Castren onnistui kohtuullisesti – Kuudetta peräkkäistä voittoa jahtaava Korda jäi takamatkalle - Golfpiste.com

15.10.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]

[8][6]
Kilpagolf - LPGA Tour

Matilda Castren on kilpailussa hyvin mukana avauskierroksen jälkeen. Kuva: Getty Images.

Matilda Castren ja Kiira Tiihijärvi yrittävät katkaista karsiutumisten putken LPGA Tourilla.

LPGA Tourin Cognizant Founders Cup -kisan iso kysymys on se, pystyykö Nelly Korda voittamaan kuudennen peräkkäisen pelaamansa kisan. Suomalaisittain mielenkiinto kohdistuu ennen kaikkea siihen, löytävätkö Matilda Castren ja Kiira Riihijärvi sellaisen vireen, joka riittäisi viemään heidät jatkokierroksille.

Vaikea suomalaisten kausi nimittäin on ollut. Castren on pelannut seitsemän kilpailua, joissa on yltänyt jatkoon vain kertaalleen. Silloinkin tuloksena oli 66. sija. Yhtään kuutosella alkavaa kierrostulosta ei vielä kasassa ole. Sellaista ei nähty torstainakaan, mutta tulos 71 (-1) on kohtuullinen ja riittää avauspäivän jälkeen jaettuun 48. sijaan.

Kisassa pelaavista ammattilaisista viimeisenä on Kiira Riihijärvi tuloksella 79 (+7). Kierros alkoi bogilla ja haasteita oli läpi koko matkan. Ulosmenon Riihijärvi kuitenkin taisteli 36 lyönnillä eli parissa, mutta sisääntulon alkajaisiksi tullut tupla käynnisti syöksykiidon, jota suomalaisesta ei ollut enää korjaamaan.

Haastajakiertue Epson Tourin puolella Riihijärvi käynnisti kauden hienolla viitossijalla, mutta sen jälkeen vire on ollut hukassa. Kahdessa LPGA Tourilla pelaamassaan kisassa hän ei ole yltänyt jatkoon.

Jos Riihijärvi aikoo jatkokierroksille tällä viikolla, huomenna vaaditaan todellista huippukierrosta. Samaa vaaditaan myös Nelly Kordalta tai voittoputki uhkaa katketa. Vaikka sinänsä hyvä jaettu 18. sija avauspäivän jälkeen ei olekaan huono, on tulos 69 (-3) kuusi lyöntiä heikompi kuin kisaa johtavan Rose Zhangin 63 (-9).

Zhang pelasi loistavan kierroksen ja etenkin hänen etuysinsä oli uskomaton vaatien ainoastaan 30 lyöntiä. Bogeihin Zhang ei torstaina sortunut. Kierros oli hänen ammattilaisuransa paras ja se myös jakaa LPGA Tourin ennätystä 18 reiän jälkeen.

”Pelasin melkein kuin autopilotilla. Pari viime viikkoa ovat olleet vaikeita. Svingi ei ole toiminut ja se on syönyt itseluottamusta. Tällä viikolla en kuitenkaan ajatellut mitään sellaista, vaan annoin luvan odottaa itseltäni vähän enemmän. Se vapautti ja oli kiva nähdä lyöntien uppoavan, etenkin griineillä”, Zhang sanaili.