkaisun avopaikasta, mutta neljäs kierros oli tuloksellisesti viikon paras esitys. Tiiltä yski pahasti, mutta tiukoilla rei’illä onnistuin kuitenkin vetämään päivän parhaimmat lyönnit”, Lindell sanoi.

Lindellillekin avautui tavoin viimeisillä rei’illä hyvät näkymät tehdä lisää nousua. Hänen oli tyytyminen Pulkkasen tavoin pareihin.

”Lopussa oli vielä pari ihan hyvää paikkaa laittaa sisään, mutta ei tällä kertaa.”

Pulkkaselle top 10 -sijoitus oli kauden kuudes ja Lindellille neljäs. Ensin mainittu kuittasi Portugalin avoimista reilut 16 000 euroa palkintorahaa ja 120 Road to Mallorca -listan pistettä. Pulkkanen nousi pistetilastossa 15. sijalle. Lindell kokosi 62 pistettä, ja kiipesi kiertueen rankingissa sijalle 20.

Kauden päätteeksi listan 20 parasta saa hyvän kategorian DP World Tourille. Ohjelmassa on vielä kuusi kilpailua, joista seuraava pelataan ensi viikolla Italiassa. Pulkkanen ja Lindell ovat mukana Italian Challenge Openissa.

Open de Portugal -turnauksen voitti Matt Oshrine (-11). Italian Stefano Mazzoli hävisi yhdysvaltalaiselle yhdellä lyönnillä. Voitto oli Oshrinelle ensimmäinen Challenge Tourilla.

Lue seuraavaksi: Pulkkanen ja Lindell taistelevat DPWT:n kortista – tällaista pistemäärää sarjanousu heiltä todennäköisesti edellyttää