Kartanogolf

Jännitystä Saimaan rannalla

Joroisten kenttä on ruotsalaisen golfarkkitehdin Åke Perssonin käsialaa. Kartano Golfin ensimmäiset yhdeksän reikää etenevät entisellä viljelysmaalla, jossa väylät on selkeästi erotettu toisistaan onnistuneilla maansiirroilla. Vaikeudet alkavat sisääntulossa, jossa laskeudutaan veden äärelle ja noustaan silloin tällöin takaisin.

Todella vaativa on 11. reikä, par4, jossa puiden rajoittamaan kuiluun lyödään korkealla sijaitsevalta tiiltä, yritetään ylittää edessä oleva joki ja löytää kaukaa oikealla lähes näkymättömissä oleva viheriö. Heti perään olevalla viitos-par'illa on joki ylitettävä kahdesti tai tehtävä huimaava oikaisu. Hurja on seuraavakin reikä. Ylämäki-draivi ja raju pudotus joen takana odottelevalle griinille.

Mieleenpainuva on 9. ja 18. reiän kaksoisgriini, jonne saavutaan ylämäkeä vesiestettä visusti välttäen. Jännitystä ja vaihtelua tarjoava kenttä sopii kaikentasoisille pelaajille. Kentällä on myös hyvät harjoittelumahdollisuudet. Kolmen reiän harjoittelurataa (par3) voit kiertää ilmaiseksi omilla tai seuralta vuokratuilla välineillä. Lisäksi käytössä on range sekä puttiviheriö. Tarvittaessa Kartanogolf järjestää kuljetuksen vieressä sijaitsevalta Varkauden lentoasemalta. Kentälle on mahdollista tulla Saimaata pitkin myös veneellä.


Paikallissää