Re: Vihdoinkin, tuleekohan edit nappula;) - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäVihdoinkin, tuleekohan edit nappula;)Re: Vihdoinkin, tuleekohan edit nappula;)

#417864 Ilmoita asiaton viesti

Uudistuminen ei mielestäni ole pahasta, mutta moderointi voi olla.

Säännöt moderoinnille pitää olla selkeät. Ne tulee olla sellaiset että teki sen moderoinnin kuka tahansa, päädytään samaan tulokseen. Myös jälkimoderointi, sekä viestin palautus tulee olla työkalupakissa mukana.

Moderointi on pahasta, kun sitä aletaan tekemään siten että puututaan, kun mielipiteestä ei pidetä. Eli ei välitetä siitä miten mielipiteen esittää. Ehkä tämä ei niin ole tällä foorumilla kovin iso riski. Tällainen moderointi oli ainakin aikoinaan esim. Helsingin Sanomilla (en tiedä miten nyt, en ole aikoihin keskustelua seurannut). Tämä tarkoitti että sanasta sanaan sama viesti meni läpi kun sen lähetti, vaikka samana päivänä uudestaanm, kunhan sen tekin eri ’työvuorolle’.

Kuten joku totesi moderoinnista, että voisi sitä tuossa ohessa tehdäkin. Kuin myös minä, mutta en kyllä tällä valitulla hakumenettelyllä.

Edit nappi, jota monet haluaa, voi olla hyvä, mutta sen käyttö tulisi olla sellianen että mikäli joku on vastannut nimenomaseen viestiin ei sen sisältöä enää voi muuttaa. Tämä siksi että viestiketjuista voi tulla tosi sekavia, jos kesken kaiken joku muuttaa viestiään, esim. lisää tai poistaa negaation.

Ei se edit nappula mielestäni mikään tärkeä ole. Toinen vaihtoehto olisi, että oman viestin voisi poistaa tai merkitä peruutetuksi, jolloin sen sitten kirjoittaa uusiksi (esim. kopioimalla osan aiemmasta viestistään). Uusi tulee sitten viimeiseksi ketjuun, jolloin suoraan huomaa että on tullut muutosta.

Mikäli joku on vastannut poistetuksi merkittyyn viestiin, se säilyy jotenkin merkittynä, mutta uusia vastauksia siihen ei voi tehdä. Toinen vaihtoehto olisi, että viesteihin, tarvitaan kunnon lainauksia. HTML editointi ei ole yleensä vaikeaa… mutta eipä se kaikille ole sellaista että sen osaavat tehdä. Tämän vuoksi lainaaminen kannattaisi jotenkin toisella tavalla toteutettua. Säilyttäen kuitenkin sen mahdollisuuden että lainattua osuutta voi lyhentää.