Re: Valvojan rooli golfkentällä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäValvojan rooli golfkentälläRe: Valvojan rooli golfkentällä

#530667 Ilmoita asiaton viesti
ts

Uno kirjoitti: (24.7.2014 10:56:23)

mm. missä pidetään bägi kun saavutaan greenille, montako minuttiia palloa saa hakea, lyö varapallo, merkitse tulokset vasta seuraavalla reiällä, älä käytä puhelinta, valmistaudu lyöntiin

.

Hyviä ohjeita, mutta tuo ensimmäinen jaksaa toisaalta huvittaa vuodesta toiseen.

Väärään paikkaan jätetty bägi hidastaisi yksittäisen pelaajan taivalta ehkä noin 10-15 sekuntia kun hän sen hakee. Todennäköisesti saapuu silti seuraavalle tiille ryhmän mukana, eikä hidasta peliä yhtään. Yksi chippi bunkkeriin merkitsee noin 2 minuutin lisäaikaa reiän pelaamiseen herkästi, eli vastaa sitä, että joka griinillä olisi bägi väärässä paikassa ja sen seurauksena vieläpä ihan oikeesti jouduttaisiin tuota pelaajaa odottamaan.

Ainoa todellinen parannus pelinopeuteen tulee pelitaidon paranemisen kautta ja siksi tätä vatuloidaan vuodesta toiseen, koska siihen ei ihmisillä ole halua riittävästi. Lääkkeeksi tarjotaan kaikkea placeboon verrattavaa, joista yksikään asia ei todellisuudessa nopeuta kierrosta yhtään, niin ärsyttävää kuin noita onkin takaa katsella.

Eilen pelattiin 3 ensimmäistä väylää yhden ryhmän perässä ja odoteltiin noin 15 minuuttia tuona aikana, kun ei oikeen pallot heiltä lähteneet. Nelosella sitten mentiin ohi kun olivat vasta 50m tiiltä edenneet meidän saapuessa. Edessä 2 väylää tyhjää ja siinä se peli etenikikin mainiosti, kunnes 8. tiillä saavutettiin seuraava ryhmä, jossa myös näytti hieman ongelmia olevan lyöntien kanssa. 20 min tauko kiskalla tuon jälkeen ajatuksena päästä taas hetki rytmissä pelaamaan. Ja päästiinkin… kokonainen väylä, jonka jälkeen taas alkoi odottelu.

Peliaika oli lopulta noin 4h40min, josta odottelua tunnin verran + 20 minuutin tauko kioskilla. Ohittamamme ryhmä oli meidän saapuessa klubille avaamassa 17 tiillä, eli pelasivat noin 5h30min.

Mikä hauskinta… kaikki toimet edeltävissä ryhmissä näyttivät kaikkien täälläkin jaettujen ohjeiden mukaiselta, eikä kukaan ollut hidas toimissaan… mutta kun se pallo vaan ei tottele niin aikaa kuluu.