18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]

[17][22]
Kilpagolf

Alex Hietala taipui Saksan kiertueen finaalin uusinnassa tiukan taistelun jälkeen: ”Kova paikka hävitä”

Adendorfin kisan hieno menestys nosti Alex Hietalan pistelistalla top 10:een. Kuva: Getty Images

Pro Golf Tourin kilpailun kakkossija on Hietalan uran kovin saavutus.

Alex Hietala (-11) esitti erinomaista peliä Saksan Adendorfissa perjantaina päättyneessä Pro Golf Tourin finaalissa. Hän käytti Castanea Resort Championshipin kolmanteen kierrokseen 67 lyöntiä, ja venyi kilpailun kärjessä koko ajan keikkuneen Saksan Timo Vahlenkampin seuraksi uusintaan.

Vahlenkamp oli lopulta playoffissa etevämpi, ja vei toisen kerran peräkkäin voiton Saksan kiertueen finaaliturnauksessa.

”Hyvää golfia kolme päivää kovassa kelissä. Oli hieno tilanne päästä uusintaan, mutta onhan tämä kova paikka hävitä”, Hietala sanoi.

Kakkossija jakaa Hietalan uran parasta sijoitusta satelliittikiertueilla ja ylipäänsä kansainvälisillä kentillä. Hän ylsi Nordic Liigan ohjelmaan kuuluneessa Finnish Openissa niin ikään toiseksi viisi vuotta sitten, mutta Saksan kiertueen päätöskisaa voi pitää kokonaisuus huomioiden hieman kovempana koitoksena. Hietala oli samoilla linjoilla.

”Verrattuna Alastaron kilpailun kakkossijaan nostan tämän korkeammalle. Pro Golf Tour on ollut nyt itselleni koko kauden kestävä kiertue ja vuonna 2018 pelasin vain Suomen kisat bonuksena”, hän totesi.

Kyseessä oli Hietalan neljäs top 10 -sijoitus Pro Golf Tourilla tällä kaudella. Vasuri kiipesi kiertueen rankingissa mukavasti kymmenennelle sijalle.

Saksan kiertueen pistelistan viisi parasta saa hyvän kategorian Challenge Tourille ensi kaudeksi. Kun rankingin kärjessä ollut Ranskan Andoni Etchenique joutui tyytymään finaalissa 13. sijaan, kiilasi Vahlenkamp täpärästi hänen edelleen.

Hietalalta pistelistan top 5 -sijoitus olisi vaatinut noin 5800 pistettä enemmän. Se olisi edellyttänyt voittoa ja yhtä top 10 -sijoitusta tai kahta kakkossijaa kauden muiden top 10 -sijoitusten lisäksi.

Matias Rantala (-1) jakoi uransa parhaalla suorituksellaan 17. sijaa. Finaalin kolmas suomalainen, Lassi Burman (+1) päätyi Castanea Golf Resortin vaativalla kentällä sijalle T27.