Re: Vaihtoehtoisen pallon tilanne - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötVaihtoehtoisen pallon tilanneRe: Vaihtoehtoisen pallon tilanne

#271141 Ilmoita asiaton viesti

Putti-Possu kirjoitti: (27.6.2014 15:12:09)
… nyt kun on lähes ytksiselitteisesti (B:tä lukuunottamatta) todettu, että kun pelaa kahta vaihtoehtoista palloa, hylättävällä pallolla tehdyt töppäykset menevät penaltien taivaaseen eikä niitä edes enää muistella.

Pohdin päissäni – vaikkakin selvin päin – että onko aina näin? Eli voiko hylättävän pallon kanssa tehdä mitä tahansa virheitä, ilman että se vaikuttaa tulokseen. Onko jokin rike, joka ei kohdistu ’pelattavaan palloon’ vaan korttiin tulee penaltit varsinaiselle pelipallolle ?

Toinen seikka, joka on tullut eteen joskus on se, miten tällainen vaihtoehtoinen pallo merkitään korttiin. Oletan, että korttiin merkitään samalle reiälle molempien pallojen tulos ja jotenkin selittelemällä kirjoitetaan, kumpi oli minkäkin pallon tulos ja kumpi oli ensisijainen. SItten kilpailussa marssitaan yhdessä kilpailutoimistoon tai tuomarin pakeille, jossa selvitetään tilanne, jonka jälkeen väärä merkintä sutataan yli ja kortti allekirjoitetaan.

Entä tasoituskierroksella tai viikkokisassa, kun illansuussa tullaan 18 reiälle ja merkkarin pitäisi allekirjoittaa tällainen kortti, jossa siinä vaiheessa on nuo kaksi merkintää ja epämääräisiä sepustuksia pienessä tilassa. Allekirjoitetaanko siinäkin tilanteessa tuo kortti ja sitten seuraavana päivänä caddarin ollessa auki, pelaaja tutkii sääntökirjaa tai soittelee asiantuntijoille.

Miten noin käytännässä näissä tilanteissa toimitaan, kysyy nimimerkki epätietoinen merkkari.

Kaikkea ei saa anteeksi, esim. väärän pallon pelaamista.

Jos viikkokisa on pelattu säällisessä ajassa ja tuloksen selvittäminen kestää, kortti kuitataan kun tulos on selvinnyt, mikä tietysti saattaa kestää seuraavaan päivään ja vielä pidempäänkin, jos merkkaria ei saada paikalle samana päivänä. Ääritapauksessa voidaan hyväksyä pelkkä pelaajan omakin kuittaus tuloksesta, jos on tehty turhaan kaikki mahdollinen merkkarin tavoittamiseksi, mutta se ei ole enää mahdollista.

Tuloksen korttiin merkkaamisen osalta voi menetellä miten parhaaksi katsoo, koska alkuperäinen tuloskortti ei ole sillä tavalla pyhä, että vain se kelpaisi toimikunnalle. Kortteja on hukattu maailman sivu kesken kierroksen, ja jos tulos saadaan luotettavasti kirjattua, varakortti on aivan yhtä hyvä.
Väitetään, että Nick Faldo olisi pelannut kerran koko kierroksen niin keskittyneenä, että pelikaverin tuloskorttiin ei merkitty kierroksen aikana yhtään mitään, vaan kortti täytettiin kaikkien reikien osalta vasta kierroksen jälkeen.

Virallista merkintätapaa ei ole.
Helppo tapa merkitä voisi olla vaikka tämä *VP 5 / 6, jossa vp=vaihtoehtoinen pallo, * = valittu pallo ja /6 alkuperäisen pallon tulos. Merkintätapa ei ole olennaista, koska asiassa saattaa olla paljon muutakin selvitettävää, pääasia on, että molemmat tulokset ovat ylhäällä eikä tule epäselvää, kumpi on kumpi. Lopullinen merkintä kortissa on tietysti vain oikea numero ko reiän kohdalla, mistään ei tarvitse selvittämisen jälkeen näkyä, että mitään epäselvää on koskaan ollutkaan.