18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäVihdoinkin, tuleekohan edit nappula;)Re: Vihdoinkin, tuleekohan edit nappula;)

#417865 Ilmoita asiaton viesti
ts

AAH kirjoitti: (11.5.2013 11:11:52)

dirtybirdie kirjoitti: (11.5.2013 10:10:07)

AAH kirjoitti: (11.5.2013 8:42:03)

dirtybirdie kirjoitti: (10.5.2013 23:28:37)
Suurin syy siihen on keskustelun taso, mitä tässäkin ketjussa on jo näkynyt. Tuossa apua golfliitolle ketjussa koko homma on pähkinäkuoressa.

Näin on. Sinä keskustelun avaaja pyrki toimimaan itse moderaattorina ja hyväksyi vain kirjoitukset, jotka olivat yhteneväisiä hänen omiin mielipiteisiinsä. Jos hänellä olisi ollut valta, olisi hän antanut porttikiellon ketjuunsa ainakin ts:lle, Chipille ja Ulkomaille.

Tätäkö täällä kaivataan?

Tottakai jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen. Itse en nähnyt asiaa siten, että olisi ollut kyse mielipiteiden hyväksymisestä tai niiden moderoinnista. Mielestäni siinä pyrittiin ottamaan kantaa ennemminkin keskustelun sävyyn.

Siis ihan ilman haade- tai ts-lasien läpi, mahdollisimman objektiivisesti katsottuna, Haade olisi tuolla kriteerillä saanut ensimmäisenä bannata itsensä kys. ketjusta.

Mutta tämä on vaan hieman esimakua siitä, miten erilailla foorumilaiset tulevat suhtautumaan tulevaan moderointiin ;).

Ps. Edit-nappulan lisäksi joku saattaa kaivata hymelöitä, ja joku toinen yhden kosketuksen ”-merkkiä.

Mä pelkään pahoin, että koko uudistuksesta tulee nykyajatuksin täydellinen fiasko. Moderaattoreiksi valikoiutuu palstan jäseniä, joilla on omat mielipiteensä puolesta ja vastaan, puhutaan sitten asioista tai henkilöistä ja kaaos on valmis, lähennellen eilisen lätkäpelin tuomarilinjaa.

Moderointi on henkilökuunnan ja palstan varsinaisen ylläpitäjän tehtävä, koska vain silloin se edustaa valittua linjaa. Modeja voi olla kaksi tai kolme, kunhan ovat jatkuvasti yhteydessä keskenään asioista.

Tunnustettakoon tässä vaiheessa, että talvella Teemun kanssa yksi ilta näistä asioista juteltiin ja myöhemmin puhelimessa lisää. Aika paljon alustan ratkaisuista ja sen venymisestä erilaisiin toimiin, mutta myös siitä mikä on moderoinnin ja sensuurin ero. Oma näkemykseni on julkinen ja avoin moderointi, jossa ’paskaviestit’ siirretään erilliseeen niille perustettuun ketjuun, jossa jokainen voi sitten käydä niitä häpeämässä. Samalla ylläpidon varoitukset ja bannit ovat julkisia, jolloin kaikki kirjoittajat voivat muodostaa hiljalleen käsityksen niistä rajoista, jotka ylläpito asettaa.

Minä en tiedä onko tämä foorumi enää millään keinoin pelastettavissa, mutta tiedän sen ainakin vievän aikaa useamman vuoden ja menetettyjä kirjoittajia tuskin koskaan saadaan takaisin. Ehkä tulee uusi sukupolvi hetken hiljaisuuden jälkeen ja aloittaa taas hyvässä hengessä, kunnes jossain vaiheessa taas homma leviää käsiin, kuten aika liki kaikilla foorumeilla on tapana, poikkeuksena ne, joita diktatuurimaisesti hallitaan ja ’vääräuskoiset’ häädetään mäelle. Sellaisenahan tämä ei voi toimia, koska ei ole palvelemassa yhden tahon viestiä.

Eli tämän elvyttäminen on aika liki lähi-idän rauhaan verrattava tehtävä ja jos joku siinä onnistuu, on hän some-nobelinsa ansainnut. Itsellä ei esimerkiksi historian johdosta ole pienintäkään intoa lähteä swingikseskusteluja täällä käymään, tai jakamaan todella osaavien pelaajien mittaustuloksia swingitapahtumista. Siksi tuon omani pistin pystyyn ja sieltä riitelijät lähtevät pihalle alta aikayksikön, pidettiin sitten siitä tai ei.