Re: Valmistautuminen golfkierrokselle - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluValmistautuminen golfkierrokselleRe: Valmistautuminen golfkierrokselle

#219380 Ilmoita asiaton viesti
ts

Kuntogolfari kirjoitti: (22.11.2010 20:47:33)

ts kirjoitti: (22.11.2010 12:27:45)

Kuntogolfari kirjoitti: (22.11.2010 11:49:48)

ts kirjoitti: (21.11.2010 22:32:52)
Nii… jos kilpapelaajalla on startti klo 10, menisin kentälle noin 2h ennen. jos startti on klo 12, 4h ennen. Jos startti on vasta klo 14, 6h ennen.

Poishan sieltä lähdetään sitten tuosa klo 20 aikoihin jos keritään.

Ei kai tarkoitus ole, että pelaaja väsyttää itsensä jo ennen ykköstiitä tai kierroksen alkupuolella tai viimeistään kolmen tunnin pelin jälkeen 13. reiällä? Tarkoitushan on olla virkeä koko kierroksen ajan (ja varautua mahdollisille jatkoreiille). Jos startti on iltapäivällä, vatsaan pitää saada murkinaa muutama tunti ennen. Listaani pitää lisätä, että ennen lähtöä kentälle on kotona (tai hotellilla) maha tankattava ja henkinen valmistelu alkaa jo ajomatkalla. Jos tulee kentälle monta tuntia ennen starttia, on huolehdittava tankkauksesta ja rennosta lepohetkestä. Valmistautuminen on aika yksilöllistä, mutta pääasia on kiireettömyys ennen starttia.

Jos kilpapelaaja tuosta itsensä väsyttää, hän on väärässä paikassa. Kolme – neljä viikkoa putkeen sitten vaatii varmaan jo hetken palautumisen.

Tottahan toki kilpaa pelaavan täytyy olla niin hyväkuntoinen, ettei ihan pienestä väsy. Mutta mitä hyötyä on maleksia kentällä aamusta alkaen, jos starttiaika on vaikkapa klo 14.00? ’Väsymys’ oli minulta huono sanavalinta, ’pitkästyminen’ on ehkä parempi. Voihan siinä tietysti seurata kisaa ja seurustella muiden kanssa, mutta miten se edistää omia suorituksia? Tyhjä maleksiminen klubin liepeillä ja kentällä ei lämmitä lihaksia eikä mieltä. Omasta kilpaurheilijaurastani opin ainakin sen, ettei kannata välittää muista kuin itsestään ja omasta joukkueestaan. Ja siis tehdä kaiken ja vain sen, joka hyödyttää omaa suoritusta ja joukkuetta. Laji ei tosin ollut golf, vaan harjoitusintensiteetiltään koko lailla rankempi, vaikka kilpailusuoritus ei kestänyt yhtä kauan kuin golfkierros.

Ei kilpapelaajalla ole varaa jättää kisapäiviä käyttämätttä treenaamiseen. Kisapäivänä vedetään ihna normitreenit kisarutiinien lisäks. Näin ne näyttiävät tekevvän nuo parhaiten palkatutkin. ’Kilpapelaajat’ on sitten ihan eri asia.

Jos se startti on vaikka vasta klo 14, niin eihän tuohon mahdottomia jää.

Jos ei aamufysiikkaa tehdä, niin mennään wedgen kanssa temppuilemaan vaikka tunniks. Pikku kahvipaussi ja tunnin puttitreenit + puolisen tuntia lyömistä. Kello piru riensi jo kahteentoista, eikä vielä ole syömään ehtiny. .. no jätetääs tosta se lyöntitreeni pois ja mennään syömään 11.30. Takas mailojen kimppuun 12.30 ja siinähän ei sitten jäänytkään rundiin valmistautumiseen kuin 1,5h. Rundin jälkeen sitten vähän lyömistä ja vetämään iltafysiikka ja ruoka. Kymmenen aikaan pitäs sit jo olla levolla, koska seuraavan päivän lähtö tolla laskennalla onkin sitten jo klo 10., ellei aiemminkin.