Helsingin Golfklubi

Tali on jokaisen golfarin must

Pitäjänmäellä, Talin puistotien päässä sijaitsevalle Suomen vanhimmalle kentälle voi hyvällä syyllä antaa nimen (Suomen) Old Course. Kenttä on perustettu vuonna 1932 ja se oli pitkään maamme ainoa 18-reikäinen kenttä. Vuosien 1957–1984 välisenä aikana Tali isännöi kaikki SM-kilpailut, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Kentän reititys on pysynyt kutakuinkin muuttumattomana vuodesta 1967. Ajan saatossa kenttä on mukautunut maastoonsa ja ympäristöönsä erittäin hyvin. Sille ominaista ovat todella komeat iäkkäät puut, jotka reunustavat kenttää. Vaikka kenttä itsessään on vanha, ei se tarkoita, että aika olisi siitä ajanut siitä ohitse. Kentän viheriöt on uusittu USGA:n standardien mukaisesti, kuitenkin siten, että ulkoasua muutettiin mahdollisimman vähän.

Tali on edelleen yksi Suomen tärkeimmistä kilpakentistä. Siellä pelataan vuosittain perinteinen Finnish Amateur Championship – The Erkko Trophy. Vuodesta 1966 lähtien pelattu The Erkko Trophy kerää vuosittain Euroopan amatöörihuiput Taliin. Vuosina 2005 - 2011 Talissa pelattiin naisten Euroopan ammattilaiskiertueen osakilpailu – Finnair Masters.

Talin kenttäennätys on 63, se on Jukka-Pekka Savolammen nimissä ja pelattu 5.8.2006 Erkko Trophy -kilpailussa. Samasta kilpailusta, tosin jo vuodelta 1996 on myös naisten kenttäennätys 65. Sen teki ruotsalainen Filippa Helmersson. Tässä yhteydessä on huomattava, ettei naisten LET-kilpailun tuloksia oteta näissä ennätyksissä huomioon, koska silloin pelataan erimittaista kenttää kuin amatöörikisoissa.

Talin on perinteinen puistokenttä, jossa on leveät väylät ja pienet griinit. Siksi Talia voikin kuvailla lauseella: helppo pelata – vaikea tehdä tulosta.

Tali on kenttä, joka jokaisen suomalaisen golffarin tulisi pelata ainakin kerran eläessään! Tervetuloa aistimaan myös historian havinaa kaikille avoimeen klubiravintolaamme, jonka käytävillä suomalainen golf-historia elää mustavalkoisissa valokuvissa ja kunniatauluissa.


Paikallissää